|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pecivo brez glutena
4.1.2009 9:05:03   
Anonimen
Zanima me kaksen preizkusen recept....Tasca ma namrec celiakijo,pa bi rada naredila neko pecivo,ki bi ga tud ona lahko jedla.

Lahko kar recept z naso moko menjam z njeno??? Ce kdaj zgoscujem npr omake z njeno moko pride drugac kot z naso...Tako,da ne bi rada sla na pamet delat neko pecivo pa pol neb blo za jestuser posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pecivo brez glutena
4.1.2009 10:56:23   
zvesta
Jaz omake v tem primeru zgoščujem z riževo moko in pride čisto enako.

Peciv se pa da ogromno naredit čisto brez moke. Jaz bi delala recimo tole:

http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=6359

Strašansko dobro.

Ali pa rumove kroglice. namesto keksov dam jaz ali kokosovo moko ali še raje orehe. Božansko dobro in hitro.

pa tole je božansko dobro:

http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=3048

jaz dam namesto orehov tudi mandlje ali lešnike, pa za namaz dam samo kislo smetano brez vseh pritiklin..




< Sporočilo je popravil zvesta -- 4.1.2009 10:58:09 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Pecivo brez glutena
4.1.2009 13:06:05   
Hope2
mam eno super truper dobro čokoladno torto brez moke. sa mam zdaj malega na joški, pol pa šibamo na sprehod. Do kdaj rabiš?
mam celo knjigo receptov sladic brez moke s čokolado

tale kokosova pa je res zakonuser posted image user posted image user posted image , jaz jo kombiniram s tole mojo čokoladno, za prste oblizat


< Sporočilo je popravil Hope2 -- 4.1.2009 13:08:24 >

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Pecivo brez glutena
4.1.2009 15:33:42   
NevenkaP
Jaz pečem vsa peciva po navadnih receptih, uporabljam pa riževo moko. Se mi zdi bistveno bolj okusna kot brezglutenska. Pa precej ajdove in koruzne, samo tukaj je pa bistveno, da veš, kakšnega izvora je moka. Edino mogoče malo več tekočine pride na enoto moke kot pri beli moki. Delam pa vedno po občutku, zato tudi nimam kakšnih posebnih receptov.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Pecivo brez glutena
4.1.2009 15:50:58   
Čupka
Pa tile piškotki so takoooo dobri: http://www.kulinarika.net/recept/sladice/Razpokani_piskoti-5851.html

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Pecivo brez glutena
4.1.2009 18:49:47   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

mam eno super truper dobro čokoladno torto brez moke. sa mam zdaj malega na joški, pol pa šibamo na sprehod. Do kdaj rabiš?
mam celo knjigo receptov sladic brez moke s čokolado

tale kokosova pa je res zakonuser posted image user posted image user posted image , jaz jo kombiniram s tole mojo čokoladno, za prste oblizat



Se ne mudi tako..V petek,soboto bi spekla.

Hvala vsem za odgovore user posted image

(odgovor članu Hope2)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Pecivo brez glutena
4.1.2009 19:34:08   
Anonimen
http://www.drustvo-celiakija.si/index.php?id=2

Tukaj imaš kar nekaj receptov, drugače pa imam jaz en super recept za rolado. Samo sem trenutno posodila knjigo. Vendar, če želiš recept, bom poklica kolegico in ti ga napisala.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Pecivo brez glutena
5.1.2009 9:43:48   
Hope2
Čokoladna torta

35g kakava v prahu
80ml vroče vode
150g temne čokolade (stopljene)
150g masla (stopljenega)
295g rjavega sladkorja (jaz dam samo 150g in je dovolj sladko)
100g mletih lešnikov ali madljev 8meni so boljši mandlji, ker imajo manj okusa, kot npr orehi in lešniki)
4 jajca (loči rumenjake od beljakov)
1 žlica kakava za posip (po želji)

Pečico predhodno segrej. Rabiš okrogel pekač 20cm premera, ki ga podložiš z peki papirjem.
Kakav stopiš v vroči vodi, da ni nobenih grudic. Stopiš čokolado in maslo, nato dodaš sladkor, mlete mandlje, in rumenjake.
Beljake stepeš v sneg (ščepec soli, da so bolj trdi) in narahlo zmešaj v čokoladno zmes.
Pečeš približno 1 uro na 170-180 stopinj, odvisno od pečice. Če ti fejst peče, si lahko pomagaš z alufolijo.
kO JE PEČENO PUSTIŠ ŠE NEKAJ ČASa v pekaču, nato vzameš ven in posuješ s kakavom ali poliješ s čokoladnim prelivom.
Lahko pa na ta del daš kremo iz kokosove torte in pokriješs pečenim kokosovim biskvitom, v glavnem poljubno se igraš.

Imam še en recept za čokoladno rolado z kavno kremo, za še en mandljev čokoladni biskvit, za čokoladno torto s sojino moko, za irish cream-čokoladno torto (koruzna moka), za muffine (chocolate chip), za rich truffle mud cake (ne vem prevestuser posted image ), čokoladni muffini z instant polento, čokoladno kokosovo pito (podobna kokosovi torti). Vseh se mi ne da pisat, niti nimam časa. Če pa kaj od tega želiš, pa ti napišem


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj otroku ponuditi ribe in ostalo morsko...
Poletje je tu in že nam diši morska hrana. Kdaj in kako ponuditi takšne specialitete dojenčku?
Kako pripraviti popolno pokovko?
photo
Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...




Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?