|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Omake za testenine
23.11.2009 19:39:21   
zvesta
Evo, pri nas bodo po novem bolj pogosto na jedilniku testenine.

Pa bi rada čimveč predlogov in raceptov za razne polivke in omake.

Do sedaj smo prakticirali samo bologneze in pa smetanovo.

Hvala za ideje in nasvete.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Omake za testenine
23.11.2009 19:41:24   
Kliki
Pa carbonare je tudi ok.

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Omake za testenine
23.11.2009 19:43:07   
zvesta

IZVIRNO SPOROČILO: Kliki

Pa carbonare je tudi ok.


kakšna je to?

(odgovor članu Kliki)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Omake za testenine
23.11.2009 19:46:14   
K_a_t_i
najbolj simpel - rio mare iz konzerve čez in je user posted image

_____________________________

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Omake za testenine
23.11.2009 19:48:01   
zvesta
IZVIRNO SPOROČILO: K_a_t_i

najbolj simpel - rio mare iz konzerve čez in je user posted image


aha, vidim, da sme pozabila bistven podatek... pri nas nihče ne je rib user posted image , lignje ja, kar je ostalega morskega pa ne...

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Omake za testenine
23.11.2009 19:50:10   
MARTINŠČICA
Omaka za testenine iz sladke smetane in pločevinke graha je nam super priloga k mesu.
Gobova omaka je tudi zakon (sveže ali suhe gobe, sladka smetana, timijan, sol, poper).

_____________________________

200% MAMI

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Omake za testenine
23.11.2009 19:52:45   
Lara28
Pri nas obožujemo tunino. Jaz jo naredim tako: prepražim čebulo in česen (na osebo cca. pol čebule in 3-4 stroke česna - lahko daš tudi manj, mi imamo to radi. )včasih dodam še svežo baziliko in petršilj. Potem dodam konzervo tune (1 na osebo) in še 2-3 žlice kisle smetane. Malo solim in popram in to je to. Gotovo v 10 minutah. Lahko dodaš še kakšno zelenjavo, jaz imam rada koruzo.

Druga izbira je zelenjavna: spet prepražim čebulo, česen, baziliko, nato dodam kar imam sveže zelenjave v hladilniku: paradižnik, paprika - to mamo vedno; včasih še kako bučko, kako kislo kumarco, olive.... in potem si po želji dodamo še kislo smetnao. Zelenjave ne kuham ampak samo dušim toliko, da spusti vodo in povreje. Čez paše še nariban sir (navadni, ne parmezan).

Pa še eno jemo velikokrat: z gobicami. Letos, ko je bilo veliko gob uporabim prave gobe, drugače pa so tudi kupljeni šampioni dobri. Prepražim na malo olovnega olja, dodam čebulo in čese + začimbe in to je to. Malo zalijem z vodo, zgostim in končano.

drugače pa tudi s pršutom je dobra omaka. natrgaš pršut, ga malo prepražiš, dodaš začimbe po okusu in smetano.

Dober tek!

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Omake za testenine
23.11.2009 19:57:35   
Felicita
karbonara: http://www.ringaraja.net/forum/m_4670320/mpage_1/tm.htm#4670438 (so v temi še naprej linki user posted image )
sicer so pa men dobri aglio & olio (na olivnem olju prepražen česen); hitri so makaroni z drobtinicami, nanje pa stisneš paradižnikov koncentrat; študentski so s tunino omako - tuna, kisla smetana, koruza, zmešaš na hladno, daš na makarone (ampak to praviš da ne marate); smetanova omaka - kisla+sladka smetana, mal sirčka, sol in to je to; bolonjska na hitro - mleto meso, čebula, pelati al neki podobnega, korenček (po želji), skuhaš in to je to; smetanova s špinačo in piščancem (pišče narežeš na rezance, popražiš, dodaš malo špinače, zaliješ s sladko smetano)... če se še kako spomnim pa napišem user posted image


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Omake za testenine
23.11.2009 21:21:54   
živa
Pri nas gre najbolj v promet naslednja omaka: nasekljam čebulo in jo popražim, nato zadušim za malo vode, dodam bučke, jih prepražim, po želji dan še malo paradižnika, na koncu, ko je vse že zmehčano, pa topljeni sir in kislo smetano ali pa mascarpone, začinim z baziliko in origanom.

Ali pa tale: čebulo nasekljam in prepražim, dodam na kvadrate narezano šunko, žlico paradižnikove mezge, kislo smetano, lahko tudi topljeni sir, na koncu pa začimbe.

Lp,

živa

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
23.11.2009 22:40:14   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu živa)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
23.11.2009 22:40:45   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   [Brisano sporočilo]
24.11.2009 0:16:42   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Omake za testenine
24.11.2009 12:44:57   
Jelcy
Pri nas jemo pogosto testenine z gamberi, ampak si rekla da morskih stvari ne jeste...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Omake za testenine
24.11.2009 15:51:10   
Hope2
Špageti ali tagliete s šitake gobami. Prepražiš čebulo in česen na olivnem olju, dodaš narezane gobe, žlico zeliščnega masla, belo vino, sol. Ko je to pripravljeno, dodaš kuhane špagete s čist malo tekočine (odvisno koliko vina si doddala v omako). Daš v krožnike, posuješ s svežo baziliko in mletim čilijem, lahko tudi parmezan (samo ne iz vrečke)

(odgovor članu Jelcy)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Omake za testenine
14.12.2009 2:48:11   
Biba Buba
Evo se en recept. Pri nas doma je zelo priljubljena jed.

500 gr peresnikov(jaz prisezem na Barillo)
1 cebula-vecja
2 stroka cesna
3 konzerve tune
1 vrecico oliv brez koscic(pride okoli 100 gr-nisem ziher)
500 ml pelatov
sol
origano
bazilika
parmezan

Na vrocem olju na hitro poprazis cebulo. Dodaj olive in prazi se  max 3 min. Dodaj cesen in tuno(olje iz konzerve zavrzi). Prazi 5 min vse skupaj, nato dodaj pelate(spasirane!) in soli. Naj omaka vre 1 min in odstavi. Zacini z  baziliko in origanom.

Jaz dam vso omako v lonec s kuhanimi testeninami(seveda, ce smo vsi doma), naribam parmezan in pocasi premesam. Pustim 5 min, nato postrezem.


user posted image




(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj otroku ponuditi ribe in ostalo morsko...
Poletje je tu in že nam diši morska hrana. Kdaj in kako ponuditi takšne specialitete dojenčku?
Zdrava orehova potica, ki ne potrebuje vzh...
Bližajo se velikonočni prazniki, ko poleg jajc, šunke, velikonočnega kruha in hrena, med dobrotami ne sme manjkati niti ...




Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?