|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pira v prilogi - če želi kdo poizkusiti
3.8.2007 9:22:27   
Enolla
Včeraj sem bila totalno brez domišljije, kaj skuhati, zato sem improvizirala. Skuhala sem piro. Na oljčnem olju sem rahlo prepražila česen, dodala skuhano piro in noter vsula še peteršilj, origano in baziliko, malo pokuhalo toliko da se okusi premešajo in odstavila z ognja. Ko se je nekoliko ohladila (je bila še mlačna) sem postregla na krožniku, gor sem pa dodala še malček surovega oljčnega olja. Za vse skupaj sem porabila pol urce (toliko se kuha pira), bilo pa je zelo dobro.

_____________________________

Nič ni težjega od iskrenosti in nič ni lažjega od laskanja(Dostojevski).
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pira v prilogi - če želi kdo poizkusiti
3.8.2007 9:42:29   
Saša27
Tudi jaz naredim piro na podoben način, dodam pa še pasiran paradižnik, če pa imam pri roki svežega je pa še boljše. Sem enkrat primešala  naprej kuhan brstični ohrod, je bilo res odlično.

_____________________________

True friends are hard to find, harder to live and impossible to forget!

Having a dream doesn't make you smart. Knowing it wont come true, that does.

(odgovor članu Enolla)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Pira v prilogi - če želi kdo poizkusiti
3.8.2007 9:50:36   
Anonimen
Brez zamere enolla,lahko dodam še en recept?user posted image


Domač kruh iz pirine moke
Pirino moko presejemo v večjo skledo. Posebej pripravimo kvasni nastavek. V 2 dl mlačnega mleka dodamo žličko sladkorja, žličko moke in svež ali suh kvas. Razmešamo, pokrijemo s prtičem in pustimo vzhajati. Ko že malo vzhaja, ga vlijemo v presejano moko, premešamo ter prilijemo mlačno osoljeno vodo in dobro oljčno olje. Z leseno kuhalnico mešamo tako dolgo, da se nastalo testo ne prijema več ob skledo. Testo stresemo na leseno desko, ga še malo zgnetemo in oblikujemo v hleb. Pokrijemo ga z bombažno krpo in pustimo vzhajati približno pol ure. Nato ga ponovno zgnetemo, razrežemo in oblikujemo v majhne hlebčke. Položimo jih na peki papir, pokrijemo s krpo in pustimo vzhajati. Ko so videti kot dobro vzhajani krofi, damo pekač v hladno pečico, ki jo takoj prižgemo na 230 stopinj Celzija, da v pečici vzhajajo do konca. Po približno 20 minutah oziroma ko začnejo rumeneti znižamo temperaturo na 180 stopinj in jih pečemo še približno 15 minut. Še vroče premažemo s toplo vodo, nato pa še na tanko z dobrim oljčnim oljem ali maslom. Skorja bo mehkejša in kruh dalj časa svež. Drugi način, da kruh ostane mehak, je, da damo med peko v pečico posodo s toplo vodo.
Posebnost tega recepta je, da vzhajan kruh damo v hladno pečico in ga še toplega premažemo z maščobo. Izkušnje mi govorijo, da se postopek pri vseh pecivih, razen biskvita, ko damo maso v hladno pečico in jo šele nato prižgemo na želeno temperaturo, obnese. Tako prihranimo veliko elektrike in dosežemo dobro kakovost peciva.
Za pet oseb potrebujemo: pol kg pirine moke, 4 dag svežega kvasa, 2 dl mleka, žličko sladkorja, žličko moke, približno 3 dl tople vode, žličko naravne morske soli, 2 žlici dobrega oljčnega olja.
user posted image

(odgovor članu Enolla)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Pira v prilogi - če želi kdo poizkusiti
3.8.2007 10:03:51   
Enolla
Neva, no problem, ti kar daj še kakšnega user posted image . Več glav več ve. Bom tudi Saškin recept preizkusila.

_____________________________

Nič ni težjega od iskrenosti in nič ni lažjega od laskanja(Dostojevski).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako pripraviti popolno pokovko?
photo
Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...
Gluten oziroma žitarice uvajajte postopoma
Marsikateri starš je v dilemi, kako zgodaj lahko žita, ki vsebujejo gluten ponudi svojemu otroku, ki se na gosto hrano š...




Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?