tinkamiška -> RE: Pecivo, kjer se rabi veliko jajc (1.4.2008 9:38:54)
|
še tale, včeraj sme ga prebrala v slovenskem tednuku: Pingvin: za biskvit: 9 jajc 9 žlic sladkorja 6 žlic moke 9 žlic tople vode 4 žlice kakava 1 peclini prašek za kremo: 1/2 litra sladke smetane vrečka želatine(3 dag) 5-8 žlic vode 1/2 dcl kisle smetane za glazuro: 20 dag margarine 20 dag čokolade Biskvit naredimo tako, da iz beljakov stepemo sneg, dobro zmešamo rumanjake in sladkor. V toplo vodo vmešamo kakav, dodamo rumenjake in zmešamo oziroma stepamo. V to maso dodamo sneg iz beljakov, moko, pecilni prašek in dobro premešamo. Tako pripravljeno zmes razdelimo na dva dela in razporedimo po dveh pekačih. Pečemo 10 minut na 180 sopinj. Za kremo stepemo sladko smetano in jo postavimo v hladilnik. Zatem v hladni vodi raztopimo želatino in pustimo stati 10 minut, Dodamo kislo smetano in dobro premešamo, da dobimo gladko zmes. Ohlajeno dodamo stepeni sladko smetani. Pripravimo še glazuro. Margarino toliko segrejemo, da se raztopi, dodamo čokolado in mešamo, da dobimo gladko zmes. Eno plast boskvita namažemo s polovico kreme in postavimo v hladilnik, da s nekoliko strdi. Po kremi nato razporedimo polovico čokolade in ponovno postavimo za nekaj minut v hladilnik, da se malo strdi. Po čokoladi namažemo še drugo polovico kreme in, pokrijemo z drugo polovico biskvita in po njem namažemo še drugo polovico čokoladne glazure. Preden razrežemo sladico, jo postavimo še za nekaj časa v hladilnik, da se vse plasti lepo sprimejo med seboj.
|
|
|
|