Hope2
|
Moj je nekako isti. Zelenjave ne bi povohal, meso pa bi naj bilo vsak dan na jedilniku. Nič, jaz mu zelenjavo skrivam . Golaž, polento, bograč, omake za testenine, vse to ima zelenajvo (bučke, korenček, malancane...), pa jo sploh ne najde ali pa s ene okusi, oz ga ne moti. Zmiksam in stenstam, pa še gostit mi potem ni treba. Polento kuham tak, da v vodi najprej skuham cvetačo, jo zmiksam in vkuham polento, not naribam malo sira in košček masla za boljši okus in da skrije okus cvetače . Zadnjič sem skuhala njoke s sirovo omako in šampijoni, pa sem še na zelo mičkene kockice narezane malancane not fliknila. Če je samo testenine z mesno omako, mu lahko enkrat spečeš v pečico, posuto s sirom. Lahko narediš lazanjo. Če je ne mara tipične, ker moj je ne, mu jaz prilagodim po njegovem okusu, itak da spet vtaknem kako zelenjavo not. Če mara rižoto, jo na pol skluhaj in dokončaj v pečici. Ali na hitro popeči kose piščanca v ponvi, ga daj ven, not flikni čebulo, riž ali ajdovo kašo, zalij, zelenjavo, na pol skuhaj, nato pa piščanca zloži v rižoto, še malo dodaj vode in speči v pečici. Pride zelo okusno, ker se vsi okusi pomešajo in je zelo sočno. Al ap rižoto naredi v voku, z zelenjavo na takce narezano. naredi jo tako, ad jo zalivaš z belim vinom, naredi jo kot paeljo.... vse to lahko anrediš, četudi uporabiš samo sestavine, ki jih je. Če je solate, pa mu not na tanke lističe (z nožkom za krompir lupit) nareži korenček, dodaj fižol... Jaz več nimam problemov, ker mi gre skrivanje dobro od rok , pa eno jed, pripravič na več načinov, tak mam občutek, da ni glih vsak dan isto. Pa če priznam, zdaj se je že navadil zelenjave in je njegova mama čist presenečena, da sploh poskusi, kaj šele da je kaj takega.
< Sporočilo je popravil Hope2 -- 23.4.2010 8:59:49 >
|