|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pesto - kaj je to?
29.5.2007 7:05:49   
puncica
Kaj je to pesto, a je to kakšna vrsta špinače al kaj? Hvala!

_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pesto - kaj je to?
29.5.2007 7:13:40   
al1*
Pesto je začimba - italjanska - v obliki paste.
http://sl.wikipedia.org/wiki/Pesto_(za%C4%8Dimba)

_____________________________

lp


(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Pesto - kaj je to?
29.5.2007 7:21:28   
asso
Al1 ti je že priložila, ampak bi dodala to, da ni začimba. Lahko bi rekli, da je omaka narejena iz začimb. Predvsem prevladuje bazilika, pa česen, pa sol, olje in mislim, da pinjoli, aja pa ribanc. Njami, njami... glih včeraj sem ga jedla za kosilo, domačega od sestre...

_____________________________

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

(odgovor članu al1*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Pesto - kaj je to?
29.5.2007 7:22:49   
Anonimen
domačega od sestre...


Daj povej recept, prosim.

(odgovor članu asso)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Pesto - kaj je to?
29.5.2007 7:24:26   
Dream



pesto po genovsko; genovski pesto; bazilikina omaka

user posted image
klasična italijanska hladna zeliščna omaka, s katero lahko na hitro pripravimo izjemne testenine, pa tudi druge jedi.

http://www.drustvo-gurman.si/recipes.php?S=6&Article=370&Folder=62

Tu se nahaja  celoten recept in uporaba.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Pesto - kaj je to?
29.5.2007 7:24:47   
asso
Ko pridem do sestre ga prepišem (iz njene glave)user posted image user posted image

_____________________________

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Pesto - kaj je to?
29.5.2007 7:39:12   
puncica
Hvala punce pa nekaj novega vem user posted image user posted image

_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu asso)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Pesto - kaj je to?
29.5.2007 8:30:55   
coolbabe
a pa to se uporablja samo mal kot dodatek v omaki (tako sem ga uporabljala do sedaj) al se to uporablja kot omako samo? Ker men se zdi mal močen... no kokr je bazilika lahko močna...user posted image

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Pesto - kaj je to?
29.5.2007 8:31:09   
Marogica
Pesto pomeni po italijansko "sesekljano", "stisnjeno" in je splošni izraz za nekuhane omake iz začimb. Najbolj poznan je "Pesto alla Genovese", ki je narejen iz bazilike, pinij, olivnega olja, parmezana, malo limone, ki se da nekuhan na testenine.

Drugače je poznan še "Pesto rosso", narejen iz pasiranega paradižnika in paprike, če se ne motim.

Zelo dobra stvar. Mhmmmmmmmmm....

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Pesto - kaj je to?
29.5.2007 8:32:06   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: coolbabe

a pa to se uporablja samo mal kot dodatek v omaki (tako sem ga uporabljala do sedaj) al se to uporablja kot omako samo? Ker men se zdi mal močen... no kokr je bazilika lahko močna...user posted image


Jaz dam žličko ali dve na testenine, pa še malo olivnega olja zraven, da se "premeša". TOrej kot samostojna omaka.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu coolbabe)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Pesto - kaj je to?
29.5.2007 9:16:06   
Anonimen











čemažev pesto


user posted image






hladna čemaževa omaka; pesto z divjim česnom

user posted image ena številnih različic odlične hladne italijanske omake


user posted image
















user posted image









user posted image
Čemaž nabiramo v bukovem gozdu aprila in maja.
user posted image

user posted image



user posted image



priprava

gl. peresniki z zelenjavo, čemaževim pestom in pinjolami 

različice
gl. pesto (gl. tudi različice)

ideje
gl. čemaževa omleta z beluši in paradižnikom; peresniki z zelenjavo, čemaževim pestom in pinjolami; pretlačena porova juha z ovsenim mlekom; špageti po oglaričino s čemaževim pestom ipd.


Polagam na srceuser posted image
Če si ga boste same delale doma,nikar z mikserjem.Pravi,dobri pesto se naredi v mežnarju.Sicer ne vem,kje se ga lahko kupi pri nas.Kamniti "lonček"z tolkalom,če si predstvlajte kako je.Vajn daješ vse sestavine in počasi ročno tolčeš in mečkaš,samo na tak način je okusen in pravi pesto.

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Pesto - kaj je to?
14.6.2007 12:55:47   
Magi*
na kuhane testenine dam na ocke narezan paradižnik ali na polovičke narezan češnjevec in dodam par žličk pesta, še malo olivnega olja in njami. po želji lahko dodate še sesekljan česen.

sicer so mi pa te ne-kuhane omake za poleti super. tudi sam nasekljan paradižnik, česen, bazilika in olivno olje je njami, na testeninah ali na popečenih kruhkih. ups, pozabla sem še na mozzarelo.

< Sporočilo je popravil Magi* -- 14.6.2007 12:56:12 >


_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj lahko otroku prvič ponudite jajce?
Jajca so precej alergeno živilo, zato naj bi jih malčkom uvajali v prehrano z nekoliko večjo previdnostjo. Vendar se tud...
RECEPTI: Tri jesenske enolončnice
Na jesenske hladnejše dni in sezono virusov se lahko pripravite tudi s toplimi in prehransko bogatimi jesenskimi enolonč...





sindarin

Kako pomembna vam je cena pri nakupu igrače?

zelo (35%)

srednje (42%)

malo (3%)

mi ni, kupim igračo, ki se mi zdi v redu (21%)


Število vseh glasov: 189

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!