petea
|
IZVIRNO SPOROČILO: LuLu IZVIRNO SPOROČILO: miša99 Ups, tole sem odprla, ker sem mislila, da bo tekel govor o morebitnih vpisih, prepisih otrok druge okoliše - nisem pa ravno pričakovala debate o šolskih potrebščinah... . Je preveč splošen naslov. Hvala, da si jo odprla. Mislim, da bo pestro gor. Izvoli, nadaljuj, jaz se resno priključim enkrat, naslednje leto, ko pridemo iz dopusta Leto 2013 je že tu. Tisti, ki se vam zdi prvi šolski dan še zeeeloooo oddaljen - na šoli, na katero bi radi vpisali otroka, so včeraj že imeli prvi sestanek za starše, čez slab mesec dni pa je že vpis. Kako pa je pri ostalih? IZVIRNO SPOROČILO: miša99 Ups, tole sem odprla, ker sem mislila, da bo tekel govor o morebitnih vpisih, prepisih otrok druge okoliše - nisem pa ravno pričakovala debate o šolskih potrebščinah... . No ker pri gre pri nas za redno primanjkovanje časa in ker nam res ni nikoli dolgčas, je ta čas za nas še zeloooo daleč... Edino kar me trenutno zanima s prvošolčki 2013 je ta, da moram enkrat kmalu napisat prošnjo za prepis, ker je naša šola v zadnjem času zelo oblegana in so morali zavračati otroke, ki niso sodili v njihov šolski okoliš... Miša99, a želiš vpisati v šolo v okoliš, kamor spada, pa se bojiš, da ga bodo zavrnili ali bi ga rada vpisala v šolo izven 'domačega' okoliša? Ker 'domača' šola naj bi bila dolžna vzeti vse učence, ki spadajo k njim, četudi se starši odločijo zanjo 'tik pred zdajci', več težav bi naj bilo, če želiš otroka naknadno vpisati na drugo šolo. V vsakem primeru pa moraš otroka vpisati v matično šolo (in na željeno), nato pa matično šolo obvestiti, da bo otrok obiskoval OŠ drugje. Se kar moram navezati na to sp
|