|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pirhi
2.4.2010 13:12:08   
AnciM
Koliko časa naj bi kuhali jajčka v vodi in v kakšno vodo jih moram dat, da ne bodo popokala in da ne bodo zelena?

So me tele ženičke v vasi popolnoma zmešale. Ena reče mrzla voda in 8 minut, druga vroča voda in 10 minut, spet tretja, da moram jajca prej segret na sobno temperaturo... Ma vsaka je bolj pametna!

_____________________________

27.8. 2008 se nama je pridružil čmrlj Uroš.
17. 2. 2010 pa še Blaž.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pirhi
2.4.2010 13:29:14   
livia
Mene pa zanima kolk čebulnih olupkov morem dat za 6 jajc, da se obarvajo?

(odgovor članu AnciM)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Pirhi
2.4.2010 13:36:56   
pomar*ANČA*
mene pa zanima barvanje z vinom... 

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Pirhi
2.4.2010 13:48:04   
bučkabb
da ti jajca ne popokajo jih ne smeš dat iz hladilnika direkt v toplo vodo, najprej jih segrej na sobno temparaturo, pol pa najboljš dat v hladno vodo in dat kuhat in ko zavrejo kuhaš še 7 minut, da so trdo kuhana.

z olupki jaz naredim tako da, jih dam tolk da se jajca skrijejo v njih (na dno eno plast, da se prekrije pol jajčka in pol spet olupke) , prelijem z vodo in dam kuhat.

z vinom bom tudi jaz letos poskusila, ampak kolikor vem jih daš v vino in skuhaš, dobena umetnost, je pa najbolj teran.

(odgovor članu pomar*ANČA*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Pirhi
2.4.2010 16:49:28   
MID
Bodite pozorne,ker naj bi bilo vino izključno samo teran(če hočete take lepe s kristalčkiuser posted image )in potem,ko so kuhana jih morate pustit v vinu še cca12 ur.Če ne kristalčkov ne bouser posted image .

(odgovor članu bučkabb)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Pirhi
2.4.2010 17:07:15   
ribica.
to pa ženi res da ni kristalčkov če jih takoj vzameš ven. Jaz sem tako barvala samo enkrat in sem jih vzela ven takoj, pa so imele kristalčke.

(odgovor članu MID)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Pirhi
2.4.2010 17:29:15   
MID
Možno,možno RIBICA.Sva pa probala včeraj s tastom prvič izvest to s teranom,sva takoj vzela ven in ni bilo kristalčkov,ko so se posušili.Sem šla takoj na net raziskovat,kje sva ga kiksnla in sem nekje zasledila,da morajo še toliko časa počivat v vinčku.Očitno sva imela kakšen dosti razredčen teran,ki je bil pa seveda kupljen in ne domač.

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Pirhi
2.4.2010 17:33:04   
Jessy
Jajca v sedmih minutah že niso trdo kuhana. Vreti morajo 10 minut, drugače ima sredino rumenjaka še pikico svežo, kar pomeni tudi, da je jajca treba tudi prej pojesti.
Vsa jajca morajo biti pred kuhanjem segreta. Jaz jih dam iz hladilnika v toplo vodo in pustim tako ene pol ure, nato pa na steklokeramično ploščo in odkrito segrevam do vrenja in to ne na največji vročini (pri meni je to št. 9), ampak malo manj (jaz dam na 8). Tako ,da počasi zavrejo, potem pa zmanjšaš toliko, da čisto malce brbota, ali pa še to ne. Lahko je voda tik pod vreliščem, pa se bodo lepo skuhala.

Če kuhaš v čebulnih olupkih, je fajn prej te olupke malce pokuhati, da spustijo barvo iz sebe. Ne rabiš prav veliko olupkov. Lahko jih je od cca 2 kg čebule že več kot dovolj. Skratka, povri olupke, nato ohladi in v hladno obarvano vodo daš jajčka, pustiš, da se jajčka segrejejo na temperaturo vode, nato pap očasi segrevaš do vrenja.....skratka, tako kot sem zgoraj opisala.

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Pirhi
2.4.2010 17:33:43   
Jessy
IZVIRNO SPOROČILO: MID

Možno,možno RIBICA.Sva pa probala včeraj s tastom prvič izvest to s teranom,sva takoj vzela ven in ni bilo kristalčkov,ko so se posušili.Sem šla takoj na net raziskovat,kje sva ga kiksnla in sem nekje zasledila,da morajo še toliko časa počivat v vinčku.Očitno sva imela kakšen dosti razredčen teran,ki je bil pa seveda kupljen in ne domač.


Ali se jajca kaj navzamejo okusa in barve po teranu???

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu MID)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Pirhi
2.4.2010 17:34:24   
travica

IZVIRNO SPOROČILO: MID

Bodite pozorne,ker naj bi bilo vino izključno samo teran(če hočete take lepe s kristalčkiuser posted image )in potem,ko so kuhana jih morate pustit v vinu še cca12 ur.Če ne kristalčkov ne bouser posted image .


s cvičkom tudi deluje - PREVERJENO

(odgovor članu MID)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Pirhi
2.4.2010 17:36:26   
FLASK_A
IZVIRNO SPOROČILO: Jessy

IZVIRNO SPOROČILO: MID

Možno,možno RIBICA.Sva pa probala včeraj s tastom prvič izvest to s teranom,sva takoj vzela ven in ni bilo kristalčkov,ko so se posušili.Sem šla takoj na net raziskovat,kje sva ga kiksnla in sem nekje zasledila,da morajo še toliko časa počivat v vinčku.Očitno sva imela kakšen dosti razredčen teran,ki je bil pa seveda kupljen in ne domač.


Ali se jajca kaj navzamejo okusa in barve po teranu???


neuser posted image

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Pirhi
2.4.2010 20:49:53   
sanelaa
jajčka za eno uro na sobno temperaturo, potem v posodo, čez mrzlo vodo, ščep soli an/ali kisa, pa ko zavre, kuhat 10 minut. 

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Pirhi
2.4.2010 21:12:51   
K_a_t_i
Še jst eno vprašanje - koliko dni so trdo kuhana jajca užitna?

_____________________________

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu sanelaa)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Pirhi
2.4.2010 22:01:08   
MID
ma mi jih jemo še sigurno 4 do 5 dni po žegnu.Pa za nkrat ni še nobeden umrl.user posted image user posted image

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Pirhi
2.4.2010 22:04:46   
MID
IZVIRNO SPOROČILO: travica


IZVIRNO SPOROČILO: MID

Bodite pozorne,ker naj bi bilo vino izključno samo teran(če hočete take lepe s kristalčkiuser posted image )in potem,ko so kuhana jih morate pustit v vinu še cca12 ur.Če ne kristalčkov ne bouser posted image .


s cvičkom tudi deluje - PREVERJENO

user posted image travica za še eno informacijo več.Nisem vedla,oprosti,ker promoviram teran sem bližje tem krajemuser posted image .Vsekakor probamo enkrat s cvičkom!

(odgovor članu travica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Pirhi
2.4.2010 22:16:45   
Jessy
IZVIRNO SPOROČILO: K_a_t_i

Še jst eno vprašanje - koliko dni so trdo kuhana jajca užitna?


Mi jih tudi imamo kak teden zunaj, potem jih premaknem v hladilnik, če slučajno še kakšen ostane.

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Pirhi
3.4.2010 12:08:47   
kaya2007
jaz dam jajca v hladno vodo in počasi zavrem, potem kuham 10min. če se spomnim, jih dam tudi malo prej iz hladilnika, ne pa vedno. se mi zdi pa, da je tudi precej od jajc odvisno, ponavadi mi noben ne popoka, včasih pa vidim že takoj, ko jih dam v vodo, da imajo mini luknjice in potem seveda popokajo.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Pirhi
3.4.2010 12:22:05   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: MID

Bodite pozorne,ker naj bi bilo vino izključno samo teran(če hočete take lepe s kristalčkiuser posted image )in potem,ko so kuhana jih morate pustit v vinu še cca12 ur.Če ne kristalčkov ne bouser posted image .


huh, 12 ur? jaz sem jih pustila samo kakšno uro, pa so bili vseeno lepi kristalčki user posted image

(odgovor članu MID)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj otroku ponuditi ribe in ostalo morsko...
Poletje je tu in že nam diši morska hrana. Kdaj in kako ponuditi takšne specialitete dojenčku?
Težave z želodcem - Naravna pomoč
Blagodejno na želodec s preveč kisline deluje tudi zelena, ki je eno izmed najbolj bazičnih oziroma alkalnih zelenih živ...




Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......