liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: petea M[b]islim, da moraš upoštevati, da nisi samo ti plačnica oskrbnine vrtca tvoje hčere, ampak še občina. In da (v splošnem, ne v tvojem primeru) obstaja možnost, da ima otrok odloženo šolanje. Torej vsi otroci letnika 2007 ne gredo avtomatično v šolo. Zatorej je potrebno - ročno ali avtomatično - urediti vse državne, občinske, inštitutske ... evidence, da vsi dobijo podatke, ki jih rabijo ali želijo za svoje delo. Glej petea....čisto praktično......moja hči je iz vrtca izpisana s 30.6.2013 (avtomatsko sicer, brez izpisnice), ker gre s 1.9. v šolo....za mesec julij že več nisem prejela računa za vrtec.....torej tudi občina ni prejela računa za svoj del oskrbnine za mojo hčero......torej v praksi vse lepo in prav poteka brez sporočanja spremembe CSDju.....če bi imela moja hči odloženo šolanje pa bi jaz in pa občina še naprej plačevali oskrbnino vrtca do roka na odločbi...... Jaz samo trdim, da v primeru, ko v vrtcu ne ostane noben otrok v družini je brez potrebe javljati spremembo CSDju, če gre otrok v šolo......razen seveda, če se želi prejemati 20 % višji otroški dodatek za mesec julij in avgust, ker se gre pač za predšolskega otroka, ki ni v vrtcu..... IZVIRNO SPOROČILO: petea Se popolnoma strinjam s tabo, da je obveznost sporočanja CSD določenih podatkov nesmiselno. Meni, npr. sploh ni jasno, zakaj moramo npr. vsako leto dajati vloge za OD in ZPV, namesto, da bi veljalo, da to avtomatično pripada vsakemu (otroku), ljudje pa samo javijo, da ne želimo več koristiti določene pravice (npr., da se družina preseli v tujino) oz. zaradi drugih razlogov CSD sam ne ugotovi, da nismo (nikoli) več upravičeni do določene pravice. Evo, isto vprašanje se ti pojavlja kot meni......zakaj o nesmiselnostih dajati vloge.......oz. sporočati tiste spremembe, ki v bistvu sploh niso nobene spremembe in ne vplivajo na čisto nič...... Moj namen pisanja glede izpisnic in tudi sporočanja sprememb je bil predvsem v tem, da tisti, pri katerih inštitucije to še vedno zahtevajo, to uredijo, namesto da bodo (po nepotrebnem) prejemali še kakšne položnice, katerih plačilo se ne da stornirat, ali imeli kasneje še kakšne dodatne poti ali težav, če se sedaj lahko dokaj enostavno da urediti. Če veš, da to pri vas ni potrebno, super. Upam, da bodo kmalu tudi drugje to sprejeli. A kot sem zgoraj že zapisala, večinoma še ni tako. Glej, saj je fajn, da opominjaš.....določene zadeve se lahko tudi pozabijo.......lepo je pa tudi, da vsak pove svojo izkušnjo in se potem ljudje zganejo tako, da se vsaj pozanimajo, kako je pa pri njih zadeva urejena.....ker določeni členi se lahko interpretirajo na vsaj tri različne načine in imajo posamezne uradne inštitucije po Slovenije pač različne interpretacije.......
|