|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Polenta z gulasem prepeceno v pecici
18.9.2007 9:34:00   
smrka
Danes mi je padla ideja da bi skhala gulas in potem se polento ki bi jo zlila v pekac gor zlila gulas in gor naribala sir.

Zanima me ali je katera delala kaj podobnega, predvsem zato, ker nevem a se bo polenta prevec zapekla, a naj namazem z oljem pekac? Na kaksen nacin vi pripravljate polento prepeceno v pecici?

hvala za nasvete in ideje.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Polenta z gulasem prepeceno v pecici
18.9.2007 10:33:58   
mojsoncek
mogoce si s tem receptom, iz ene druge teme, lahko kaj pomagas ( http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1830347 )

PECENA POLENTA (po receptu iz ene fine italijanske kuharice)

Skuhas polento po navodilu iz embalaze. Kuhano polento namazes na kuhinjsko desko in jo z lopatko razmazes na 1-2 cm debelo. Polento ohladis in pustis, da se strdi. Medtem ocistis cebulo in cesen in ju na tanko narezes. Ostrgas korenje ter ocistis in operes zeleno. Klobaso in zelenjavo narezes zelo na drobno. V ponvi najprej poprazis cebulo in cesen nato pa dodas se zelenjavo in klobaso in na hitro poprazis. Dodas mleto meso in ga prazis tako dolgo, da ni vec grudasto in izgubi rdeco barvo. Pelate narezec na drobno in jih skupaj s paradiznikovim sokom in rdecim vinom prilijes k mesu. Dodas posusene feferone, ki jih prej zdrobis. Mesno omako osolis, primesas timijan in nepokrito pocasi dusis se 15 minut.

Pecico segrejes na 200, naoljis nepregorno posodo in narezes polento na 2 cm siroke rezine. V posodo nalagas plas polente in plast mesne omake. Po vrhu posujes sveze nariban parmezan in pokapas z oljem.

Cas priprave: 45 minut, od tega je 35 minut sproscanja med pecenjem v pecici.

Tale je res malo pikantna, ampak z malo domisljije, lahko naredis bolj po svojem okusu.

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

(odgovor članu smrka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
18.9.2007 11:27:25   
smrka
Hvala, jest bom probala polento dat v opekac posut s sirom gor dat gulas in spet naribat gor sir in dat da se sir razleze.. upam da bo dobro. 

(odgovor članu mojsoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 3
18.9.2007 11:27:30   
piščanc
jaz polento vedno najprej skuham, dam v model, da se ohladi in potem pogrejem. tako ohrani obliko

če bi to delala skupaj z golažem, bi se mogoče preveč napilo in spocalo. pazi, da jo najprej ohladiš, ker drugače je bolj poc.

dobro je, če med polento zmešaš sir, ali pa suhe gobice (njami), česen, drobnjak.

iz malega zraste veliko

(odgovor članu mojsoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 4
18.9.2007 13:51:50   
smrka
Naj povem da mi je polenta z gulasem v pecici super ratala. Dala sem velik naribanega sira, in to je dalo se poseben okus.  Probajte.

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 5
19.9.2007 11:40:41   
Anonimen
To pa bom jaz jutri naredila.Pekac si kaj namazala z oljem?Polento ohladila?

(odgovor članu smrka)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

3 ideje za zdrav dojenčkov zajtrk
Svojemu malemu jedcu pripravite doma pripravljen zajtrk iz ekoloških sestavin. Preverite tri odlične recepte, ki smo si ...
Zdrava orehova potica, ki ne potrebuje vzh...
Bližajo se velikonočni prazniki, ko poleg jajc, šunke, velikonočnega kruha in hrena, med dobrotami ne sme manjkati niti ...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?