Pečene banane (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Tutan -> Pečene banane (5.11.2012 10:49:21)

Ste jih že kdaj delale? Kakšno maso naredite zanje? Ala palačinke?




Najaa -> RE: Pečene banane (5.11.2012 11:03:28)

Jaz jih naredim tako, da najprej popečem sladkor, da zgosti in dodam rozine, potem pa narezane banane. Pa mal cimeta povrhu... njam je dobro, sam je pa huda kalorična bomba.




mateyka -> RE: Pečene banane (5.11.2012 11:05:29)

a zdej misliš bananine palačinke (banane v masi) al masa ki jo poliješ čez banane, pa daš v pečico?




Paštetka -> RE: Pečene banane (5.11.2012 11:06:37)

pečenih nisem jedla, sem pa jedla ocvrte na Tajskem.
Tam so jih prerezali na polovičke, jih na hitro ocvrli pokapali z medom in postregli na bananinem listu [sm=smiley36.gif]. S tem, da so tam banane malo drugačne. Dosti manjše in žilave (take polne, da res lahko ugrizneš vanjo)




Tippi -> RE: Pečene banane (5.11.2012 11:07:31)

Ni glih na temo pečenih banan, ampak če te glih prime, meni najbolj sprejemljiva varianta banan je:

Palačinke s polnozrnato moko, pečene na maslu (ja vem, kalorij za posrat, ampak dobr pa tud za **** [sm=smiley36.gif]), namazane z nutelo (natanko!), dve veliki žlici maskarponeja in na kolobarčke narezane banane!

Jooooooj bi jaz zdej te palačinkeeee!!!!! [sm=smiley36.gif]




Tutan -> RE: Pečene banane (5.11.2012 11:10:09)

Da bi bile čimbolj podobne tistim iz Kitajske restavracije (katere koli) [sm=smiley36.gif]




Tutan -> RE: Pečene banane (5.11.2012 11:11:40)


IZVIRNO SPOROČILO: Tippi

Ni glih na temo pečenih banan, ampak če te glih prime, meni najbolj sprejemljiva varianta banan je:

Palačinke s polnozrnato moko, pečene na maslu (ja vem, kalorij za posrat, ampak dobr pa tud za **** [sm=smiley36.gif]), namazane z nutelo (natanko!), dve veliki žlici maskarponeja in na kolobarčke narezane banane!

Jooooooj bi jaz zdej te palačinkeeee!!!!! [sm=smiley36.gif]



Tippi, sliši se odlično, dokler ne dodaš banane [sm=smiley36.gif]
Ker jaz namreč ne konzumiram surovih banan [sm=smiley36.gif] Mislim, ok, pečena banana je božanska, banana kot sadež pa lih ni za dol past [sm=smiley36.gif] A misliš, da bi tole šlo, če bi še banane en mal popražila? [sm=smiley1.gif]




Tippi -> RE: Pečene banane (5.11.2012 11:25:53)

A misliš, da bi tole šlo, če bi še banane en mal popražila? user posted image


Itak! Glej samo toliko, da se potem banane malo ohladijo, ker hitro stopijo maskarpone, potem pa to ni več glih za prste polizat [sm=smiley36.gif] meni mora bit namreč maskarpone "cel" [sm=bravo.gif]




Paštetka -> RE: Pečene banane (5.11.2012 11:37:20)


IZVIRNO SPOROČILO: Tippi

Ni glih na temo pečenih banan, ampak če te glih prime, meni najbolj sprejemljiva varianta banan je:

Palačinke s polnozrnato moko, pečene na maslu (ja vem, kalorij za posrat, ampak dobr pa tud za **** [sm=smiley36.gif]), namazane z nutelo (natanko!), dve veliki žlici maskarponeja in na kolobarčke narezane banane!

Jooooooj bi jaz zdej te palačinkeeee!!!!! [sm=smiley36.gif]


hehe, moji otroci poznajo to kot palačinke z Otoka zakladov. [sm=jezicek.gif]
Jaz naredim maso za ameriške palačinke. potem vlijem v ponev in na zgornjo stran dam na kolobarje narezane banane ali tanke krhlje jabolk. Seveda jih potem še zapečeš na drugi strani. Pa po možnosti zapičim noter kakšno zastavico in je potem to sadje neke vrste zaklad. [sm=jezicek.gif]




ronja -> RE: Pečene banane (5.11.2012 12:30:57)

delala sem že
- cvte v pivskem testu, pa
- karamelilzirane podobno kot je naja opisala, samo da so bile na pol prerezane, pa brez rozin, pa še par malenkosti drugače, pa
- popečene z medom in mandlji ali sezamom, kot je paštetka opisala (brez bananovega lista, pri nas ne raste, v botaničnem pa ne upam krast:D)

aja, pa ko je lih tippi dala idejo: lahko narediš tudi tiste debele palačinke, v katere daš na kolesca narezane banane - potem so not ko eni učki od palačinke. Otrokom vse starosti je všeč:D. Eh, šele zdaj prebrala, da je že paštetka to napisala. No, bolje 2x nego nikad:D.




nyna84 -> RE: Pečene banane (5.11.2012 13:11:26)

Banane prerežem po dolžini, jih popečem v ponvi na medu, čez dam še malo cimeta. Potem jih dam na krožnik, dodam še sladoled, smetano in čokoladni preliv (Sladki greh) [sm=smiley20.gif]
Tiste, ki štejejo kalorije, so mi lahko fouš [sm=hudicek.gif] [sm=smiley36.gif]




Najaa -> RE: Pečene banane (5.11.2012 13:40:22)


IZVIRNO SPOROČILO: ronja

- karamelilzirane podobno kot je naja opisala, samo da so bile na pol prerezane, pa brez rozin, pa še par malenkosti drugače, pa
-
aja, pa ko je lih tippi dala idejo: lahko narediš tudi tiste debele palačinke, v katere daš na kolesca narezane banane - potem so not ko eni učki od palačinke. Otrokom vse starosti je všeč:D. Eh, šele zdaj prebrala, da je že paštetka to napisala. No, bolje 2x nego nikad:D.


No jaz sem jih tudi napol prerezala, sam so se med peko tako stanjšale, da so kar narazen šle. Pa na koncu smo dale s puncama še sladko smetano povrhu... ja, kilorična bomba. [sm=smiley36.gif]

Tele palačinke sem se pa odločila, da bom danes delala... že odkar sem tule prebrala o njih, razmišljam o tem. [sm=smiley36.gif]




Tutan -> RE: Pečene banane (6.11.2012 13:18:40)

Ronja, daj mi povej tole o pivskem testu [sm=smiley1.gif]
A misliš, da lahko pivo zamenjam z radensko?




ronja -> RE: Pečene banane (6.11.2012 22:18:14)

Komot pivo zamenjaš z radensko, jaz večinoma ne delam s pivom, ker ga nikoli nimamo (ga noben ne pije), pa je vse ok. Ene verzije pivskega testa so tudi brez piva, je to mišljeno pivsko samo zato, ker se je ob pivu, tak so meni razložili[sm=zmeden.gif]...
ja, pomočiš not, flikneš v vroče olje in ocvreš, to je to.




pelin -> RE: Pečene banane (6.11.2012 22:35:01)

Oooo...en bolj slasten recept od drugega...jaz pa tak bananoholik...kolk bi mi zdajle pasal nekaj takega pojeeest[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]eh...naj gre v meglo ...tisti dnevi v mesecu, ko na glavo visim v hladilniku ali v piskru [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image]




darhaha84 -> RE: Pečene banane (7.11.2012 10:40:17)

Pivsko testo:
1,5 dl piva
10 dag moke
sol
1 jajce
Beljak ločimo od rumenjaka in ga stepemo z el. mešalnikom. Pivo, moko, sol in rumenjak zmešamo v gosto tekočo snov, ki ji počasi med mešanjem dodamo sneg.
Banane povaljamo v testu. Ko se olje v posodi segreje, sadje nataknemo na vilčke in jih iz testa položimo v olje ter pečemo.




darhaha84 -> RE: Pečene banane (7.11.2012 10:46:40)

Aja, jaz kadar delam brez piva delam tako, da namesto piva dodam malo pecilnega pa hladno vodo (poleg jajčka in moke), dodam banane in počakam ½ ure, da počiva. Koščki banane se napihnejo v lepe kroglice, kot v kitajski, pa tudi olja se ne napijejo. Rada tudi dodam kakšno žličko sladkorja v testo pa potem jemo brez meda (v kitajski je mislim, da polit z medom).




Tutan -> RE: Pečene banane (7.11.2012 13:09:52)

Ravno to sem prej študirala, a čem dat mal škroba not? Da bi jih napihnilo. Bom poizkusila tako kot si rekla. Hvala [sm=smiley1.gif]




Stran: [1]