Omake za testenine (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


zvesta -> Omake za testenine (23.11.2009 19:39:21)

Evo, pri nas bodo po novem bolj pogosto na jedilniku testenine.

Pa bi rada čimveč predlogov in raceptov za razne polivke in omake.

Do sedaj smo prakticirali samo bologneze in pa smetanovo.

Hvala za ideje in nasvete.




Kliki -> RE: Omake za testenine (23.11.2009 19:41:24)

Pa carbonare je tudi ok.




zvesta -> RE: Omake za testenine (23.11.2009 19:43:07)


IZVIRNO SPOROČILO: Kliki

Pa carbonare je tudi ok.


kakšna je to?




K_a_t_i -> RE: Omake za testenine (23.11.2009 19:46:14)

najbolj simpel - rio mare iz konzerve čez in je [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




zvesta -> RE: Omake za testenine (23.11.2009 19:48:01)

IZVIRNO SPOROČILO: K_a_t_i

najbolj simpel - rio mare iz konzerve čez in je [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]


aha, vidim, da sme pozabila bistven podatek... pri nas nihče ne je rib [sm=smiley36.gif], lignje ja, kar je ostalega morskega pa ne...




MARTINŠČICA -> RE: Omake za testenine (23.11.2009 19:50:10)

Omaka za testenine iz sladke smetane in pločevinke graha je nam super priloga k mesu.
Gobova omaka je tudi zakon (sveže ali suhe gobe, sladka smetana, timijan, sol, poper).




Lara28 -> RE: Omake za testenine (23.11.2009 19:52:45)

Pri nas obožujemo tunino. Jaz jo naredim tako: prepražim čebulo in česen (na osebo cca. pol čebule in 3-4 stroke česna - lahko daš tudi manj, mi imamo to radi. )včasih dodam še svežo baziliko in petršilj. Potem dodam konzervo tune (1 na osebo) in še 2-3 žlice kisle smetane. Malo solim in popram in to je to. Gotovo v 10 minutah. Lahko dodaš še kakšno zelenjavo, jaz imam rada koruzo.

Druga izbira je zelenjavna: spet prepražim čebulo, česen, baziliko, nato dodam kar imam sveže zelenjave v hladilniku: paradižnik, paprika - to mamo vedno; včasih še kako bučko, kako kislo kumarco, olive.... in potem si po želji dodamo še kislo smetnao. Zelenjave ne kuham ampak samo dušim toliko, da spusti vodo in povreje. Čez paše še nariban sir (navadni, ne parmezan).

Pa še eno jemo velikokrat: z gobicami. Letos, ko je bilo veliko gob uporabim prave gobe, drugače pa so tudi kupljeni šampioni dobri. Prepražim na malo olovnega olja, dodam čebulo in čese + začimbe in to je to. Malo zalijem z vodo, zgostim in končano.

drugače pa tudi s pršutom je dobra omaka. natrgaš pršut, ga malo prepražiš, dodaš začimbe po okusu in smetano.

Dober tek!




Felicita -> RE: Omake za testenine (23.11.2009 19:57:35)

karbonara: http://www.ringaraja.net/forum/m_4670320/mpage_1/tm.htm#4670438 (so v temi še naprej linki [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image])
sicer so pa men dobri aglio & olio (na olivnem olju prepražen česen); hitri so makaroni z drobtinicami, nanje pa stisneš paradižnikov koncentrat; študentski so s tunino omako - tuna, kisla smetana, koruza, zmešaš na hladno, daš na makarone (ampak to praviš da ne marate); smetanova omaka - kisla+sladka smetana, mal sirčka, sol in to je to; bolonjska na hitro - mleto meso, čebula, pelati al neki podobnega, korenček (po želji), skuhaš in to je to; smetanova s špinačo in piščancem (pišče narežeš na rezance, popražiš, dodaš malo špinače, zaliješ s sladko smetano)... če se še kako spomnim pa napišem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




živa -> RE: Omake za testenine (23.11.2009 21:21:54)

Pri nas gre najbolj v promet naslednja omaka: nasekljam čebulo in jo popražim, nato zadušim za malo vode, dodam bučke, jih prepražim, po želji dan še malo paradižnika, na koncu, ko je vse že zmehčano, pa topljeni sir in kislo smetano ali pa mascarpone, začinim z baziliko in origanom.

Ali pa tale: čebulo nasekljam in prepražim, dodam na kvadrate narezano šunko, žlico paradižnikove mezge, kislo smetano, lahko tudi topljeni sir, na koncu pa začimbe.

Lp,

živa




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (23.11.2009 22:40:14)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (23.11.2009 22:40:45)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (24.11.2009 0:16:42)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Jelcy -> RE: Omake za testenine (24.11.2009 12:44:57)

Pri nas jemo pogosto testenine z gamberi, ampak si rekla da morskih stvari ne jeste...




Hope2 -> RE: Omake za testenine (24.11.2009 15:51:10)

Špageti ali tagliete s šitake gobami. Prepražiš čebulo in česen na olivnem olju, dodaš narezane gobe, žlico zeliščnega masla, belo vino, sol. Ko je to pripravljeno, dodaš kuhane špagete s čist malo tekočine (odvisno koliko vina si doddala v omako). Daš v krožnike, posuješ s svežo baziliko in mletim čilijem, lahko tudi parmezan (samo ne iz vrečke)




Biba Buba -> RE: Omake za testenine (14.12.2009 2:48:11)

Evo se en recept. Pri nas doma je zelo priljubljena jed.

500 gr peresnikov(jaz prisezem na Barillo)
1 cebula-vecja
2 stroka cesna
3 konzerve tune
1 vrecico oliv brez koscic(pride okoli 100 gr-nisem ziher)
500 ml pelatov
sol
origano
bazilika
parmezan

Na vrocem olju na hitro poprazis cebulo. Dodaj olive in prazi se  max 3 min. Dodaj cesen in tuno(olje iz konzerve zavrzi). Prazi 5 min vse skupaj, nato dodaj pelate(spasirane!) in soli. Naj omaka vre 1 min in odstavi. Zacini z  baziliko in origanom.

Jaz dam vso omako v lonec s kuhanimi testeninami(seveda, ce smo vsi doma), naribam parmezan in pocasi premesam. Pustim 5 min, nato postrezem.


[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]







Stran: [1]