Hope2 -> RE: Pecivo brez glutena (5.1.2009 9:43:48)
|
Čokoladna torta 35g kakava v prahu 80ml vroče vode 150g temne čokolade (stopljene) 150g masla (stopljenega) 295g rjavega sladkorja (jaz dam samo 150g in je dovolj sladko) 100g mletih lešnikov ali madljev 8meni so boljši mandlji, ker imajo manj okusa, kot npr orehi in lešniki) 4 jajca (loči rumenjake od beljakov) 1 žlica kakava za posip (po želji) Pečico predhodno segrej. Rabiš okrogel pekač 20cm premera, ki ga podložiš z peki papirjem. Kakav stopiš v vroči vodi, da ni nobenih grudic. Stopiš čokolado in maslo, nato dodaš sladkor, mlete mandlje, in rumenjake. Beljake stepeš v sneg (ščepec soli, da so bolj trdi) in narahlo zmešaj v čokoladno zmes. Pečeš približno 1 uro na 170-180 stopinj, odvisno od pečice. Če ti fejst peče, si lahko pomagaš z alufolijo. kO JE PEČENO PUSTIŠ ŠE NEKAJ ČASa v pekaču, nato vzameš ven in posuješ s kakavom ali poliješ s čokoladnim prelivom. Lahko pa na ta del daš kremo iz kokosove torte in pokriješs pečenim kokosovim biskvitom, v glavnem poljubno se igraš. Imam še en recept za čokoladno rolado z kavno kremo, za še en mandljev čokoladni biskvit, za čokoladno torto s sojino moko, za irish cream-čokoladno torto (koruzna moka), za muffine (chocolate chip), za rich truffle mud cake (ne vem prevest[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]), čokoladni muffini z instant polento, čokoladno kokosovo pito (podobna kokosovi torti). Vseh se mi ne da pisat, niti nimam časa. Če pa kaj od tega želiš, pa ti napišem
|
|
|
|