Obara z žličniki (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Ekaz -> Obara z žličniki (28.10.2009 9:48:57)

V službi večkrat dobimo za kosilo "Obarno juho z žličniki". Tako piše na jedilnem listu. Je izredno dobra: piščančji mesek, grahek in pa neki cmočki - oni jih imenujejo žličniki. Zgleda bolj kot nek močnik - takšne večje bunke nepravilne oblike. Ima kdo kakšen recept za to zadevo? Bi danes naredila.




bučkabb -> RE: Obara z žličniki (28.10.2009 9:56:27)

verjetno gre za zdrobove predvidevam
te pa narediš tako, da jajčko mal soli in pšenični zdrob skupi zmešaš, tak da je taka gosta zmes, vzameš žlico in mal pred koncem kuhanjem obare po žlički zdevaš noter, pa se pol take kepice oz. cmoki naredijo

mal zakomplicirano sem napisala ampak upam da veš kaj  in kako




sonček33 -> RE: Obara z žličniki (28.10.2009 9:59:20)

Najbrž so vodni žličniki - jajce, moka, sol. Vode ni,a mapk reče se jim pa tako.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Pač, daš jajce in sol, moko pa sporti dodajaš, da psotane masa gladka, ampak kar precej kompaktna, sicer se podo v kropu/vreli obari razpadli. Delaš jih z malo žličko....jo potopiš v juho, narediš žličnik in tako vsakič sproti.




Ekaz -> RE: Obara z žličniki (28.10.2009 9:59:54)

Niso zdrobovi, so iz moke - tako kot močnik. Sicer ne vem kako se to naredi, tudi obare nisem še nikoli delala, zato prosim za postopek. Hvala!




Ekaz -> RE: Obara z žličniki (28.10.2009 10:00:44)

Še to: sploh niso v obliki žličnikov. Kar neke bunke nepravilnih oblik. Ene so večje, druge manjše.




sonček33 -> RE: Obara z žličniki (28.10.2009 10:02:43)

Ekaz, ja, sej tile najbrž niso čist v piko enaki ...jih tuddi ni treba oblikovat tako natančno (to se navadno dela z dvema žlicama), tukaj pa kar z eno žličko.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (28.10.2009 10:03:58)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




kjava -> RE: Obara z žličniki (28.10.2009 10:20:24)

Jaz pa zmiksam maslo, jajce, sol, kako žlico mleka in moko ter jih z žlico zajemam in polagam v obaro. So bolj okusni zarad masla. Moja otroka jih obožujeta.




Luni -> RE: Obara z žličniki (28.10.2009 11:00:28)

IZVIRNO SPOROČILO: kind lady

Zmeraj dodam malo mlačne vode.V skodelico ubijem jajce, ga dobro razžvrkljam, dodam moko in malo mlačne vode, ter sol. Gosto naj bo toliko, da lepo pade iz žlice.Potem z malo žličko, ki jo prej namočim v vročo vodo,zajemam testo in ga namočim v obaro. Nekaj časa držiš pod tekočino, da lepo zdrsnejo iz žličke.


To so pravi vodni žličniki! Jajce, vode toliko, kot je jajca, malo soli ter moko, mešaš, da pride gosta gladka zmes. Gosto mora biti toliko, da kompaktno obstoji na žlici, Ne pa preveč, so pretrdi....




Anonimen -> RE: Obara z žličniki (28.10.2009 11:22:39)

Meni so tile najboljsi

http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=5702




Stran: [1]