Pomoč - kruh (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


melanija -> Pomoč - kruh (9.1.2008 8:29:50)

Podzravljene!

Moj mož navija da bi kupili aparat za peko kruha. Sem že pregledala vse teme na RR. Me pa zanima nekaj.

Ko berem o teh aparatih, ste nekatere omenile, da nastane luknja od lopatic za mešanje, kako to zgleda, kako jih potegneš ven?
A potem to ni več tako lepa štruca kot pečen v pečici?
A ima kateri aparat možnost da se te lopatke spravijo nekam h kraju, da potem ne bi bilo lukenj?

Hvala za pomoč.




Marogica -> RE: Pomoč - kruh (9.1.2008 8:34:13)

Ja nastane luknja, ki pa ni ravno neka katastrofa. Poleg dobiš neke vrste kaveljček, s katerim potegneš lopatico ven, po peki kruha. To je vsa umetnost.

Še enkrat-luknja je res najmanjši problem. Vidva raje glejta, da vama najprej kruh rata...




Mikica -> RE: Pomoč - kruh (9.1.2008 8:59:38)

Lopatice lahko vzameš ven, ko aparat zamesi testo (seveda, če se ti da...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], mi smo parkrat poskusili, potem smo pa ugotovili, da nas luknje sploh ne motijo). Potem ga naprej speče in imaš kruh brez lukenj na spodnji strani.




Sonnja -> RE: Pomoč - kruh (9.1.2008 9:27:50)

js mam kruhomat sm ga dobila prejšnji teden in mi kruh sploh ne rata.
tak majhen je ne pride skoraj niti do polovice tiste posode.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




tina104 -> RE: Pomoč - kruh (9.1.2008 9:43:35)

Jaz se zaradi tiste luknjice  ne sekiram.

Kruh pa j pri meni tak majhen, če pečem na kratkem programu ali če dam večinoma polnozrnato moko.

Tak zelo velik, penat pride, če delam z mešanico za peko kruha iz hoferja npr. ali če pečem iz bele moke.




qwasy -> RE: Pomoč - kruh (9.1.2008 9:50:15)

Glede lukenj: če vzameš lopatice ven, bodo kljub temu ostale luknjice od "vijakov" na katere pač natakneš lopatice. Jaz zadevo rešim tako, da vzamem drugič pregneteno testo ven iz kruhomata, položim v ozek podolgovat pekač, pustim na štedilniku vzhajat in spečem v pečici. Pa ne zaradi lukenj, luknje me ne motijo, moti me tista čudna visoka oblika kruha. Ampak tudi to je bolje kot kupljen (pa še neprimerno ceneje).
Sonnja, saj boš prakso dobila. Je pa res da je polnozrnat kruh bolj zbit - jaz ga pečem samo iz polnozrnate moke, pa smo se čisto navadili.




Sonnja -> RE: Pomoč - kruh (9.1.2008 9:54:55)

probala sm tisto moko iz hoferja pa tudi hitri program(1:58) pa 3:30 pa je vedno isti.




Mojc -> RE: Pomoč - kruh (9.1.2008 10:04:06)

Z moko iz Hoferja meni krasno rata kruh (prej s svojim lastnim ustvarjanjem nikoli nisem bila zadovoljna). Pečem pa njihov polnozrnati kruh in kruh s semeni. Pa res lepo naraste in se speče. Ne dam pa čisto na najhitrejši program (ultra schnell). Tudi ne na najdaljšega - za polnozrnat kruh. Dam na srednjega (mislim da traja cirka 2,20 ure).
Sem pa enkrat delala na hitrem programu kruh iz Šparove mešanice, pa ni prišel lep - prezbit oz. premalo zmešan. Mislim, da morajo biti ti polnozrnati kruhi zmešani in vzhajani 2x, sicer ni ok. (na hitrem programu je le 1x).
Nimam pa izkušenj z belim kruhom, ker ga ne pečem.




Sonnja -> RE: Pomoč - kruh (9.1.2008 10:06:30)

[image]http://www.cosgan.de/images/more/bigs/c020.gif[/image] samo meni ne rata. bom še probala.




robinzon -> RE: Pomoč - kruh (9.1.2008 15:04:54)

Sonja, predvidevam, da imaš bommana ali clatronica z dvema gnetilkama, ker ta ima šnel program na dvojki dolg 1.58. Iz vsake hoferjeve moke se je meni spekel  kruh kot je treba in tudi narastel je lepo, le polnozrnati je bil za kak cm nižji, verjetno bi ga morala  dat na kakšen daljši program.

Kaj pa vzhaja, a ti? Poglej po caa 45 minutah, kaj se dogaja.  Lahko, da imaš staro mešanico moke.  Mi imamo hoferja precej stran in sem kupila enkrat precej mešanic za kruh  na zalogo, pa se ni obneslo, pa še rok trajanja ni potekel.  Poizkusi si sposoditi ali pečti pri prijateljici, če ima enakega. Drugače ti preostane še servis.




Sonnja -> RE: Pomoč - kruh (9.1.2008 16:23:54)

ja clatronica imam[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]a POL NAJ PEČEM NA 1:58? hvala za nasvet!




Stran: [1]