|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pečene banane
5.11.2012 10:49:21   
Tutan
Ste jih že kdaj delale? Kakšno maso naredite zanje? Ala palačinke?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pečene banane
5.11.2012 11:03:28   
Najaa
Jaz jih naredim tako, da najprej popečem sladkor, da zgosti in dodam rozine, potem pa narezane banane. Pa mal cimeta povrhu... njam je dobro, sam je pa huda kalorična bomba.

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Pečene banane
5.11.2012 11:05:29   
mateyka
a zdej misliš bananine palačinke (banane v masi) al masa ki jo poliješ čez banane, pa daš v pečico?

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Pečene banane
5.11.2012 11:06:37   
Paštetka
pečenih nisem jedla, sem pa jedla ocvrte na Tajskem.
Tam so jih prerezali na polovičke, jih na hitro ocvrli pokapali z medom in postregli na bananinem listu user posted image . S tem, da so tam banane malo drugačne. Dosti manjše in žilave (take polne, da res lahko ugrizneš vanjo)

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Pečene banane
5.11.2012 11:07:31   
Tippi
Ni glih na temo pečenih banan, ampak če te glih prime, meni najbolj sprejemljiva varianta banan je:

Palačinke s polnozrnato moko, pečene na maslu (ja vem, kalorij za posrat, ampak dobr pa tud za **** user posted image ), namazane z nutelo (natanko!), dve veliki žlici maskarponeja in na kolobarčke narezane banane!

Jooooooj bi jaz zdej te palačinkeeee!!!!! user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Pečene banane
5.11.2012 11:10:09   
Tutan
Da bi bile čimbolj podobne tistim iz Kitajske restavracije (katere koli) user posted image

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Pečene banane
5.11.2012 11:11:40   
Tutan

IZVIRNO SPOROČILO: Tippi

Ni glih na temo pečenih banan, ampak če te glih prime, meni najbolj sprejemljiva varianta banan je:

Palačinke s polnozrnato moko, pečene na maslu (ja vem, kalorij za posrat, ampak dobr pa tud za **** user posted image ), namazane z nutelo (natanko!), dve veliki žlici maskarponeja in na kolobarčke narezane banane!

Jooooooj bi jaz zdej te palačinkeeee!!!!! user posted image



Tippi, sliši se odlično, dokler ne dodaš banane user posted image
Ker jaz namreč ne konzumiram surovih banan user posted image Mislim, ok, pečena banana je božanska, banana kot sadež pa lih ni za dol past user posted image A misliš, da bi tole šlo, če bi še banane en mal popražila? user posted image

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Pečene banane
5.11.2012 11:25:53   
Tippi
A misliš, da bi tole šlo, če bi še banane en mal popražila? user posted image


Itak! Glej samo toliko, da se potem banane malo ohladijo, ker hitro stopijo maskarpone, potem pa to ni več glih za prste polizat user posted image meni mora bit namreč maskarpone "cel" user posted image

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Pečene banane
5.11.2012 11:37:20   
Paštetka

IZVIRNO SPOROČILO: Tippi

Ni glih na temo pečenih banan, ampak če te glih prime, meni najbolj sprejemljiva varianta banan je:

Palačinke s polnozrnato moko, pečene na maslu (ja vem, kalorij za posrat, ampak dobr pa tud za **** user posted image ), namazane z nutelo (natanko!), dve veliki žlici maskarponeja in na kolobarčke narezane banane!

Jooooooj bi jaz zdej te palačinkeeee!!!!! user posted image


hehe, moji otroci poznajo to kot palačinke z Otoka zakladov. user posted image
Jaz naredim maso za ameriške palačinke. potem vlijem v ponev in na zgornjo stran dam na kolobarje narezane banane ali tanke krhlje jabolk. Seveda jih potem še zapečeš na drugi strani. Pa po možnosti zapičim noter kakšno zastavico in je potem to sadje neke vrste zaklad. user posted image

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Pečene banane
5.11.2012 12:30:57   
ronja
delala sem že
- cvte v pivskem testu, pa
- karamelilzirane podobno kot je naja opisala, samo da so bile na pol prerezane, pa brez rozin, pa še par malenkosti drugače, pa
- popečene z medom in mandlji ali sezamom, kot je paštetka opisala (brez bananovega lista, pri nas ne raste, v botaničnem pa ne upam krast:D)

aja, pa ko je lih tippi dala idejo: lahko narediš tudi tiste debele palačinke, v katere daš na kolesca narezane banane - potem so not ko eni učki od palačinke. Otrokom vse starosti je všeč:D. Eh, šele zdaj prebrala, da je že paštetka to napisala. No, bolje 2x nego nikad:D.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Pečene banane
5.11.2012 13:11:26   
nyna84
Banane prerežem po dolžini, jih popečem v ponvi na medu, čez dam še malo cimeta. Potem jih dam na krožnik, dodam še sladoled, smetano in čokoladni preliv (Sladki greh) user posted image
Tiste, ki štejejo kalorije, so mi lahko fouš user posted image user posted image

_____________________________

Sem iz Posočja in nisem Gorenjka ;)
http://www.radio1.si/strani/Fun.aspx?ID=20254&LNK=7

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Pečene banane
5.11.2012 13:40:22   
Najaa

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

- karamelilzirane podobno kot je naja opisala, samo da so bile na pol prerezane, pa brez rozin, pa še par malenkosti drugače, pa
-
aja, pa ko je lih tippi dala idejo: lahko narediš tudi tiste debele palačinke, v katere daš na kolesca narezane banane - potem so not ko eni učki od palačinke. Otrokom vse starosti je všeč:D. Eh, šele zdaj prebrala, da je že paštetka to napisala. No, bolje 2x nego nikad:D.


No jaz sem jih tudi napol prerezala, sam so se med peko tako stanjšale, da so kar narazen šle. Pa na koncu smo dale s puncama še sladko smetano povrhu... ja, kilorična bomba. user posted image

Tele palačinke sem se pa odločila, da bom danes delala... že odkar sem tule prebrala o njih, razmišljam o tem. user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Pečene banane
6.11.2012 13:18:40   
Tutan
Ronja, daj mi povej tole o pivskem testu user posted image
A misliš, da lahko pivo zamenjam z radensko?

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Pečene banane
6.11.2012 22:18:14   
ronja
Komot pivo zamenjaš z radensko, jaz večinoma ne delam s pivom, ker ga nikoli nimamo (ga noben ne pije), pa je vse ok. Ene verzije pivskega testa so tudi brez piva, je to mišljeno pivsko samo zato, ker se je ob pivu, tak so meni razložiliuser posted image ...
ja, pomočiš not, flikneš v vroče olje in ocvreš, to je to.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Pečene banane
6.11.2012 22:35:01   
pelin
Oooo...en bolj slasten recept od drugega...jaz pa tak bananoholik...kolk bi mi zdajle pasal nekaj takega pojeeestuser posted image eh...naj gre v meglo ...tisti dnevi v mesecu, ko na glavo visim v hladilniku ali v piskru user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Pečene banane
7.11.2012 10:40:17   
darhaha84
Pivsko testo:
1,5 dl piva
10 dag moke
sol
1 jajce
Beljak ločimo od rumenjaka in ga stepemo z el. mešalnikom. Pivo, moko, sol in rumenjak zmešamo v gosto tekočo snov, ki ji počasi med mešanjem dodamo sneg.
Banane povaljamo v testu. Ko se olje v posodi segreje, sadje nataknemo na vilčke in jih iz testa položimo v olje ter pečemo.

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Pečene banane
7.11.2012 10:46:40   
darhaha84
Aja, jaz kadar delam brez piva delam tako, da namesto piva dodam malo pecilnega pa hladno vodo (poleg jajčka in moke), dodam banane in počakam ½ ure, da počiva. Koščki banane se napihnejo v lepe kroglice, kot v kitajski, pa tudi olja se ne napijejo. Rada tudi dodam kakšno žličko sladkorja v testo pa potem jemo brez meda (v kitajski je mislim, da polit z medom).

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Pečene banane
7.11.2012 13:09:52   
Tutan
Ravno to sem prej študirala, a čem dat mal škroba not? Da bi jih napihnilo. Bom poizkusila tako kot si rekla. Hvala user posted image

(odgovor članu darhaha84)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





3 odlične jedi za doječo mamico
Za mamice, ki dojijo velja, da to kar same pojedo, poje tudi njihov dojenček. V želji, da dojenček ne bi imel težav s pr...
Magnezij in železo v nosečnosti
V nosečnosti se poveča potreba po določenih mineralih v telesu in med njimi sta zelo pomembna magnezij in železo. Ali mo...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?