|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prosim za ideje
22.4.2010 20:44:24   
naomy
Doma imam enega zbirčnega jedca in se mi že počasi meša, ker ne vem, kaj naj sploh kuham. Naj povem, da bi jedel meso vsak dan (svinjina, piščanec in ostalo je lahko na jedilniku mogoče 1x na mesec). Rad ima solate, to ni problem, drugače pa ne je nobene kuhane ali kakšne druge zelenjave (npr. za prilogo). Jedi na žlico ima kar rad, razen kakšne juhe mu ne grejo. Makarone npr. je samo z omako iz mletega mesa, ostalo odpade. Rižoto je samo iz svinjine, graha in korenja....
Prosim vas za ideje, kaj naj kuham??? Naj povem, da drugače mu sploh ni panike, če kdaj ni kosila in on veselo je salamo brez problema. Nikoli nič ne komplicira glede tega. Ampak jaz bi pa rada tudi kaj drugega jedla kot samo meso in krompir. Čisto sem brez idej.user posted image

Ima še katera podobne težave? user posted image Kaj kuhate?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prosim za ideje
22.4.2010 20:47:44   
blaža
Kaj pa mineštra iz stročnic? ričet? pasulj? segedin?

Stročnice so zdrave, zelje in segedina je pa tudi zelenjava.

Od reveije dober tek je ena posebna izdaja, jedi na žlico, mogoče bi kaj takega nardila za v mes, med dneve, ko jeste meso.

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu naomy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
23.4.2010 8:57:40   
Hope2
Moj je nekako isti. Zelenjave ne bi povohal, meso pa bi naj bilo vsak dan na jedilniku. Nič, jaz mu zelenjavo skrivamuser posted image . Golaž, polento, bograč, omake za testenine, vse to ima zelenajvo (bučke, korenček, malancane...), pa jo sploh ne najdeuser posted image ali pa s ene okusi, oz ga ne moti. Zmiksam in stenstam, pa še gostit mi potem ni treba. Polento kuham tak, da v vodi najprej skuham cvetačo, jo zmiksam in vkuham polento, not naribam malo sira in košček masla za boljši okus in da skrije okus cvetačeuser posted image . Zadnjič sem skuhala njoke s sirovo omako in šampijoni, pa sem še na zelo mičkene kockice narezane malancane not fliknila. 

Če je samo testenine z mesno omako, mu lahko enkrat spečeš v pečico, posuto s sirom. Lahko narediš lazanjo. Če je ne mara tipične, ker moj je ne, mu jaz prilagodim po njegovem okusu, itak da spet vtaknem kako zelenjavo not.

Če mara rižoto, jo na pol skluhaj in dokončaj v pečici. Ali na hitro popeči kose piščanca v ponvi, ga daj ven, not flikni čebulo, riž ali ajdovo kašo, zalij, zelenjavo, na pol skuhaj, nato pa piščanca zloži v rižoto, še malo dodaj vode in speči v pečici. Pride zelo okusno, ker se vsi okusi pomešajo in je zelo sočno. Al ap rižoto naredi v voku, z zelenjavo na takce narezano. naredi jo tako, ad jo zalivaš z belim vinom, naredi jo kot paeljo.... vse to lahko anrediš, četudi uporabiš samo sestavine, ki jih je.

Če je solate, pa mu not na tanke lističe (z nožkom za krompir lupit) nareži korenček, dodaj fižol...

Jaz več nimam problemov, ker mi gre skrivanje dobro od rokuser posted image , pa eno jed, pripravič na več načinov, tak mam občutek, da ni glih vsak dan isto. Pa če priznam, zdaj se je že navadil zelenjave in je njegova mama čist presenečena, da sploh poskusi, kaj šele da je kaj takega. user posted image

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 23.4.2010 8:59:49 >

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 3
23.4.2010 10:42:44   
gigi1
Hope draga, sam se prav nasmejala tvojemu postu user posted image . Isto sem jaz pred leti počela. Potem sem koščke zelenjave vedno manj skrivala. Ker je bil že navajen okusa, ga ni več motilo (no,.. korenje mora biti še vedno naribano, ker mi kolobarje pušča na krožniku). Pred leti je imel težave z žolčnimi kamni in je takrat začel jesti tudi kuhano zelenjavo v solati (brokoli, cvetačo, stročji fižol). Danes sploh nimam več težav. No...edino špinače še vedno ne je. Blitvo pa user posted image
Torej punce kar pogumno mešajte zelenjavo v obare, testenine, rižote..
Jaz sem v polpete naribala korenje, zeleno, bučke...sesekljala še papriko in je vse pojedel user posted image
Namesto fižola sem včasih skuhala zeleno lečo in zmetala notri vso možno zelenjavo. Seveda tudi suha rebrca (brez mesa pa ja ne gre user posted image )
Zrezke sem potolkla in naredila zvitke. Notri sem pa dala na tenko narezane bučke, rukolo ali radič in sir.
Piščanca sem še dodatno zavila v slanino, da je bil okus bolj poln.
Vendar pazite! Vedno mora biti povsod prisotno meso in obrok ne sme biti prelahek. Če kaj prelahkega skuham moj 1 uro po jedi vtakne glavo v hladilnik in privleče ven kakšno salamo user posted image

Nikoli ne dobiš želje, ne da bi dobil tudi moč, da jo uresničiš.
Vendar moraš vseeno kaj narediti za to.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 4
23.4.2010 10:49:01   
špelin@
Punce, a ve to o dedcih ali o otrocih?? user posted image user posted image user posted image

Naj vam povem, da je točno tako kot Hope2 delala moja tašča in moj dragi je sveto  zatrjeval, da on ne mara cvetače in je ne je. Dokler nisem tašče zalotila, da jo miksa v kremno juho user posted image In sem mojemu dragemu to ob priliki, ko je iz enolončnice "izbrskaval" tini-mini cvetke cvetače, tudi povedala user posted image Potem se je pa kar navadil na zelenjavo user posted image

(odgovor članu gigi1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
11.5.2010 14:33:39   
Martinčka
moj je tudi dolgo mislil da so bučke v rižoti in raznih omakah paprika!? user posted image  še zdaj pravi da je ne je, razen če ne ve da so to bučke... ampak jaz dajem bučke skoraj vedno v omake ker naredijo super okus in tudi vedno vse poje tako da moški samo mislijo da vejo česa ne marajouser posted image

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 6
13.5.2010 20:36:00   
kenka
po moje je tu debata o zbirčnih moških user posted image in ne o otrocih ... saj so manj zbirčni kot tipi user posted image

moj mož je tudi en izbirčneš, le da nekje obratno kot očitno vaši. ampak, on pravi da vse je ... in ko omenim, da je čisti izbirčneš, je totalno užaljen. in to on ni. user posted image

ne mara preveč mesa, ampak tudi ne vse zelenjave, ne mara mastnega ampak tudi ne zdrave hrane (npr. le z olivnim oljem)... razen kitajska kombinacija mu je všeč. lahko bi ga naročila na "Halo Kitajca" in bi bil srečen celo leto. aja, ne mara krompirja, razen praženega (ne razumem kako ima drugače pripravljen krompirji tako drugačen okus, da ga ne je) .. pražene čebule pa ne mara user posted image

... pa še bi se dalo.

eno vroče vprašanje: kaj menite da naredijo mame - tašče izbirčne sinčke  ... a potem bomo tudi me naše sinčke?

(odgovor članu Martinčka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
13.5.2010 23:07:57   
Anonimen
- musaka
- lazanja
- čufti v paradižnikovi omaki s pirejem
- solata s popečenim piščancem
- sarme
- ...

(odgovor članu kenka)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
14.5.2010 19:02:46   
muška
jaz se večinoma ravnam po njegovih željah in kuham tisto kar je bolj njemu kot nama všeč.  In ko ga kdaj vprašam za mnenje kaj bi npr. jutri jedli in ko tako kot panavadi skomigne z rameni in reče, nekaj pač skuhaj, skuham nekaj pač ampak je to tisto kar JAZ jem. In mi dol visi, če je to v njegovi domeni ali ne. Ko se pa začne pizdit, pa mu serviram na krožniku, da sem ga vprašala, rekel je nekaj pač in nekaj pač dobil. Kuhna ve kje je, torej....

Včasih sem res satanska, ampak tu in tam tako mora bit user posted image

Bučke ja user posted image  , moj ima ful rad cvetačno kremno juho, ki jo njegova mama gosti s krompirjem, jaz jo seveda z bučkami in čigava juha je boljša - moja seveda user posted image user posted image user posted image  , ker moja ni tak sitostna in to je zato, ker se mu zdi, da njegova mama (tašča)doda še nekaj drugega v juho, pa ne ve kaj. user posted image

< Sporočilo je popravil muška -- 14.5.2010 19:09:34 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
16.5.2010 9:34:44   
bubu_bibi
IZVIRNO SPOROČILO: muška

jaz se večinoma ravnam po njegovih željah in kuham tisto kar je bolj njemu kot nama všeč.  In ko ga kdaj vprašam za mnenje kaj bi npr. jutri jedli in ko tako kot panavadi skomigne z rameni in reče, nekaj pač skuhaj, skuham nekaj pač ampak je to tisto kar JAZ jem. In mi dol visi, če je to v njegovi domeni ali ne. Ko se pa začne pizdit, pa mu serviram na krožniku, da sem ga vprašala, rekel je nekaj pač in nekaj pač dobil. Kuhna ve kje je, torej....

Včasih sem res satanska, ampak tu in tam tako mora bit user posted image

Bučke ja user posted image  , moj ima ful rad cvetačno kremno juho, ki jo njegova mama gosti s krompirjem, jaz jo seveda z bučkami in čigava juha je boljša - moja seveda user posted image user posted image user posted image  , ker moja ni tak sitostna in to je zato, ker se mu zdi, da njegova mama (tašča)doda še nekaj drugega v juho, pa ne ve kaj. user posted image

Dobra! user posted image user posted image
Sicer pa res - če ve, kje je kuhinja oz hladilnik oz mercator sploh ni problema... user posted image

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 10
12.7.2010 3:56:20   
dejann
no ja ok, ampak lohk bi tudi oni kdaj skuhali in postregli svoji dragi če so že tolk zberčni lol no saj js bi nemaram da samo ženske kuhajo user posted image

(odgovor članu bubu_bibi)
Neposredna povezava do sporočila: 11
12.7.2010 14:04:14   
ronja
Punce, ve to govorite o otrocih ali o vaših user posted imageuser posted image

Moj brat je bil isti - dokler je mami kuhala. Jaz sem zelenjavo pripravljala malo drugače in tako se jo je naučil jest. POtem ga je dobila v roke njegova punca in ljubezen res dela čudeže! Zdaj je svašta, česar prej niti zavohat ne bi smeluser posted image !

ja, naredi zelenjavo drugače: v voku, v raviolih, v mesno omako daj not zelenjavo, v mesne žepke daj zelenjavo, v kremno juho jo zmiksaj,... Pa se bo počasi navadil. potem ap vedno manj skrivaj. Tako nekak sem jaz pri bratu delala.

Sicer jaz nekega zmišljevanja ne bi prav dolgo tolerirala, sem preveč razvajena glede tega: vsi vse jejo in si ne predstavljam, da bi morala kuhat 5 jedi in upat,  da jim bo kdaj všeč še kakšna... Pa preveč me zanima vsa kuharija, da bi se prepustila terorju 5ih jedi... Probavamo - včasih je super, včasih je včeš enemu, pa drugim ni toliko, včasih si rečemo: ok, bilo je zanimivo, to je pa to. POjemo pa vedno.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 12
12.7.2010 15:12:45   
aknela123
veste, kaj je najslabše? moj možek je prišel iz družine, kjer je kuhala babica za vse skupaj. zdaj ga včasih kar pohvalim, ko se potrudi in sproba kakšno novo jed, tudi kruha ne je več zraven kosila, ker ga enostavno nimam vedno.
ko prideta njegova starša na obisk, vedno razmišljam, da naredim nekaj, kar vem, da bosta jedla, torej klasiko in nekaj novega za njiju, ampak tisti pladenj žal vedno ostane nedotaknjen z njune strani. žalostno mi je, da je njegova mama takšna, da ne poskusi nič novega, za njo je kosilo pač restan krompir in pečenka (jaz pa priznam, svinjske pečenke sploh ne znam naret, ker je ne jemo nikoliuser posted image ).

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
12.7.2010 22:33:38   
Gina
MOj bi tudi samo meso jedel. Torej naredim vedno meso. Saj je dosti izbire:

- piščanec v smetanovi omaki
- natur piščančji zrezki, vsakič drugače začinjeni
- pohanje
- piščanec na trakce narezan z gorčico ali pa s paradižnikom
- česnov piščanec
- pečen v pečici
- podobno s svinjino ali puranom
- aja, meso po kitajsko (tja lahko daš tudi zelenjavo)
- govedina načeloma pri nas ne gre toliko, sem in tja golaž ali zrezki ali goveja juha
- faširano -  čevapi, pleskavica, makaron flajš, lazanja, filane paprike, čufti, musaka, sarma...
- ribe v glavnem natur pečene
- klobase, hrenovke (to res redko, v bistvu jaz razen krvavic tega ne delam nikdar, si pa sam to naredi, če mene ni)

Potem pa priloge:
- krompir (pire, pečen, tenstan, kisel, samo kuhan, pomfri.....)
- njoki
- riž, rizibizi, rižota
- špageti, rezanci, makaroni....
- polenta
- kuskus
Obvezno naredim zraven še zelenjavo, ker en od otrok sploh ne je mesa. Pa jaz tudi obožujem zelenjavo, zato brez nje obroka pri nas ni, razen če gre za:

pico (to lahko obložiš vsakemu njegov del po svoje) al pa burek, oz meso ali zelenjava v listnatem testu, to imajo tudi radi, pa kakšno reč na žlico, kot prilogo lahko namesto mesa v končni fazi tudi jajce narediš, pa navadno deci, ki imajo radi meso to tudi jedo.
Je pa varianta da narediš kako zelenjavno juho, pa palačinke zraven - to zihr je. Bo že preživel mal juhice, za tako dober poobedek.
Lahko pa narediš kako zelenjavno kosilo, čemur dodaš malo salame. Ali pa pohan sir namesto mesa.

(odgovor članu naomy)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako pregnati alkoholnega mačka?
Nazdravljanje novemu letu pogosto prinese tudi nepovabljenega gosta - alkoholnega mačka. Še posebej, če smo se kot odgov...
Zdrava orehova potica, ki ne potrebuje vzh...
Bližajo se velikonočni prazniki, ko poleg jajc, šunke, velikonočnega kruha in hrena, med dobrotami ne sme manjkati niti ...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?