mojsoncek -> RE: Polenta z gulasem prepeceno v pecici (18.9.2007 10:33:58)
|
mogoce si s tem receptom, iz ene druge teme, lahko kaj pomagas ( http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1830347 ) PECENA POLENTA (po receptu iz ene fine italijanske kuharice) Skuhas polento po navodilu iz embalaze. Kuhano polento namazes na kuhinjsko desko in jo z lopatko razmazes na 1-2 cm debelo. Polento ohladis in pustis, da se strdi. Medtem ocistis cebulo in cesen in ju na tanko narezes. Ostrgas korenje ter ocistis in operes zeleno. Klobaso in zelenjavo narezes zelo na drobno. V ponvi najprej poprazis cebulo in cesen nato pa dodas se zelenjavo in klobaso in na hitro poprazis. Dodas mleto meso in ga prazis tako dolgo, da ni vec grudasto in izgubi rdeco barvo. Pelate narezec na drobno in jih skupaj s paradiznikovim sokom in rdecim vinom prilijes k mesu. Dodas posusene feferone, ki jih prej zdrobis. Mesno omako osolis, primesas timijan in nepokrito pocasi dusis se 15 minut. Pecico segrejes na 200, naoljis nepregorno posodo in narezes polento na 2 cm siroke rezine. V posodo nalagas plas polente in plast mesne omake. Po vrhu posujes sveze nariban parmezan in pokapas z oljem. Cas priprave: 45 minut, od tega je 35 minut sproscanja med pecenjem v pecici. Tale je res malo pikantna, ampak z malo domisljije, lahko naredis bolj po svojem okusu.
|
|
|
|