Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Puran v smetanovi omaki - kako? 23.5.2008 9:17:00
|
|
|
|
Blejka26
|
puranje zreke fajn popečeš,nato malo zaliješ z vodo kakšen 1.5dcl dodaš baziliko,timijan,rožmarin,sol,žličko gorčice in 10minut pustiš da čisto malo vre.med tem daš v skodelico 1.5 vode notri pa zamešaj 1žlico moke,nato pa to vlij v posodo z mesom..to naj še 10 minut vre na malem ognju nato pa dodaš še kislo smetano.pustiš še nekaj minut in je pripravljeno.Men je ta omaka najboljša.Na koncu lahko dodaš tudi nariban sir..ko boš mela že vse na krožniku.. malo bolj po domače razloženo samo mislim da enostavno..po želji lahko daš še knor kocko-jaz jo vedno dam,čeprav je ni bilo v receptu..je še boljši okus
|
|
RE: Puran v smetanovi omaki - kako? 23.5.2008 9:24:32
|
|
|
|
Anonimen
|
Spečeš zrezke, preliješ s smetano za kuhanje, prevreš in ola
|
|
|
|
RE: Puran v smetanovi omaki - kako? 23.5.2008 10:58:31
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz pa ponavadi spečem zrezke, potem pa v drugem loncu še gobovo juho (namesto vode, dam pol mleka). Potem dam zraven še kislo smetano in široke rezance.. Ravno to bo danes za kosilo.
|
|
|
|
RE: Puran v smetanovi omaki - kako? 23.5.2008 12:21:40
|
|
|
|
Dream
|
Kaj smo danes vse na puranu? Jaz bom delala zrezke v omaki (nisem se še odločila v kakšni), za prilogo pa bodo verjetno mlinci, ker sem našla skrite nekje v enem kotu...
|
|
|
|
RE: Puran v smetanovi omaki - kako? 23.5.2008 13:01:39
|
|
|
|
Blejka26
|
ne nismo vsi.mi smo imeli čufte in pire krompir..
|
|
RE: Puran v smetanovi omaki - kako? 23.5.2008 13:03:04
|
|
|
|
tanikaa
|
Meni pa se niti sanja ne, kaj bomo jedli
|
|
RE: Puran v smetanovi omaki - kako? 25.5.2008 20:06:25
|
|
|
|
nanč
|
Za puranje je res super okus,da začneš vedno z maslom,ne olje,dodaš por,zrezke in pol začimbe po želji itd.Jaz ponavadi dam zraven k.smetano na koncu,al pa tud sladko.
|
|
RE: Puran v smetanovi omaki - kako? 25.5.2008 20:28:34
|
|
|
|
Saša27
|
Jaz priporočam tole : http://kulinarika.net/recept.asp?ID=10205 Je zelo okusno, hitro narejeno, pa pa še dokaj poceni, zraven pa najbolj pašejo krompirjevi svaljki ali pa kruhovi cmoki.
|
|
RE: Puran v smetanovi omaki - kako? 26.5.2008 11:13:50
|
|
|
|
nanč
|
hmmmm..njami,njami
|
|
RE: Puran v smetanovi omaki - kako? 26.5.2008 13:03:57
|
|
|
|
honey
|
Jaz dam v smetanovo omako obvezno vedno topljeni sir (Zdenka sir ipd.) Se mi zdi, da dobi omaka nek poseben okust. Pa nič ne šparam s sirom
|
|
|
|
RE: Puran v smetanovi omaki - kako? 26.5.2008 13:19:36
|
|
|
|
tanikaa
|
Jaz pa dajem one lističe. Ti siri so mi bolj okusni. In ja, tudi jaz niti slučajno ne šparam.
|
|
RE: Puran v smetanovi omaki - kako? 27.5.2008 11:33:05
|
|
|
|
Martina27
|
Pozdravček! Prav super mi je uspel ta puranček v smetanovi omaki. Moj mali princ je tako papal,da nisem mogla verjet,ker on drugače ni nevem kakšen jedec. Super,hvala vam za vaše nasvete. Lp od Martine.
|
|
RE: Puran v smetanovi omaki - kako? 28.5.2008 11:21:01
|
|
|
|
Anonimen
|
In po katerem receptu si naredila? A si dala v omako kaj moke?
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Magnezij in železo v nosečnostiV nosečnosti se poveča potreba po določenih mineralih v telesu in med njimi sta zelo pomembna magnezij in železo. Ali mo...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?