|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prebranac!
10.2.2006 12:41:19   
CUKRČEK
Ojla,
mene pa zanima, kako se naredi prebranac. Sem že nekaj na hujšanju prašala, pa ga vse kar kupijo oz. kupljenega izboljšajo. Jaz pa hočem doma spacat celo reč. Nekako mi ni do kupljenega.

Torej prosim za čist ta pravi prebranac. Kako?? Od začetka do konca.



PS: Če boste v poročilih zasledili, da je nekje bajto razneslo zaradi eksplozij, potem boste vedele da je prebranec uspeluser posted image

_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prebranac!
10.2.2006 13:09:13   
Udb
Torej, jaz sem ravno včeraj nekaj na to varianto probavala.

Prepražila sem 3 čebule, dodala malo paprike in začimbe, nato pa notri vmešala 1 veliko konzervo rjavega fižola. Naložila sem v 2 posodici, prelila z pradižnikovo mezgo (+ malo vode) in dala za pol ure v pečico na 200°C. Bilo je ful dobro.

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Prebranac!
10.2.2006 13:18:45   
beba76




Tu mađ nekaj receptov iz kulainarike:

user posted image

SESTAVINE

user posted image POSTOPEK


2 konzervi rjavega fiţola
2 veliki zeleni papriki
2-3 zreli paradiţniki
2 veliki čebuli
3 stroki česna
3 velike ţlice olja
1 ţlica vegete
5 dag sira


user posted image
user posted image
user posted image


Čebulo nareţemo na lističe, papriko in paradiţnik prepolovimo in nareţemo na pribliţno 5-10 mm debele rezine,
česen drobno sesekljamo.
Pečico segrejemo na 200 stopinj.
V večji teflonasti ponvi ali voku na olju prepraţimo čebulo, da postekleni, dodamo česen, paradiţnik in papriko. Pokrijemo in duđimo pet minut. Dodamo neodcejen fiţol (lahko tudi doma kuhan)in vegeto. Premeđamo in po okusu dosolimo - dodamo lahko tudi druge začimbe.
Vse skupaj stresemo v ognjevarno posodo in po ţelji potresemo z naribanim sirom. Pečemo cca. 20 minut oziroma tako dolgo, da skoraj vsa tekočina izhlapi.





user posted image SESTAVINE

user posted image POSTOPEK


50 dag belega fiţola/tetovca
60 dag na drobno narezane bele čebule
4 dl olja
1 ţlica rdeče paprike
poper in sol po okusu

user posted image
user posted image
user posted image


Fiţol skuhamo v vodi. Ko je ţe skoraj kuhan, vodo odlijemo, prilijemo sveţo in pustimo vreti đe nekaj časa. Paziti moramo, da se fiţol ne razkuha.
V posodi segrejemo olje in dodamo na drobno narezano čebulo. Duđimo tako dolgo, da čebula postekleni, ne sme pa porjaveti. Vmeđamo rdečo papriko, sol, poper in fiţol. Vse dobro premeđamo in vloţimo v pečico, da se zapeče.
Tako pripravljen prebranac se imenuje "postni" in je primeren za dneve, ko se ne je mesa. Lahko pa ga postreţemo kot prilogo kakđni pečenki ali prađičku na ţaru.




user posted image SESTAVINE

user posted image POSTOPEK


50 dag belega fiţola tetovca
3 veliki paradiţniki
1 velika zelena paprika
2 para kranjske klobase ali meso (dimljeno)
50 dag čebule
đčepec mete
vegeta
sol
poper
2 ţlici fanta za pasulj (v 2dcl mlačne vode)
user posted image
user posted image
user posted image


Fiţol skuhamo,
paradiţnik nareţemo na kolesa, papriko nareţemo na lističe, čebulo nareţemo na tanka kolesa
V pekač (najbolje glinast)namazan z mađčobo, poloţimo plast čebule, plast fiţola, plast paradiţnika, plast paprike, plast klobas in začinimo (poper, vegeta, sol, meta).
Postopek ponavljamo, dokler so sestavine.
Na vrhu polijemo Fanta za pasulj.
Pečemo 1 uro ali več pri 250 stopinjah. Prebranac je pečen, ko vsa tekočina povre in se na vrhu naredi



user posted image SESTAVINE

user posted image POSTOPEK


1 kg belega fiţola
5 nasekljanih čebul
4 stroke česna
2 ţlici moke
1 ţlica sladke mlete paprike
3 dl olja (olivno)
sol
poper
lovorjev list




user posted image SESTAVINE

user posted image POSTOPEK


500 g belega fiţola (tetovca)
1500 g rdeče čebule (lahko zamenjamo z belo)
1 zelena sveţa paprika (cca. 200 g)
1 rdeča sveţa paprika (cca. 200 g)
1 velika pločevinka paradiţnikovih pelatov
skupaj pribliţno 1 dl olja
lovorov list
sol
poper
čili oz. feferon (po ţelji)
user posted image
user posted image
user posted image


Skuhamo fiţol in ga odcedimo ter vodo prihranimo.
Na pribliţno 0,5 dl olja prepraţimo dokaj debelo narezano čebulo (posolimo, da prej spusti sok), dodamo na trakove narezani papriki. Ko vse skupaj nekoliko oveni, dodamo preostale začimbe in pelate. Na zmernem ognju kuhamo pribliţno pol ure, da se sestavine razpustijo. Dobljeni omaki primeđamo kuhan fiţol. Po potrebi zalijemo s fiţolovko. Po vrhu polijemo đe malo olja, toliko, da se naredi tanka mrenica. Pečemo na temperaturi 180 - 200 stopinj pribliţno 2 uri. Ko voda izhlapi in se na vrhu naredi "koţica", je prebranac nared.




user posted image Jed je đe boljđa, če jo pripravimo z olivnim oljem. Priporočam rdečo čebulo, ki da jedi bolj sladkast okus. Tako pripravljen prebranac je lahko samostojna jed, lahko pa kot prilogo dodate đe kaj z ţara
user posted image
user posted image


Kuhan fiţol odcedimo in pustimo malo fiţolovke za zalivanje. Na 1 ˝ dl olja prepraţimo čebulo, ki smo jo drobno sesekljali, dodamo moko, malo popraţimo in primeđamo fiţolu. Dodamo đe strt česen, papriko, sol, lovor in po potrebi đe fiţolovko, vse skupaj dobro premeđamo in damo v lončeno posodo, pokapamo z ostalim oljem in pečemo v pečici pri 200 stopinj cca 15 min.

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Prebranac!
18.2.2006 21:06:06   
ANDREJA*
hvala si bom tudi jaz omislila kakšen odličen prebranac!

(odgovor članu beba76)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Prebranac!
27.2.2006 20:25:20   
Sulfinija
Jaz pa prepražim čebulo,vmes tudi pori čebelu,papriko različnih barv,strogo rjavi fižol,paradižnik in vse skupaj pražim.Nato dan v jena posodo in malo vegetam, vse skupaj pečem približno pol ure v pečici na 200 stopinj in gori potrosim z naribanim sirom.Super odlična zadeva bi jo jaz kar vsaki dan jedla.

LP Mojcauser posted image user posted image user posted image

_____________________________

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

(odgovor članu ANDREJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj lahko otroku prvič ponudite jajce?
Jajca so precej alergeno živilo, zato naj bi jih malčkom uvajali v prehrano z nekoliko večjo previdnostjo. Vendar se tud...
3 odlične jedi za doječo mamico
Za mamice, ki dojijo velja, da to kar same pojedo, poje tudi njihov dojenček. V želji, da dojenček ne bi imel težav s pr...




Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?