|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prekmurska gibanica
10.6.2007 19:20:01   
maca24
Ali ima katera recept? Takega preizkušenega?user posted image

Ko se lestev prevrne, vsak ve, kako ne bi smela biti postavljena.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prekmurska gibanica
10.6.2007 20:38:52   
Anonimen
koliko plačaš?user posted image

(odgovor članu maca24)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
10.6.2007 21:00:45   
Anonimen
Vprašaj MIŠEK13, njena je odlična. Celo boljša od stare mame, ki nam je zaupala recept user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
12.6.2007 16:18:30   
Anonimen
Uf tale bo pa težka, jaz to delam na uč, vse sestavine jemljem od oka, niti snaja se mi ne kolk dag je česa. Če nič ne najdeš ali ti kaj ne bo jasno, pa vseeno vprašaj, se bom potrudilauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
23.6.2007 18:04:34   
jade1
http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=4808

(odgovor članu maca24)
Neposredna povezava do sporočila: 5
23.6.2007 18:38:59   
Anonimen
Prava prekmurska gibanica nima jabolk! 

(odgovor članu jade1)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
23.6.2007 18:43:16   
maca24
MIŠEK13 Ali delaš testo sama, ali ga kupiš?
Če ga delaš sama, a mi lahko napišeš kako?user posted image
Pa če bi mi še napisala katere plasti vse ima gibanica in kako si sledijo po vrsti bi bila zelo vesela.user posted image

Ko se lestev prevrne, vsak ve, kako ne bi smela biti postavljena.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
24.6.2007 6:29:05   
Anonimen
Jaz delam testo sama doma, če imam čas, če pa nimam časa, potem pa kupim vlečeno  testo. Testo se naredi kot vlečeno testo za štrudel. Jaz moko presejem, dam v toplo vodo par kapljic alkoholnega kisa, malo soli in 1 jajce. Najlažje ti bo, če ga kupiš.  Rabiš pa 7 plasti. Spodnje testo pa naredim iz testa za navadne mašinske piškote. Razvaljaš ga na pol cm debelo oz kak mm manj.
Potem dam mak, vlečeno testo, skuto, vlečeno testo, orehe,vlečeno testo, mak, vlečeno testo, skuta, vlečeno testo, orehe. Na zadnje orehe dam eno vlečeno testo, ga namažem in še enoo vlečeno testo. Preden daš pečt, nareži zgornji dve plasti testi z nožem na kvadratke. Take velikosti, kot bodo gibanice. Surovo tetso namreč lažje razrežeš, kot pa kasneje pečeno.

V makovo maso dam: vanili, sladkor, limonino lupino
V orehovo: cimet, limonino lupino, sladkor, vanili
V skutino: limonino lupino, sok limone, cimet, sladkor, vanili sladkor.

Koliko cukra, probaš, da ti bo dovolj sladko, v orehe moraš malo več, ker so ponavadi bridki.

Vse zmešeš z roko, not ne gre nič druge tekočine. Potem pa to posuješ po testu po zgoraj opisanem vrstnem redu. Ko imaš sipano na testu, lepo s prsti enakomerno razporediš, tudi v kote in robove. Pazi res da bo enakomerno, ker drugače ne bo lepa gibanica. poleg tega ne pritiskaj, lepo z občutkom. Jaz nasujem nekje 1cm debelo, ne več, kvečjemu malo manj. Nato vsako plast polivam z žlico in sicer s stopljeno margarino in še s sladko smetano (rastlinsko, ker je fajn sladka). Mak je treba z margarino in smetano malo bolj zalit, skuto pa precej manj, ker je že itak vlažna oz mokra. Orehe raje malo bolj zalijem s smetano, ker orehi so že itak mastni. Polivaš z žlico tako, da pride skoraj vsak košček mal namočen, ne pozabi na kote. Ne sme biti mokro, da bi zdaj čist zalila,. Lepo z žlico potegneš, ap ne vse dat na eno mesto. Ma tolk težko je to opisat. v GLAVNEM, če ti bo presuha, boš drugič vedela, če pa premokra, pa tudiuser posted image . Samo bolje je mokra, kot suha. pa ne sparat s sladkorjem. v glavnem pri gibanici se ne spara s sladkorjem in tekočino, je boljša sočna, kot presuha.
Vmesnih palsti jaz ne mažem, ker polivam mase. edino zadnji dve plasti na vrhu, namažem, obe. in ju nato narežem.
A sem še kaj pustilauser posted image , mal hitim, ker se mi mudi.
V skuto lahko daš tudi rozine, namočene v rum ali v vodo, kar ti je ljubše, mi teg ane maramo.
na koncu daš vse skupaj pečt, na manjšo temperaturo, odvisno od pečice, jaz dam nekje na 150, pa slabo urco pečem. saj boš videla, ko bo zgoraj testo lepo rjavo. edino pazi, da ti spodaj preveč ne peče, ker se ti bo spodnje testo zasmodilo. Ko vzameš ven, jo obvezno pusti stati, da s eohladi, odnesi jo kam na hladno. če jo boš prehitro vrezala in bo lepo sočna, se bo razpadla in kosi ne bodo lepi. zato počakaj.

zdaj pa šibam, če kaj ni jasno, vprašaj, ap ti kasneje napišem
aja, še o plehu moram napista, bom pole

(odgovor članu maca24)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
24.6.2007 8:16:03   
Anonimen
Sem napisala nadaljevanje in me neki zajebavauser posted image .

v glavnem pleh namaži z oljem, lažje ti bo visok pleh.

rozine raje ne vmešat v maso, raje jih posuj potem, ko bo masa že razporejena po testu.

če ti mase ostane, raje ne pretiravaj. daj jo v zmrzovalnik, ap jo uporabi lai za palačinke, široke rezance lai kdaj drugič z agibanico. ne pozabi, enakomerne sloje.

preden boš razrezala na kvadratke (še surovo) potisni odvečne robove testa z jedilnim nožem za pleh, v glavnem tako, da ne bo nič na plehu, ker s eti bo tam zažgalo in se tudi lahko dvigne testo, potem pa vse štrli

to bo to, mislim, zveni ko ena znanost, vendar je simpl ko pasulj, če ti prvič ne uspe, bo drugič boljše, samo občutek kolk zalivat moraš dobit

če odpreš link, ki ga je zalimala jade1, si lahko pogledaš slikce, gibanica po izgledu mora bit kot zadnji 2 slike. vsaj podobno, no zadnja je malo prebledauser posted image . lepe živahne barve in lepo v plasteh, ta prva slika, je podn, kar neki, kot da bi poplava bla, pa je sam vse skup neki naneslo (če ne veš, koliko si kje dala mase, narahlo s prstekom povrtaj oz naredi luknjico in boš takoj videla če je na vseh straneh enako), na eni sliki pa je videt kako ti testo lahko štrli. zgornja plast vlečenega testa naj bo malo večja, tak da bo n avseh straneh malo čez pleh viselo, potem pa to z nožem popraviš not, kot sme ti napisala.

Ti recepti mešajo maso z mlekom in maslom. Prekmurske stare ženičke tega ne počenjo, masa mora bit suha, brez tekočine in jo potem, ko je ne testu lepo zalivaš.

Pa prosim kupi mleti mak, ker je enkrat ena naredila z nemletim makomuser posted image

srečno, ap dober tek

< Sporočilo je popravil MIŠEK13 -- 24.6.2007 8:29:20 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako pripraviti popolno pokovko?
photo
Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...
Kdaj otroku ponuditi ribe in ostalo morsko...
Poletje je tu in že nam diši morska hrana. Kdaj in kako ponuditi takšne specialitete dojenčku?

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......