Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Pa je z Muro najverjetneje konec 8.7.2009 17:48:58
|
|
|
|
Anonimen
|
"Vlada bo po Lahovnikovih besedah v prihodnjih tednih ustanovila posebno projektno skupino za Prekmurje, ki bo zagotovila dolgoročno prestrukturiranje tega območja." Se sreca, da bodo nekateri spet lepo kasirali dnevnice.
|
|
|
|
RE: Pa je z Muro najverjetneje konec 8.7.2009 18:00:35
|
|
|
|
gita10
|
saj jaz vem , da je vsem delavcem sedaj teško ampak tako kot je zadnjh nekaj let itak ni moglo več it. Vsak mesec podaljševati agonijo res nima smisla - zapreti bi jo bilo potrebno že pred leti in takrat, ko se je prvič znašla v težavah ter takrat narediti prestruktoriranje, ko so bili boljši časi. Pa ne me narobe razumeti žal mi je vsakega delavca, ki bo ostal brez službe vendar se je potrebno zavedat, da niti ena velika tekstilna tovarna ni obstala v evropi in je bila utopija sploh razmišljat, da bo Muri uspelo.
|
|
|
|
RE: Pa je z Muro najverjetneje konec 8.7.2009 18:57:08
|
|
|
|
Kerensa*
|
Brez pardona sočustvujem z vsemi v Muri, ki bodo ostali brez zaposlitve (v Prekmurju je to še toliko težje, kakor v Ljubljani) in niti pod razno ne poznam (in nočem špekulirati) situacije, zaradi katere je v Muri prišlo do tega, ampak laično gledano - ženski komplet stane 1.000€ in če ne živijo (oz. niso živeli) vsaj 75%-no od izvoza, potem je zaključek jasen. Slovencev, ki bi si privoščili takšne zneske, ni dovolj, da bi od njih tovarna preživela.
|
|
|
|
RE: Pa je z Muro najverjetneje konec 8.7.2009 19:10:29
|
|
|
|
Raho
|
Saj, to jih je pokopalo - niso se prilagodili tržišču. In ja, Mura bi morala bila iti v stečaj že 10 let nazaj, ampak žal so posamezniki imeli drugačne apetite...
|
|
|
|
RE: Pa je z Muro najverjetneje konec 8.7.2009 19:14:16
|
|
|
|
Kerensa*
|
O kvaliteti ne dvomim. In, primerljivo s tujimi tržišči, ta kvaliteta tudi opraviči ceno. Vendar ne v Sloveniji. Žal.
|
|
|
|
RE: Pa je z Muro najverjetneje konec 8.7.2009 19:17:02
|
|
|
|
Anonimen
|
Sicer pojma nimam, ampak me daje obcutek, da so bili v Muri na prvih treh mestih politicni interesi. Zgolj s kanckom poslovne zagnanosti in logike na koncu.
|
|
|
|
RE: Pa je z Muro najverjetneje konec 8.7.2009 19:19:21
|
|
|
|
Raho
|
Na prvih petih mestih so bili politični interesi. Zadnji direktor Mure (pred tem prokuristom) je bil 30 let direktor v gostinstvu
|
|
|
|
RE: Pa je z Muro najverjetneje konec 8.7.2009 19:23:53
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja to je res,da so njihove obleke drage.Sama sem nekoč delala tam pa si nisem kupila obleke,ker mi je bilo predrago razen,ko so meli kake res velke popuste za delavce.Je pa res,da nekoč kdor je delal v Muri je bil oh pa uh.Tako lepe plače smo imeli res velke proti drugim zadnja leta pa res... Moj brat in žena oba delata tam pa zgleda bosta ostala brez službe oba živijo v bloku v najemu dva šoloobvezna otroka kredit....kolko je takšnih nevem kako bodo ti ljudje živeli.Borza jim tudi nebo večno dajala pa kolk sploh od tam dobijo če se gleda 65% od plače.Žalostno res žalosto.
|
|
|
|
RE: Pa je z Muro najverjetneje konec 8.7.2009 19:28:52
|
|
|
|
Kerensa*
|
Pa zakaj se vse to dogaja samo v SV Sloveniji (Štajerska in Prekmurje, recimo)? Ja, OK, saj so odpovedi in propadi povsod, ampak npr. v Ljubljani pa niti pod razno ne v takšni količini. Vsaka odpoved posamezno ima za sabo neko žalostno zgodbo, ampak zdi se mi, da pa v Prekmurju to za sabo potegne kar celotno regijo (npr. službo izgubi delavka v Muri, posledično hodi po hrano na RK, ker nima za Mercator, nek mali Mercator v predmestju Murske Sobote izgubi stalno klientelo, zaprejo ga, ker mislijo, da bodo pa vsi hodili v MS po liter mleka, na koncu jih tudi tja ni in zaprejo še celo štacuno v MS, ker ne ustvarja profita, narod ostane brez osnovne štacune, zadnje eure zapravijo za bencin npr. v Radgono in ker dajo za bencin, potem nimajo za npr. oblačila, pa gre še lokalna štacuna s cunjami v maloro in zgodba se ponovi). A sta Prekmurje in Štajerska zakleta (da ne dodam še vremena)?
|
|
|
|
RE: Pa je z Muro najverjetneje konec 8.7.2009 19:29:13
|
|
|
|
Anonimen
|
.Je pa res,da nekoč kdor je delal v Muri je bil oh pa uh.Tako lepe plače smo imeli res velke proti drugim zadnja leta pa res... aha.
|
|
|
|
RE: Pa je z Muro najverjetneje konec 8.7.2009 19:31:24
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* Pa zakaj se vse to dogaja samo v SV Sloveniji (Štajerska in Prekmurje, recimo)? Ja, OK, saj so odpovedi in propadi povsod, ampak npr. v Ljubljani pa niti pod razno ne v takšni količini. Vsaka odpoved posamezno ima za sabo neko žalostno zgodbo, ampak zdi se mi, da pa v Prekmurju to za sabo potegne kar celotno regijo (npr. službo izgubi delavka v Muri, posledično hodi po hrano na RK, ker nima za Mercator, nek mali Mercator v predmestju Murske Sobote izgubi stalno klientelo, zaprejo ga, ker mislijo, da bodo pa vsi hodili v MS po liter mleka, na koncu jih tudi tja ni in zaprejo še celo štacuno v MS, ker ne ustvarja profita, narod ostane brez osnovne štacune, zadnje eure zapravijo za bencin npr. v Radgono in ker dajo za bencin, potem nimajo za npr. oblačila, pa gre še lokalna štacuna s cunjami v maloro in zgodba se ponovi). Teoreticno se vse to zgodi. Prakticno pa vzame motiko v roko in gre na njivo krompir okopavat
|
|
|
|
RE: Pa je z Muro najverjetneje konec 8.7.2009 19:31:56
|
|
|
|
Kerensa*
|
Ma en klinac moj gre karkoli na njivo okopavat, če mu je pa toča vse sklestila.
|
|
|
|
RE: Pa je z Muro najverjetneje konec 8.7.2009 19:32:30
|
|
|
|
zvesta
|
Me je kar groza tega. Pol žlahte dela v Muri.
|
|
|
|
RE: Pa je z Muro najverjetneje konec 8.7.2009 19:35:33
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* Ma en klinac moj gre karkoli na njivo okopavat, če mu je pa toča vse sklestila. Aha, tega pa ne vem, kako je s krompirjem in toco.
|
|
|
|
RE: Pa je z Muro najverjetneje konec 8.7.2009 19:44:19
|
|
|
|
Raho
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* Ma en klinac moj gre karkoli na njivo okopavat, če mu je pa toča vse sklestila. Aha, tega pa ne vem, kako je s krompirjem in toco. Žal, Karnisa ima prav. 80% poljščin v Pomurju je uničenih.
|
|
|
|
RE: Pa je z Muro najverjetneje konec 8.7.2009 19:54:19
|
|
|
|
azik
|
Uničene poljščine in Mura kaj pa sedaj?
|
|
|
|
RE: Pa je z Muro najverjetneje konec 8.7.2009 19:55:20
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Raho IZVIRNO SPOROČILO: Mič II IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* Ma en klinac moj gre karkoli na njivo okopavat, če mu je pa toča vse sklestila. Aha, tega pa ne vem, kako je s krompirjem in toco. Žal, Karnisa ima prav. 80% poljščin v Pomurju je uničenih. Aja, nisem vedela, da unici tudi krompir.
|
|
|
|
RE: Pa je z Muro najverjetneje konec 8.7.2009 19:57:03
|
|
|
|
Raho
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II IZVIRNO SPOROČILO: Raho IZVIRNO SPOROČILO: Mič II IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* Ma en klinac moj gre karkoli na njivo okopavat, če mu je pa toča vse sklestila. Aha, tega pa ne vem, kako je s krompirjem in toco. Žal, Karnisa ima prav. 80% poljščin v Pomurju je uničenih. Aja, nisem vedela, da unici tudi krompir. Krompirja ne uniči, tega bo uničil dež, ker bo krompir začel gniti. Mater, Mič, ti si zrela za Menso
|
|
|
|
RE: Pa je z Muro najverjetneje konec 8.7.2009 20:02:46
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Raho IZVIRNO SPOROČILO: Mič II IZVIRNO SPOROČILO: Raho IZVIRNO SPOROČILO: Mič II IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* Ma en klinac moj gre karkoli na njivo okopavat, če mu je pa toča vse sklestila. Aha, tega pa ne vem, kako je s krompirjem in toco. Žal, Karnisa ima prav. 80% poljščin v Pomurju je uničenih. Aja, nisem vedela, da unici tudi krompir. Krompirja ne uniči, tega bo uničil dež, ker bo krompir začel gniti. No ja, ni mi bilo jasno, kako je direkt unicen. Lahko so listi, pa potem zemlja ni zascitena pred soncem/dezjem in se prevec izsusi ali je prevec mokra in zato ne raste kot bi moral. Da zgnije, zaradi dezja, mi je pa malo bolj logicno. Jaz samo to vem, da ga je treba okopavat .
|
|
|
|
RE: Pa je z Muro najverjetneje konec 8.7.2009 20:06:23
|
|
|
|
Primoza
|
Z Muro, takšno kot je bila se ne da prav nič početi. Dolgo časa so čakali, da se je spremenila v neke vrste socialno ustanovo in največjo tekstilno tovarno v Evropi. Upajmo, da bo to dalo nov zagon regiji, ker s takimi tovarnami se res ne da nikamor priti.
|
|
|
|
RE: Pa je z Muro najverjetneje konec 8.7.2009 21:20:19
|
|
|
|
veronikab
|
Stečaj Mure je vsekakor neizbežen, bo pa zaradi tega usoda cele regije močno trpela. Sama poznam veliko ljudi, ki za boro plačo delajo tam že veliko let. Sedaj so seveda že prestari, da bi, seveda če bi to bilo sploh mogoče, začeli delati kaj drugega. Pa če samo pogledamo par let nazaj - saj je tudi poklicno izobraževanje, ki je bilo na razpolago, ljudi usmerjalo v to panogo. In sedaj - kje naj delajo, če so izučene šivilje in so delale le to
|
|
|
|
RE: Pa je z Muro najverjetneje konec 9.7.2009 8:29:21
|
|
|
|
Felicity
|
Se strinjam s predhodnicami, ki pravijo, da bi jo morali že leta nazaj zapret. Saj dela samo izgubo. Delavci pa itak delajo za en črn in bel. Pa še nekaj se sprašujem, zakaj tako podjetje, nima svoje spletne trgovine , ali pa vsaj prek kakšnega drugega (npr. yoox al kaj takega) Ali pa vsaj še eno linijo, bolj mladostno, z malo bolj dostopnejšimi cenami? Za večji segment ljludi? Več kot očitno, da nikoli niso iskali rešitev, itak jim je država vedno dajala keš in so računali na to še naprej.
|
|
|
|
RE: Pa je z Muro najverjetneje konec 9.7.2009 8:54:37
|
|
|
|
mojamura
|
sem Prekmurka in mi je kar malo slabo ob vsej tej štoriji....pa ne samo z Muro. Spomnimo se tudi Pomurke. Res je, da bi Muro morali že nekdaj zapret in narediti eno podjetje, ki bi imelo boljše poslovne ideje brez nekih političnih ambicij. 3000 ljudi na ZRSZ, brez odpravnin, če gledamo kakšne palče so delavci imeli v muri si lahko kar zračunamo, kakšen drobiž bodo dobili na zavodu, kot nadomestilo plače. Res se mi zdi, da se je vse zarotilo proti Prekmurju....Slovenija se pa mačehovsko obnaša...kot, da Prekmurje ni del Slovenije. Mogoče bi se pa morali osamosvojiti
|
|
RE: Pa je z Muro najverjetneje konec 9.7.2009 12:25:11
|
|
|
|
Raho
|
IZVIRNO SPOROČILO: mojamura kot, da Prekmurje ni del Slovenije. Mogoče bi se pa morali osamosvojiti Prekmurje republika!
|
|
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?