|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Obara z žličniki
28.10.2009 9:48:57   
Ekaz
V službi večkrat dobimo za kosilo "Obarno juho z žličniki". Tako piše na jedilnem listu. Je izredno dobra: piščančji mesek, grahek in pa neki cmočki - oni jih imenujejo žličniki. Zgleda bolj kot nek močnik - takšne večje bunke nepravilne oblike. Ima kdo kakšen recept za to zadevo? Bi danes naredila.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Obara z žličniki
28.10.2009 9:56:27   
bučkabb
verjetno gre za zdrobove predvidevam
te pa narediš tako, da jajčko mal soli in pšenični zdrob skupi zmešaš, tak da je taka gosta zmes, vzameš žlico in mal pred koncem kuhanjem obare po žlički zdevaš noter, pa se pol take kepice oz. cmoki naredijo

mal zakomplicirano sem napisala ampak upam da veš kaj  in kako

(odgovor članu Ekaz)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Obara z žličniki
28.10.2009 9:59:20   
sonček33
Najbrž so vodni žličniki - jajce, moka, sol. Vode ni,a mapk reče se jim pa tako.user posted image  Pač, daš jajce in sol, moko pa sporti dodajaš, da psotane masa gladka, ampak kar precej kompaktna, sicer se podo v kropu/vreli obari razpadli. Delaš jih z malo žličko....jo potopiš v juho, narediš žličnik in tako vsakič sproti.

_____________________________

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...



(odgovor članu bučkabb)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Obara z žličniki
28.10.2009 9:59:54   
Ekaz
Niso zdrobovi, so iz moke - tako kot močnik. Sicer ne vem kako se to naredi, tudi obare nisem še nikoli delala, zato prosim za postopek. Hvala!

(odgovor članu bučkabb)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Obara z žličniki
28.10.2009 10:00:44   
Ekaz
Še to: sploh niso v obliki žličnikov. Kar neke bunke nepravilnih oblik. Ene so večje, druge manjše.

(odgovor članu Ekaz)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Obara z žličniki
28.10.2009 10:02:43   
sonček33
Ekaz, ja, sej tile najbrž niso čist v piko enaki ...jih tuddi ni treba oblikovat tako natančno (to se navadno dela z dvema žlicama), tukaj pa kar z eno žličko.

_____________________________

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...



(odgovor članu Ekaz)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
28.10.2009 10:03:58   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Ekaz)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Obara z žličniki
28.10.2009 10:20:24   
kjava
Jaz pa zmiksam maslo, jajce, sol, kako žlico mleka in moko ter jih z žlico zajemam in polagam v obaro. So bolj okusni zarad masla. Moja otroka jih obožujeta.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Obara z žličniki
28.10.2009 11:00:28   
Luni
IZVIRNO SPOROČILO: kind lady

Zmeraj dodam malo mlačne vode.V skodelico ubijem jajce, ga dobro razžvrkljam, dodam moko in malo mlačne vode, ter sol. Gosto naj bo toliko, da lepo pade iz žlice.Potem z malo žličko, ki jo prej namočim v vročo vodo,zajemam testo in ga namočim v obaro. Nekaj časa držiš pod tekočino, da lepo zdrsnejo iz žličke.


To so pravi vodni žličniki! Jajce, vode toliko, kot je jajca, malo soli ter moko, mešaš, da pride gosta gladka zmes. Gosto mora biti toliko, da kompaktno obstoji na žlici, Ne pa preveč, so pretrdi....

_____________________________



(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Obara z žličniki
28.10.2009 11:22:39   
Anonimen
Meni so tile najboljsi

http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=5702

(odgovor članu Luni)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj otroku ponuditi ribe in ostalo morsko...
Poletje je tu in že nam diši morska hrana. Kdaj in kako ponuditi takšne specialitete dojenčku?
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...




ime za fantka
markicaa

Katero ime vam je bolj všeč?

Ožbi (12%)

Bit (1%)

Liam (28%)

Maj (59%)


Število vseh glasov: 601

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!