Pirhi (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


AnciM -> Pirhi (2.4.2010 13:12:08)

Koliko časa naj bi kuhali jajčka v vodi in v kakšno vodo jih moram dat, da ne bodo popokala in da ne bodo zelena?

So me tele ženičke v vasi popolnoma zmešale. Ena reče mrzla voda in 8 minut, druga vroča voda in 10 minut, spet tretja, da moram jajca prej segret na sobno temperaturo... Ma vsaka je bolj pametna!




livia -> RE: Pirhi (2.4.2010 13:29:14)

Mene pa zanima kolk čebulnih olupkov morem dat za 6 jajc, da se obarvajo?




pomar*ANČA* -> RE: Pirhi (2.4.2010 13:36:56)

mene pa zanima barvanje z vinom... 




bučkabb -> RE: Pirhi (2.4.2010 13:48:04)

da ti jajca ne popokajo jih ne smeš dat iz hladilnika direkt v toplo vodo, najprej jih segrej na sobno temparaturo, pol pa najboljš dat v hladno vodo in dat kuhat in ko zavrejo kuhaš še 7 minut, da so trdo kuhana.

z olupki jaz naredim tako da, jih dam tolk da se jajca skrijejo v njih (na dno eno plast, da se prekrije pol jajčka in pol spet olupke) , prelijem z vodo in dam kuhat.

z vinom bom tudi jaz letos poskusila, ampak kolikor vem jih daš v vino in skuhaš, dobena umetnost, je pa najbolj teran.




MID -> RE: Pirhi (2.4.2010 16:49:28)

Bodite pozorne,ker naj bi bilo vino izključno samo teran(če hočete take lepe s kristalčki[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image])in potem,ko so kuhana jih morate pustit v vinu še cca12 ur.Če ne kristalčkov ne bo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image].




ribica. -> RE: Pirhi (2.4.2010 17:07:15)

to pa ženi res da ni kristalčkov če jih takoj vzameš ven. Jaz sem tako barvala samo enkrat in sem jih vzela ven takoj, pa so imele kristalčke.




MID -> RE: Pirhi (2.4.2010 17:29:15)

Možno,možno RIBICA.Sva pa probala včeraj s tastom prvič izvest to s teranom,sva takoj vzela ven in ni bilo kristalčkov,ko so se posušili.Sem šla takoj na net raziskovat,kje sva ga kiksnla in sem nekje zasledila,da morajo še toliko časa počivat v vinčku.Očitno sva imela kakšen dosti razredčen teran,ki je bil pa seveda kupljen in ne domač.




Jessy -> RE: Pirhi (2.4.2010 17:33:04)

Jajca v sedmih minutah že niso trdo kuhana. Vreti morajo 10 minut, drugače ima sredino rumenjaka še pikico svežo, kar pomeni tudi, da je jajca treba tudi prej pojesti.
Vsa jajca morajo biti pred kuhanjem segreta. Jaz jih dam iz hladilnika v toplo vodo in pustim tako ene pol ure, nato pa na steklokeramično ploščo in odkrito segrevam do vrenja in to ne na največji vročini (pri meni je to št. 9), ampak malo manj (jaz dam na 8). Tako ,da počasi zavrejo, potem pa zmanjšaš toliko, da čisto malce brbota, ali pa še to ne. Lahko je voda tik pod vreliščem, pa se bodo lepo skuhala.

Če kuhaš v čebulnih olupkih, je fajn prej te olupke malce pokuhati, da spustijo barvo iz sebe. Ne rabiš prav veliko olupkov. Lahko jih je od cca 2 kg čebule že več kot dovolj. Skratka, povri olupke, nato ohladi in v hladno obarvano vodo daš jajčka, pustiš, da se jajčka segrejejo na temperaturo vode, nato pap očasi segrevaš do vrenja.....skratka, tako kot sem zgoraj opisala.




Jessy -> RE: Pirhi (2.4.2010 17:33:43)

IZVIRNO SPOROČILO: MID

Možno,možno RIBICA.Sva pa probala včeraj s tastom prvič izvest to s teranom,sva takoj vzela ven in ni bilo kristalčkov,ko so se posušili.Sem šla takoj na net raziskovat,kje sva ga kiksnla in sem nekje zasledila,da morajo še toliko časa počivat v vinčku.Očitno sva imela kakšen dosti razredčen teran,ki je bil pa seveda kupljen in ne domač.


Ali se jajca kaj navzamejo okusa in barve po teranu???




travica -> RE: Pirhi (2.4.2010 17:34:24)


IZVIRNO SPOROČILO: MID

Bodite pozorne,ker naj bi bilo vino izključno samo teran(če hočete take lepe s kristalčki[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image])in potem,ko so kuhana jih morate pustit v vinu še cca12 ur.Če ne kristalčkov ne bo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image].


s cvičkom tudi deluje - PREVERJENO




FLASK_A -> RE: Pirhi (2.4.2010 17:36:26)

IZVIRNO SPOROČILO: Jessy

IZVIRNO SPOROČILO: MID

Možno,možno RIBICA.Sva pa probala včeraj s tastom prvič izvest to s teranom,sva takoj vzela ven in ni bilo kristalčkov,ko so se posušili.Sem šla takoj na net raziskovat,kje sva ga kiksnla in sem nekje zasledila,da morajo še toliko časa počivat v vinčku.Očitno sva imela kakšen dosti razredčen teran,ki je bil pa seveda kupljen in ne domač.


Ali se jajca kaj navzamejo okusa in barve po teranu???


ne[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




sanelaa -> RE: Pirhi (2.4.2010 20:49:53)

jajčka za eno uro na sobno temperaturo, potem v posodo, čez mrzlo vodo, ščep soli an/ali kisa, pa ko zavre, kuhat 10 minut. 




K_a_t_i -> RE: Pirhi (2.4.2010 21:12:51)

Še jst eno vprašanje - koliko dni so trdo kuhana jajca užitna?




MID -> RE: Pirhi (2.4.2010 22:01:08)

ma mi jih jemo še sigurno 4 do 5 dni po žegnu.Pa za nkrat ni še nobeden umrl.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




MID -> RE: Pirhi (2.4.2010 22:04:46)

IZVIRNO SPOROČILO: travica


IZVIRNO SPOROČILO: MID

Bodite pozorne,ker naj bi bilo vino izključno samo teran(če hočete take lepe s kristalčki[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] )in potem,ko so kuhana jih morate pustit v vinu še cca12 ur.Če ne kristalčkov ne bo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image] .


s cvičkom tudi deluje - PREVERJENO

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]travica za še eno informacijo več.Nisem vedla,oprosti,ker promoviram teran sem bližje tem krajem[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image].Vsekakor probamo enkrat s cvičkom!




Jessy -> RE: Pirhi (2.4.2010 22:16:45)

IZVIRNO SPOROČILO: K_a_t_i

Še jst eno vprašanje - koliko dni so trdo kuhana jajca užitna?


Mi jih tudi imamo kak teden zunaj, potem jih premaknem v hladilnik, če slučajno še kakšen ostane.




kaya2007 -> RE: Pirhi (3.4.2010 12:08:47)

jaz dam jajca v hladno vodo in počasi zavrem, potem kuham 10min. če se spomnim, jih dam tudi malo prej iz hladilnika, ne pa vedno. se mi zdi pa, da je tudi precej od jajc odvisno, ponavadi mi noben ne popoka, včasih pa vidim že takoj, ko jih dam v vodo, da imajo mini luknjice in potem seveda popokajo.




Anonimen -> RE: Pirhi (3.4.2010 12:22:05)

IZVIRNO SPOROČILO: MID

Bodite pozorne,ker naj bi bilo vino izključno samo teran(če hočete take lepe s kristalčki[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] )in potem,ko so kuhana jih morate pustit v vinu še cca12 ur.Če ne kristalčkov ne bo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image] .


huh, 12 ur? jaz sem jih pustila samo kakšno uro, pa so bili vseeno lepi kristalčki [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Stran: [1]