Eca -> RE: Pecivo brez pecilnega praška (21.8.2008 22:17:21)
|
Moje sicer ni s čokolado je pa nebeško dobro z vanilijevim sladoledom[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Evo recept: Borovnicev cobbler Priprava 10 minut, pecenje 40 minut Za cca 6 oseb (odvisno kako velike kose režeš) potrebujemo: Za testo: 140 ml kisle smetane 95 g hladnega masla in se malo za premaz 250 g navadne moke(mogoce tudi alternativa) 3 zvrhane zlice sladkorja (lahko tudi rjavi trsni sladkor) 75 ml sladke smetane Za nadev: 750 g svezih ali zamrznjenih borovnic(ali drugo jagodicje), jaz se ravnam po pekaču - sadje mora prekriti pekač 2 zvrhani zlici navadne moke 3 zvrhane zlice sladkorja malo mleka ali sladke smetane, sladkor za posipanje Za prilogo:vanilijev sladoled + stepena sladka smetana Pečico predhodno segrejemo na 200 stopinj. Maslo narezemo z nozem na kose. V posodo stresemo moko in dodamo koscke masla. Hitro z mrzlimi prsti zgnetemo in dodamo sladkor, kislo in sladko smetano.Vse skupaj zagnetemo v testo in damo na hladno, ta cas ko pripravljamo nadev. Z maslom namazemo pekac (testa je za pekač velikosti 31cm x 22cm ravno dovolj). Operemo borovnice in jih damo v posodo (lahko pa daš kar zamrznjene, brez odtajanja) in potresemo malo z moko. Pretresemo v namascen pekac in posujemo s sladkorjem. Delcke testa oblikujemo v majhne kvadratke ali rombe. Naj ne bodo večji od 5 cm in debelejši od 0,5 cm (hitro z rokami in nic valjanja). Koscke polozimo na borovnice tako,da se tu in tam se vidijo, nato jih s copicem premazemo z mlekom ali smetano in posujemo s sladkorjem. (Jaz dam se malo kardamoma in cimeta, mogoce tudi ingverja v prahu). Pecemo priblizno 35 do 40 minut, da se pecivo nezno obarva in da borovnicevi mehurcki prodrejo skozi testo. Pustimo, da se pecivo malo ohladi in ponudimo z vanilijevim sladoledom. Sadno in hrustljavo! Okrasi s sladko smetano! Dober tek! Lahko uporabiš tudi kakšno drugo jagodičevje, ni nujno da so ravno borovnice! Lp, Eca
|
|
|
|