|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pomoč - kruh
9.1.2008 8:29:50   
melanija
Podzravljene!

Moj mož navija da bi kupili aparat za peko kruha. Sem že pregledala vse teme na RR. Me pa zanima nekaj.

Ko berem o teh aparatih, ste nekatere omenile, da nastane luknja od lopatic za mešanje, kako to zgleda, kako jih potegneš ven?
A potem to ni več tako lepa štruca kot pečen v pečici?
A ima kateri aparat možnost da se te lopatke spravijo nekam h kraju, da potem ne bi bilo lukenj?

Hvala za pomoč.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pomoč - kruh
9.1.2008 8:34:13   
Marogica
Ja nastane luknja, ki pa ni ravno neka katastrofa. Poleg dobiš neke vrste kaveljček, s katerim potegneš lopatico ven, po peki kruha. To je vsa umetnost.

Še enkrat-luknja je res najmanjši problem. Vidva raje glejta, da vama najprej kruh rata...

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu melanija)
Neposredna povezava do sporočila: 2
9.1.2008 8:59:38   
Mikica
Lopatice lahko vzameš ven, ko aparat zamesi testo (seveda, če se ti da...user posted image , mi smo parkrat poskusili, potem smo pa ugotovili, da nas luknje sploh ne motijo). Potem ga naprej speče in imaš kruh brez lukenj na spodnji strani.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
9.1.2008 9:27:50   
Sonnja
js mam kruhomat sm ga dobila prejšnji teden in mi kruh sploh ne rata.
tak majhen je ne pride skoraj niti do polovice tiste posode.user posted image

(odgovor članu Mikica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
9.1.2008 9:43:35   
tina104
Jaz se zaradi tiste luknjice  ne sekiram.

Kruh pa j pri meni tak majhen, če pečem na kratkem programu ali če dam večinoma polnozrnato moko.

Tak zelo velik, penat pride, če delam z mešanico za peko kruha iz hoferja npr. ali če pečem iz bele moke.

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu Sonnja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
9.1.2008 9:50:15   
qwasy
Glede lukenj: če vzameš lopatice ven, bodo kljub temu ostale luknjice od "vijakov" na katere pač natakneš lopatice. Jaz zadevo rešim tako, da vzamem drugič pregneteno testo ven iz kruhomata, položim v ozek podolgovat pekač, pustim na štedilniku vzhajat in spečem v pečici. Pa ne zaradi lukenj, luknje me ne motijo, moti me tista čudna visoka oblika kruha. Ampak tudi to je bolje kot kupljen (pa še neprimerno ceneje).
Sonnja, saj boš prakso dobila. Je pa res da je polnozrnat kruh bolj zbit - jaz ga pečem samo iz polnozrnate moke, pa smo se čisto navadili.

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 6
9.1.2008 9:54:55   
Sonnja
probala sm tisto moko iz hoferja pa tudi hitri program(1:58) pa 3:30 pa je vedno isti.

(odgovor članu qwasy)
Neposredna povezava do sporočila: 7
9.1.2008 10:04:06   
Mojc
Z moko iz Hoferja meni krasno rata kruh (prej s svojim lastnim ustvarjanjem nikoli nisem bila zadovoljna). Pečem pa njihov polnozrnati kruh in kruh s semeni. Pa res lepo naraste in se speče. Ne dam pa čisto na najhitrejši program (ultra schnell). Tudi ne na najdaljšega - za polnozrnat kruh. Dam na srednjega (mislim da traja cirka 2,20 ure).
Sem pa enkrat delala na hitrem programu kruh iz Šparove mešanice, pa ni prišel lep - prezbit oz. premalo zmešan. Mislim, da morajo biti ti polnozrnati kruhi zmešani in vzhajani 2x, sicer ni ok. (na hitrem programu je le 1x).
Nimam pa izkušenj z belim kruhom, ker ga ne pečem.

(odgovor članu Sonnja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
9.1.2008 10:06:30   
Sonnja
user posted image  samo meni ne rata. bom še probala.

(odgovor članu Mojc)
Neposredna povezava do sporočila: 9
9.1.2008 15:04:54   
robinzon
Sonja, predvidevam, da imaš bommana ali clatronica z dvema gnetilkama, ker ta ima šnel program na dvojki dolg 1.58. Iz vsake hoferjeve moke se je meni spekel  kruh kot je treba in tudi narastel je lepo, le polnozrnati je bil za kak cm nižji, verjetno bi ga morala  dat na kakšen daljši program.

Kaj pa vzhaja, a ti? Poglej po caa 45 minutah, kaj se dogaja.  Lahko, da imaš staro mešanico moke.  Mi imamo hoferja precej stran in sem kupila enkrat precej mešanic za kruh  na zalogo, pa se ni obneslo, pa še rok trajanja ni potekel.  Poizkusi si sposoditi ali pečti pri prijateljici, če ima enakega. Drugače ti preostane še servis.

(odgovor članu Sonnja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
9.1.2008 16:23:54   
Sonnja
ja clatronica imamuser posted image a POL NAJ PEČEM NA 1:58? hvala za nasvet!

(odgovor članu robinzon)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako pregnati alkoholnega mačka?
Nazdravljanje novemu letu pogosto prinese tudi nepovabljenega gosta - alkoholnega mačka. Še posebej, če smo se kot odgov...
Priredite otroško koktejl zabavo
Brezalkoholna koktejl zabava bo najbolj navdušila starejše otroke in najstnike, pa tudi najmlajši se bodo razveselili sr...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?