Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Pecivo, kjer se rabi veliko jajc 27.3.2008 16:20:23
|
|
|
|
Anonimen
|
Biskvitno testo: 18dag sladkorja 18dag moke 6 jajc 1 noževa konica pecil. praška 1 vanilin sladkor Lahko narediš kokosove kocke (ko spečeš biskvit, ga narežeš na kocke in povaljaš v čokoladi in kokosu). Jogurtovo pecivo: 2 jogurta 4 jog. lon. moke 1 jog. lon. olja 2 jog. lon. sladkorja 4 jajca 2 pecilna praška Spečeš, prerežeš na pol in nafilaš s pudingom.
|
|
|
|
RE: Pecivo, kjer se rabi veliko jajc 27.3.2008 17:06:55
|
|
|
|
natasaom
|
10jajc 10žlic moke 10 žlic cukra pecilni beljake in rumenjaker ločiš,narediš trd sneg iz beljakov ostalo počasi umešaš,daš pečt.biskvit narežeš na oblate,namažeš z dobro kremo in imaš torto
|
|
|
|
RE: Pecivo, kjer se rabi veliko jajc 27.3.2008 19:58:51
|
|
|
|
2.2.
|
princes krof. porabiš kar nekaj jajc za paljeno testo in potem ko kuhaš vanilijevo kremo
|
|
|
|
RE: Pecivo, kjer se rabi veliko jajc 27.3.2008 21:01:03
|
|
|
|
mala maja
|
navadni biskvit 8 jajc 18 žlic sladkorja 18 žlic mleka 18 žlic moke 8 žlic olja 1 pecilni 1 vanilij Ločiš beljake od rumenjakov, umešas sneg, dodaš rumenjake, vaniljij sladkor, sladkor, mleko in olje, nato pa še moko in pecilni. Polovico mase vliješ v pekač, v polovico zmašaš notri kakav zliješ v pekač. Po okusu lahko dodaš malo rozin ali orehov
|
|
|
|
RE: Pecivo, kjer se rabi veliko jajc 28.3.2008 7:58:31
|
|
|
|
AnBan
|
Če lahko počakaš do ponedeljka, ti prinesem en ful dober recept.
_____________________________
[
|
|
|
|
RE: Pecivo, kjer se rabi veliko jajc 28.3.2008 9:55:58
|
|
|
|
kjava
|
AnBan, lahko, ker mi jih ne bo tako hitro zmanjkalo . Pa hvala za ideje, punce, bo kmal fešta za mamin rojstni dan, pa bom lahko ponucala vaše ideje
|
|
|
|
RE: Pecivo, kjer se rabi veliko jajc 28.3.2008 11:17:47
|
|
|
|
pikecpokec
|
IZVIRNO SPOROČILO: mala maja navadni biskvit 8 jajc 18 žlic sladkorja 18 žlic mleka 18 žlic moke 8 žlic olja 1 pecilni 1 vanilij Ločiš beljake od rumenjakov, umešas sneg, dodaš rumenjake, vaniljij sladkor, sladkor, mleko in olje, nato pa še moko in pecilni. Polovico mase vliješ v pekač, v polovico zmašaš notri kakav zliješ v pekač. Po okusu lahko dodaš malo rozin ali orehov A to je potem kot en tak marmorni kolač? Koliko kakava pa gre noter?
_____________________________
Vsak igralec mora sprejeti karte, ki mu jih dodeli življenje. Ko pa so v rokah, se mora sam odločiti, kako bo igral, da bo zmagal. (Voltaire)
|
|
|
|
RE: Pecivo, kjer se rabi veliko jajc 31.3.2008 10:19:51
|
|
|
|
mala maja
|
ja, kot neke vrste mamrorni kolač je. Kakav pa jaz stresem kar po občutku notri, cca 2 žlici veliki s kupčkom.
|
|
|
|
RE: Pecivo, kjer se rabi veliko jajc 1.4.2008 9:38:54
|
|
|
|
tinkamiška
|
še tale, včeraj sme ga prebrala v slovenskem tednuku: Pingvin: za biskvit: 9 jajc 9 žlic sladkorja 6 žlic moke 9 žlic tople vode 4 žlice kakava 1 peclini prašek za kremo: 1/2 litra sladke smetane vrečka želatine(3 dag) 5-8 žlic vode 1/2 dcl kisle smetane za glazuro: 20 dag margarine 20 dag čokolade Biskvit naredimo tako, da iz beljakov stepemo sneg, dobro zmešamo rumanjake in sladkor. V toplo vodo vmešamo kakav, dodamo rumenjake in zmešamo oziroma stepamo. V to maso dodamo sneg iz beljakov, moko, pecilni prašek in dobro premešamo. Tako pripravljeno zmes razdelimo na dva dela in razporedimo po dveh pekačih. Pečemo 10 minut na 180 sopinj. Za kremo stepemo sladko smetano in jo postavimo v hladilnik. Zatem v hladni vodi raztopimo želatino in pustimo stati 10 minut, Dodamo kislo smetano in dobro premešamo, da dobimo gladko zmes. Ohlajeno dodamo stepeni sladko smetani. Pripravimo še glazuro. Margarino toliko segrejemo, da se raztopi, dodamo čokolado in mešamo, da dobimo gladko zmes. Eno plast boskvita namažemo s polovico kreme in postavimo v hladilnik, da s nekoliko strdi. Po kremi nato razporedimo polovico čokolade in ponovno postavimo za nekaj minut v hladilnik, da se malo strdi. Po čokoladi namažemo še drugo polovico kreme in, pokrijemo z drugo polovico biskvita in po njem namažemo še drugo polovico čokoladne glazure. Preden razrežemo sladico, jo postavimo še za nekaj časa v hladilnik, da se vse plasti lepo sprimejo med seboj.
_____________________________
May be I'm not an angel, but I can still fly...
|
|
|
| Stran: [1] |
Jaslice ali varuška
пеперутка16
Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?