Lara28 -> RE: Omake za testenine (23.11.2009 19:52:45)
|
Pri nas obožujemo tunino. Jaz jo naredim tako: prepražim čebulo in česen (na osebo cca. pol čebule in 3-4 stroke česna - lahko daš tudi manj, mi imamo to radi. )včasih dodam še svežo baziliko in petršilj. Potem dodam konzervo tune (1 na osebo) in še 2-3 žlice kisle smetane. Malo solim in popram in to je to. Gotovo v 10 minutah. Lahko dodaš še kakšno zelenjavo, jaz imam rada koruzo. Druga izbira je zelenjavna: spet prepražim čebulo, česen, baziliko, nato dodam kar imam sveže zelenjave v hladilniku: paradižnik, paprika - to mamo vedno; včasih še kako bučko, kako kislo kumarco, olive.... in potem si po želji dodamo še kislo smetnao. Zelenjave ne kuham ampak samo dušim toliko, da spusti vodo in povreje. Čez paše še nariban sir (navadni, ne parmezan). Pa še eno jemo velikokrat: z gobicami. Letos, ko je bilo veliko gob uporabim prave gobe, drugače pa so tudi kupljeni šampioni dobri. Prepražim na malo olovnega olja, dodam čebulo in čese + začimbe in to je to. Malo zalijem z vodo, zgostim in končano. drugače pa tudi s pršutom je dobra omaka. natrgaš pršut, ga malo prepražiš, dodaš začimbe po okusu in smetano. Dober tek!
|
|
|
|