Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Puranji zrezki s sirom....kako???? 1.5.2009 11:59:32
|
|
|
|
amaya
|
ja odvisno kaj boš zraven delala. Ali v sirovi omaki ali sam s sirom čez (bolj na suho)
_____________________________
Zaljubljena sem v tri fante...
|
|
|
|
RE: Puranji zrezki s sirom....kako???? 1.5.2009 12:34:08
|
|
|
|
ŽanaTaja
|
Nebi tko na suho, bi bolj sočno naredila če gre..... pojma nimam....nardila bom še uraven, riž, pa pire krompir, pa pohane zrezke.....
|
|
|
|
RE: Puranji zrezki s sirom....kako???? 1.5.2009 12:44:35
|
|
|
|
amaya
|
ma glej jaz ne kompliciram in naredim tako: 1. zrezke malo potolčem, pa posebej malo popečem na maslu 2. omaka: maslo, malo mleka, notri dam pa različne topljive sire...tudi kako gorgonzolo, ker mi je všeč. Mleko zato, da se lepo stopijo. Pa tiste smetanove sire od Mrkatorja. Če dam gorgnzolo in močne sire, ne solim, ker je potem preveč slano...ko se stopi položim notri zrezke in še malo kuham. Najbolje je, da postrežeš takoj, ker če ne rata pocasto...zraven pa lahko riž, ker je še najbolj nevtralen. 2. lahko pa narediš omako bešamel: moka pa mleko, pa potem v to omako daš sire topit...je pa ta bolj kremasta. Omaka bešamel: maslo (kr nekaj), ko se stopi popražiš moko in zaliješ z mlekom. Deja z metlico, da se ti ne naredijo grudice.
_____________________________
Zaljubljena sem v tri fante...
|
|
|
|
RE: Puranji zrezki s sirom....kako???? 1.5.2009 18:43:33
|
|
|
|
J.L.
|
sirna omakca je čist na simple. rabiš pa vodo, smetano (lahko tudi sladko), topljeni sirček, po želji še parmezan ali gorgonzola, kocko, začimbe (sol poper, majaron, petršilj)
|
|
|
|
RE: Puranji zrezki s sirom....kako???? 1.5.2009 18:44:23
|
|
|
|
J.L.
|
šele sedaj vidim, da si jo potrebovala že prej. bo pa recept za drugič.
|
|
|
|
RE: Puranji zrezki s sirom....kako???? 3.5.2009 19:30:24
|
|
|
|
muška
|
tuidi od mene za drugič: jaz naredim zelenjavno omako, ki jo najraje zgostim kar z paličnim in zraven dodam sladko smetano ali kakšni dve kocki zdenka sira. Meso pa popečem , nato popečenega dam na omako, čez šnicle dam sir, ki ga imam v hladilniku ( lahko je to riban sir za pizzo, mozzarela, edamec (kaj pač imam )) no to pokrijem z pokrovko za kakšno minutko (ampak res ne več, ker se sir takoj razpusti) in to je to. Meni osebno najbolj zraven pašejo kakšni domači njoki, ali pa široki rezanci
|
|
|
|
RE: Puranji zrezki s sirom....kako???? 3.5.2009 19:40:29
|
|
|
|
Felicita
|
meni so najboljši na način piščančjega žura - najprej jih potolčem, začinim (gorčica, sol, poper), malo popečem, dam sir na vsakega (lahko še šunko/pršut), zložim na pekač, prelijem s smetano (sladko + žlica kisle), dodam sok iz ponve in postavim za par minut v pečico...
_____________________________
Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize that when you were young prices were reasonable, politicians were noble and children respected their elders.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Magnezij in železo v nosečnostiV nosečnosti se poveča potreba po določenih mineralih v telesu in med njimi sta zelo pomembna magnezij in železo. Ali mo...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?