Jessy -> RE: Pirhi (2.4.2010 17:33:04)
|
Jajca v sedmih minutah že niso trdo kuhana. Vreti morajo 10 minut, drugače ima sredino rumenjaka še pikico svežo, kar pomeni tudi, da je jajca treba tudi prej pojesti. Vsa jajca morajo biti pred kuhanjem segreta. Jaz jih dam iz hladilnika v toplo vodo in pustim tako ene pol ure, nato pa na steklokeramično ploščo in odkrito segrevam do vrenja in to ne na največji vročini (pri meni je to št. 9), ampak malo manj (jaz dam na 8). Tako ,da počasi zavrejo, potem pa zmanjšaš toliko, da čisto malce brbota, ali pa še to ne. Lahko je voda tik pod vreliščem, pa se bodo lepo skuhala. Če kuhaš v čebulnih olupkih, je fajn prej te olupke malce pokuhati, da spustijo barvo iz sebe. Ne rabiš prav veliko olupkov. Lahko jih je od cca 2 kg čebule že več kot dovolj. Skratka, povri olupke, nato ohladi in v hladno obarvano vodo daš jajčka, pustiš, da se jajčka segrejejo na temperaturo vode, nato pap očasi segrevaš do vrenja.....skratka, tako kot sem zgoraj opisala.
|
|
|
|