Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Nujno potrebujem nasvet 23.8.2006 20:41:08
|
|
|
|
kepa*
|
Stvar je taka. Jutri imam RD, žal bo okrogla ! In ker sem nameravala septembra, ko zaključimo z deli pri hiši, pripraviti piknik tudi v ta namen, nisem pričakovala kakih posebnih obiskov. A so se vseeno najavili. Sicer moji najbližji, pa vseeno. No, jaz pa nimam še nič pripravljeno. Svetujte mi, kaj naj pripravim za jest, da bo čim bolj enostavno, specialno in hitro. Nisem neka vešča kuharica, niti nimam veliko časa. Sem pa že tako naveličana teh narezkov, da se mi želodec obrača. Plis, pomagajte s kakimi pametnimi nasveti. Zanima me tudi kako pecivo, ki je čim hitreje pripravljeno. Pa seveda vse ostalo. Hvala.
|
|
RE: Nujno potrebujem nasvet 23.8.2006 20:43:58
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz nisem pa nikoli sita narezkov. Tako da sem ga sama kar naročila in to super lepega in dobrega, pa torto zraven in je bilo čisto dovolj. Čimmanj kompliciraj, moj nasvet.
|
|
|
|
RE: Nujno potrebujem nasvet 23.8.2006 20:47:56
|
|
|
|
dulcinea
|
Obložene kruhke?
----------------------------------------------------------------- Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.
|
|
|
|
RE: Nujno potrebujem nasvet 23.8.2006 20:50:16
|
|
|
|
Anonimen
|
Narezek lahko naročiš in ti ga v trgovini pripravijo. Zraven še mal zelenjavce. Najhitrejš pecivo pa so po mojem mnenju muffini. So zelo enostavni za narest. Sam glede na to da maš jutr obiske napovedane kokr sm razumela, bo to bl težko izvedljivo, če nimaš pekača za muffine. Ja najboljš da greš u trgovino in vse nabaviš že narjeno pa bo. Pa z alkoholom najprej postreži (velike količine) pa sploh ne bo noben opazu kaj je na miz.
|
|
|
|
RE: Nujno potrebujem nasvet 23.8.2006 21:14:37
|
|
|
|
Stajerka
|
Na tvojem mestu goste minimalno pogostila in bi jih lepo povabila na "tapravo" fešto, ki bo septembra. Datum pa jim boš še naknadno sporočila. Pogostila pa bi jih s pečjakovimi navihančki, ladjicami, miništrukeljčki (različnih okusov), katere lahko sproti pečeš in bodo šli še bolj v slast (preverjeno). Zraven lahko ponudiš še kakšne kupljene piškote in kokice\čips\smoki ipd. Najhitrejši recept, za katerega vem, je pecivo lene gospodinje: http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=3313... Jaz sem svoje goste pogostila s pizzami različnih okusov (ki ti jih dostavijo na dom) in jih narežeš na male koščke. Za piko na i sem pripravila čokoladni fondue. Milko in gorenjko zdrobiš na koščke in zaliješ z malo mleka in malo sladke smetane. Zmes stopiš v mikrovalovki in jo preliješ v posodo za fondue. V čokoladno zmes gosti namakajo na koščke narezano sadje (banane so odlične) in baby piškote.
< Sporočilo je popravil Stajerka -- 23.8.2006 21:16:13 >
|
|
RE: Nujno potrebujem nasvet 23.8.2006 21:17:16
|
|
|
|
GATA
|
Mogoče kakšen ribji karpačo . V bistvu ni nič zapletenega ker sem ga tud jaz "bebec" za morske stvari naredila. Pa še kakšni obloženi kruhki mogoče. Sladica: biskvit, jogurtovo pecivo s čokolado
|
|
|
|
RE: Nujno potrebujem nasvet 23.8.2006 21:22:14
|
|
|
|
Magi*
|
svinjsko ribico (nekaj kosov) popeci v ponvi na oljčnem olju, soli in popraj. ko je pečeno vse skupaj zavij v folijo, da bo fino sočno. to ti vse skupaj vzame max 30 minut. potem to nareži na kose in lahko nadevaš na svežo rukolo ali nariban parmezan ali kaj drugega. zraven pripravi solato ali dve in mogoče popečene/običajne kruhke. v solato zmeči vse kar imaš oz ti pade na pamet: zeleno, radič, paradižnik, papriko, olive, razne sire, rukolo, slive, pistacije, mandeljne, orehe, sveže začimbe, če jih imaš, lahko tudi kak kus kus ali ajdovo kašo zraven daš... skratka ne s bat kombinirat, edina omejtiev je domišljija. začini s soljo, oljčnim ali bučnim oljem (kar ti je ljubše) in kisom. za to rabiš malo več časa, ker je treba solato spucat , ampak to zna tudi možek, a ne? jaz sem to nardila že parkrat, ko se je mudilo in je bilo ful dobro in ne glih vsakdanje. zraven gre zelo dobro rdeče vino druga tahitra varianta je pečenka s krompirjem v pečici;) nasoliš, zdevaš v ror in zapreš pečico. klasika, ampak preverjeno deluje. in vmes se lahko zlekneš na kavč in si spočiješ.
|
|
RE: Nujno potrebujem nasvet 23.8.2006 21:24:11
|
|
|
|
Magi*
|
aja, namesto torte lahko nardiš kako slivovo pito. je tik tak narjena. tertja varianta: vse skupaj naročiš;)
|
|
RE: Nujno potrebujem nasvet 23.8.2006 21:37:22
|
|
|
|
Marogica
|
Magi*, kdaj kuhaš?...............Pridem. Njamiiiiiiii
|
|
|
|
RE: Nujno potrebujem nasvet 23.8.2006 21:38:11
|
|
|
|
Magi*
|
Marogica, zate zdele prec;)
|
|
RE: Nujno potrebujem nasvet 23.8.2006 21:47:56
|
|
|
|
Marogica
|
SLine mi kar po tipkovnici tečejo
|
|
|
|
RE: Nujno potrebujem nasvet 23.8.2006 22:03:50
|
|
|
|
Magi*
|
sama sebi sem lušte naredla, grem jeeeeesssst. saj vem, da je pozno, ampak zame to nikoli ni bila ovira;)
|
|
RE: Nujno potrebujem nasvet 23.8.2006 22:12:49
|
|
|
|
Jessy
|
Kaj pa, če bi jim pripravila kruhke s pršutom in mozzarelo? Na tanko rezino kruha daš malo pršuta in rezino mozzarele, potem pa flikneš v pečico pod žar (ali zgornji grelec) za toliko časa, da sir malce zacvrči. Če imaš foundie doma, je tudi to zelooo vredu zadevca (če ni preveč najavljenih, seveda). Malo mešanega mesa, nekaj omakic, malce vložene zelenjavce, sir, hrenovke.... Meni osebno je najhitreje narejen tiramisu, pa še vsi ga imajo radi, pa malo packanja je. Delam ga iz praškov od dr. Oetkerja.
|
|
|
|
RE: Nujno potrebujem nasvet 24.8.2006 7:10:19
|
|
|
|
darjatimci
|
Jaz bi jih v takem primeru tudi pogostila minimalno s kakim dobrim pecivom,kavico,kakšen apiritiv za na zdravje.Jim pač razložiš kaj nameravaš in mislim,da ne bo nihče užaljen.
|
|
|
|
RE: Nujno potrebujem nasvet 24.8.2006 10:55:50
|
|
|
|
Anonimen
|
imam en fenomenalen recept za rulado, ki jo pečeš 10 min za priprave pa rabiš 5min - hitro kaj! no takole gre: potrebuješ: 6 jajc 6 žlic zmletih orehov 6 žlic sladkorja kislo smetano za nadev - 1 žlico sladkorja in 6 beljakov zmešaš v trd sneg
- 5 žlic sladkorja in 6 rumenjakov penasto umešaš, dodaš 6 žlic orehov, premešaš in dodaš sneg.
- v pekač daš peki papir, vliješ testo, pogladiš in daš pečt za 10 min na 200*C
- ko je pečeno še vroč biskvit zaviješ v rulado
- popolnoma ohladiš in nato odviješ peki papir (možno da ti bo šla "skorica" dol)
- namažeš z eno kislo smetano
- ohladiš
- in to je najbolj sočna in nafbolj enostavna rulada kar si jih kdaj delala! zagotavljam, da si bodo lizali prste in te spraševali kaj vraga si dala not!!
no sporoči kako bo šlo!! aja predlagam ti tudi, da za malo pocrklat pripraviš pršut ovit okoli grisini palčk!! joj lačna, jst pa danes kao ne jem kr je luna!!
|
|
|
|
RE: Nujno potrebujem nasvet 24.8.2006 14:24:07
|
|
|
|
Jessy
|
Anc, ta rulada je pa res fenomenalna! PREVERJENO!!! meni ena najboljših kar sem jih jedla!
|
|
|
|
RE: Nujno potrebujem nasvet 24.8.2006 20:18:15
|
|
|
|
kepa*
|
Ženske, res ste zlate. Vaši nasveti so mi prišli zelo prav! Naredila sem kanapejčke, solato ala Magi*, pecivo lene gospodinje in torto na izi. Vse skupaj zalito z dobrim vinčkom. Anc, tvojo rulado bom pa naredila v soboto, ker sem prepozno prebrala recept. Hvala vam.
|
|
RE: Nujno potrebujem nasvet 25.8.2006 11:11:44
|
|
|
|
Anonimen
|
anc in ostale, ki ste sprobale to rulado. A lahk daš še kaj drugega not, fila, mislim. Moj dragi obožuje rulade, ne mara pa mlečnih izdelkov (ne sme ga po videzu ali vohu spominjat po mlečnih izdelkih). Glede na to, da po zeloooo dolgem času pride domov in bo mel glih R.D, bi mu jaz kaj takega naredila. prosim za nasvet
|
|
|
|
RE: Nujno potrebujem nasvet 25.8.2006 14:07:25
|
|
|
|
Jessy
|
Mišek, ti bodi lepo tiho in mu ne komentiraj, da je notri kisla smetana! Ti garantiram, da ne bo opazil, saj je okus vsega skupaj tako poseben, pa prav nič ne spominja na kako mleko. Ti mu reci, da je posebna vanilijeva krema, pa bo čist zadovoljen! Boš vidla!
|
|
|
|
RE: Nujno potrebujem nasvet 25.8.2006 14:18:15
|
|
|
|
Anonimen
|
in ti misliš, da je moj z lune padu al kaj , če celo življenej ne je tega, da zdaj ne bi pogruntal. Pa glih zdaj ko ga bom po skoraj dveh mesecih videla in ko ma RD naj jaz naredim tako sranje. Če priznam po pravici, ga večkrat na tako finto vržem , sam zdaj pa res ne bi, poleg tega pa se mi zdi, da vsak vidi v tej ruladi namazano kislo smetano. No saj si ne predstavljam kolk na debelo pride to namazano al se kaj vpije v testo.
|
|
|
|
RE: Nujno potrebujem nasvet 25.8.2006 21:38:11
|
|
|
|
Jessy
|
No, če je pa tako, pa to rulado prišparaj za kako drugo priložnost. Drugače pa tega nadeva pride čisto malo, le tanka črta se vidi. Večina se vpije v biskvit. Sem pa 99%, da ne bi pogruntal, da je to kisla smetana. Naredi eno prej za probo, da boš vidla, kak zgleda!
|
|
|
|
RE: Nujno potrebujem nasvet 26.8.2006 7:24:46
|
|
|
|
Anonimen
|
Mal težko si predstavljam kolk pride te file, glede na to da si rekla, čist mal, bom jo naredila. Prej je pa nikakor ne bom delala, si nora , da jo bom pol mogla celo sama pojest . Ni nobenga z mano, če pa nesem sosedi, pol se je pa za cel dan ne rešim . hvala punce
|
|
|
|
RE: Nujno potrebujem nasvet 26.8.2006 22:08:51
|
|
|
|
Janeja
|
Ja, ta rolada je res zakon. Jaz noter pred kislo smetano še na tanko marmelado namažem. Je še bolj slastno - in seveda še mal več kalorij.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kako pripraviti popolno pokovko?Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?