Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Pecivo brez pecilnega praška 21.8.2008 21:47:19
|
|
|
|
mama_milchy
|
ČOKOLADNA SALAMA 100 gr sladkorja 140 gr mletih orehov 1 pest narezanih mandljev 1 jajce (če želiš) 3 rebra raztopljene čokolade + kokos. Čokolado stopiš, dodaš sladkor, orehe in mandlje. Z roko vmešaš in oblikuješ salamo, povaljša v kokusu in daš v hladilnik. hladno narežeš.
|
|
|
|
RE: Pecivo brez pecilnega praška 21.8.2008 21:56:32
|
|
|
|
mama_milchy
|
KOKOSOVE KOCKE Testo: 12 beljakov 12 žlic sladkorja 20 dkg kokosa 20 dkg moke Sestavine za testo vmešaš in daš peči na 150-160 stopinj, 20 minut. Krema: 9 dcl mleka 18 rumenjakov 30 dkg sldkorja 12 žlic moke 30 dkg masla 5 vanilinih sladkorjev + kokos Zavreš 9 dcl mleka. pripravimo zmes iz rumenjakov, sladkorja in moke (zmešaš z mikserjem, da ne bo kroglic od moke). Ko mleko zavre, mu dodaš zmes in zakuhaš. V ohlajeno maso dodaš maslo in vanilin sladkor. S kremo premažeš biskvit in potrosiš s kokosom.
|
|
|
|
RE: Pecivo brez pecilnega praška 21.8.2008 22:17:21
|
|
|
|
Eca
|
Moje sicer ni s čokolado je pa nebeško dobro z vanilijevim sladoledom . Evo recept: Borovnicev cobbler Priprava 10 minut, pecenje 40 minut Za cca 6 oseb (odvisno kako velike kose režeš) potrebujemo: Za testo: 140 ml kisle smetane 95 g hladnega masla in se malo za premaz 250 g navadne moke(mogoce tudi alternativa) 3 zvrhane zlice sladkorja (lahko tudi rjavi trsni sladkor) 75 ml sladke smetane Za nadev: 750 g svezih ali zamrznjenih borovnic(ali drugo jagodicje), jaz se ravnam po pekaču - sadje mora prekriti pekač 2 zvrhani zlici navadne moke 3 zvrhane zlice sladkorja malo mleka ali sladke smetane, sladkor za posipanje Za prilogo:vanilijev sladoled + stepena sladka smetana Pečico predhodno segrejemo na 200 stopinj. Maslo narezemo z nozem na kose. V posodo stresemo moko in dodamo koscke masla. Hitro z mrzlimi prsti zgnetemo in dodamo sladkor, kislo in sladko smetano.Vse skupaj zagnetemo v testo in damo na hladno, ta cas ko pripravljamo nadev. Z maslom namazemo pekac (testa je za pekač velikosti 31cm x 22cm ravno dovolj). Operemo borovnice in jih damo v posodo (lahko pa daš kar zamrznjene, brez odtajanja) in potresemo malo z moko. Pretresemo v namascen pekac in posujemo s sladkorjem. Delcke testa oblikujemo v majhne kvadratke ali rombe. Naj ne bodo večji od 5 cm in debelejši od 0,5 cm (hitro z rokami in nic valjanja). Koscke polozimo na borovnice tako,da se tu in tam se vidijo, nato jih s copicem premazemo z mlekom ali smetano in posujemo s sladkorjem. (Jaz dam se malo kardamoma in cimeta, mogoce tudi ingverja v prahu). Pecemo priblizno 35 do 40 minut, da se pecivo nezno obarva in da borovnicevi mehurcki prodrejo skozi testo. Pustimo, da se pecivo malo ohladi in ponudimo z vanilijevim sladoledom. Sadno in hrustljavo! Okrasi s sladko smetano! Dober tek! Lahko uporabiš tudi kakšno drugo jagodičevje, ni nujno da so ravno borovnice! Lp, Eca
_____________________________
Mene pa kamin greje...
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki RECEPTI: Tri jesenske enolončniceNa jesenske hladnejše dni in sezono virusov se lahko pripravite tudi s toplimi in prehransko bogatimi jesenskimi enolonč...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?