amaya -> RE: Puranji zrezki s sirom....kako???? (1.5.2009 12:44:35)
|
ma glej jaz ne kompliciram in naredim tako: 1. zrezke malo potolčem, pa posebej malo popečem na maslu 2. omaka: maslo, malo mleka, notri dam pa različne topljive sire...tudi kako gorgonzolo, ker mi je všeč. Mleko zato, da se lepo stopijo. Pa tiste smetanove sire od Mrkatorja. Če dam gorgnzolo in močne sire, ne solim, ker je potem preveč slano...ko se stopi položim notri zrezke in še malo kuham. Najbolje je, da postrežeš takoj, ker če ne rata pocasto...zraven pa lahko riž, ker je še najbolj nevtralen. 2. lahko pa narediš omako bešamel: moka pa mleko, pa potem v to omako daš sire topit...je pa ta bolj kremasta. Omaka bešamel: maslo (kr nekaj), ko se stopi popražiš moko in zaliješ z mlekom. Deja z metlico, da se ti ne naredijo grudice.
|
|
|
|