Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Polenta z gulasem prepeceno v pecici 18.9.2007 10:33:58
|
|
|
|
mojsoncek
|
mogoce si s tem receptom, iz ene druge teme, lahko kaj pomagas ( http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1830347 ) PECENA POLENTA (po receptu iz ene fine italijanske kuharice) Skuhas polento po navodilu iz embalaze. Kuhano polento namazes na kuhinjsko desko in jo z lopatko razmazes na 1-2 cm debelo. Polento ohladis in pustis, da se strdi. Medtem ocistis cebulo in cesen in ju na tanko narezes. Ostrgas korenje ter ocistis in operes zeleno. Klobaso in zelenjavo narezes zelo na drobno. V ponvi najprej poprazis cebulo in cesen nato pa dodas se zelenjavo in klobaso in na hitro poprazis. Dodas mleto meso in ga prazis tako dolgo, da ni vec grudasto in izgubi rdeco barvo. Pelate narezec na drobno in jih skupaj s paradiznikovim sokom in rdecim vinom prilijes k mesu. Dodas posusene feferone, ki jih prej zdrobis. Mesno omako osolis, primesas timijan in nepokrito pocasi dusis se 15 minut. Pecico segrejes na 200, naoljis nepregorno posodo in narezes polento na 2 cm siroke rezine. V posodo nalagas plas polente in plast mesne omake. Po vrhu posujes sveze nariban parmezan in pokapas z oljem. Cas priprave: 45 minut, od tega je 35 minut sproscanja med pecenjem v pecici. Tale je res malo pikantna, ampak z malo domisljije, lahko naredis bolj po svojem okusu.
_____________________________
Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)
|
|
|
|
RE: Polenta z gulasem prepeceno v pecici 18.9.2007 11:27:25
|
|
|
|
smrka
|
Hvala, jest bom probala polento dat v opekac posut s sirom gor dat gulas in spet naribat gor sir in dat da se sir razleze.. upam da bo dobro.
|
|
|
|
RE: Polenta z gulasem prepeceno v pecici 18.9.2007 11:27:30
|
|
|
|
piščanc
|
jaz polento vedno najprej skuham, dam v model, da se ohladi in potem pogrejem. tako ohrani obliko če bi to delala skupaj z golažem, bi se mogoče preveč napilo in spocalo. pazi, da jo najprej ohladiš, ker drugače je bolj poc. dobro je, če med polento zmešaš sir, ali pa suhe gobice (njami), česen, drobnjak.
_____________________________
iz malega zraste veliko
|
|
|
|
RE: Polenta z gulasem prepeceno v pecici 19.9.2007 11:40:41
|
|
|
|
Anonimen
|
To pa bom jaz jutri naredila.Pekac si kaj namazala z oljem?Polento ohladila?
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki 3 ideje za zdrav dojenčkov zajtrkSvojemu malemu jedcu pripravite doma pripravljen zajtrk iz ekoloških sestavin. Preverite tri odlične recepte, ki smo si ...
Zadnje s foruma
Kopanje novorojenčka.
пеперутка16
Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?