Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Njoki, vlečeno testo, štruklji 10.2.2009 9:04:46
|
|
|
|
Anonimen
|
Pa še to: Jaz olupim še vroč krompir, oa biti vroč za njoke.Ga am čez tisto napravico za stiskanje krompirja.Moko že prej posujem na podlago, gor stisnem krompr, nato naredim luknjo v sredino, ubijem eno jajce in košček margarine dodam in sol, ter zamesim v testo, ki pa ne sme bti pocasto. Njoke lahko daš v zamrzovalnik, tako, da narejene pomokaš, zložiš na večji krožnik podložen s peki papirjem , daš v zamrzovalnik.Ko so že zamrznjeni jih lahko spraviš v vrečko. Še ena finta je, naprimer, če moraš čakat famlijo, da pride na kosilo. Da njoki ne bi postali poc, jih prehodno za par sekund vržeš v krop, odcediš, daš v skledo in poliješ z olvnim oljem.Ko pa imaš famili že pripravljeno za kosilo jih še do konca skuhaš. Sirove štruklje prav tako, najprej na krožnik obložen s peki papirjem in pomokan, v zamrzovalnik, kasneje pa jih lahko pospraviš v vrečko.
|
|
|
|
RE: Njoki, vlečeno testo, štruklji 10.2.2009 10:22:20
|
|
|
|
Anonimen
|
Se opravičujem za izpuščene črke v tekstu, prepozno opazila.
|
|
|
|
RE: Njoki, vlečeno testo, štruklji 10.2.2009 10:25:17
|
|
|
|
Anonimen
|
Pa moram imeti tisto napravo za krompir (da stisneš) ali je v redu tlačilka kot za pire? Ker se mi je ne da kupovati, še ena ropotija več.
|
|
|
|
RE: Njoki, vlečeno testo, štruklji 10.2.2009 10:27:47
|
|
|
|
Mišni
|
U, Neva, tole s peki papirjem je pa super ideja. Jaz sem vedno z moko posipala krožnik oz. desko, pa sem potem morala vseeno lulčke dol drzat. Res tisočkrat hvala. Kaj pa s krompirjem, a se ne bi dalo, da bi ga človek že prej olupil? Ker jaz ponavadi naredim krompirjeve+o testo kar iz pireja, če mi ostane. Dam notri jajce in moko, pa je. Meni je laže lupit surov krompir, kot pa vročega.
_____________________________
Velika rit je velika stvar.
|
|
|
|
RE: Njoki, vlečeno testo, štruklji 10.2.2009 10:50:19
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: decembrka Pa moram imeti tisto napravo za krompir (da stisneš) ali je v redu tlačilka kot za pire? Ker se mi je ne da kupovati, še ena ropotija več. Če boš tlačila kot za pire, bodo ostale grudice.Saj napravica ne zavzame velik prostora.Sicer pa ni važno, saj ne kuhaš za fine gospode
|
|
|
|
RE: Njoki, vlečeno testo, štruklji 10.2.2009 10:54:34
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mišni U, Neva, tole s peki papirjem je pa super ideja. Jaz sem vedno z moko posipala krožnik oz. desko, pa sem potem morala vseeno lulčke dol drzat. Res tisočkrat hvala. Kaj pa s krompirjem, a se ne bi dalo, da bi ga človek že prej olupil? Ker jaz ponavadi naredim krompirjeve+o testo kar iz pireja, če mi ostane. Dam notri jajce in moko, pa je. Meni je laže lupit surov krompir, kot pa vročega. Lahko tudi povoščen papir, pa obvezno mal pomokat. Tko bom rekla, krompir mora biti obvezno vroč za taprave njoke, da niso pocasti.Lahko ga že prej olupiš pa tazga celga skuhaš, če ga narežeš prej se bo preveč vode napil, skratka preveč voden bo. Jaz uporabim vilico, naobodem vroč krompir pa lupim, oziroma roke so se že navadile vročine.
|
|
|
|
RE: Njoki, vlečeno testo, štruklji 10.2.2009 11:33:34
|
|
|
|
muška
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mišni Kaj pa s krompirjem, a se ne bi dalo, da bi ga človek že prej olupil? jaz ga vedno olupim, dam kuhat in ga potem pretlačim s tistim čudom za pire. Zraven dam še jajčko, da gre malo lažje pretlačit. Čisto fit gladko ni, ampak nikogar ne moti, saj je vendar domače
|
|
|
|
RE: Njoki, vlečeno testo, štruklji 10.2.2009 12:50:47
|
|
|
|
kjava
|
Jaz pa zdaj po taščini ideji kar z mikserjem naredim pire, isto zmečkam krompir za njoke in pride manj grudic. Sicer me pa ne motijo. Za vlečeno testo mam pa en recept, ko kar v multipraktik zmečeš: pol kile moke, malo soli, 3 dl mlačne vode, 5 žlic olja in malo kisa. Jaz ga sicer na roke zamesim, ampak tako je še lažje.
< Sporočilo je popravil kjava -- 10.2.2009 12:56:38 >
|
|
|
|
RE: Njoki, vlečeno testo, štruklji 10.2.2009 12:56:34
|
|
|
|
kjava
|
Delam tud njoke iz bešamelnega testa-v mleko zakuham malo masla, sol in moko, ko se malo ohladi, dodam kakšno jajce in še moko po potrebi. Oblikujem svaljke in jih dam zamrznit. Vedno zamrzujem svaljke in štruklje vseh vrst. Decembrka a tebe zanima še kak nadev za štruklje? Jaz zmešam skuto, kislo smetano, jajce, vanilijev sladkor, limonino lupino in cimet. Pa obvezno rozine, ker mi vedno jemo sladko varianto. No, za slano dam pač samo skuto , kislo smetano in jajce. Potem mlete orehe zmešam s smetano, če jo mam, če na pa kar z mlekom in kako jajce še dam, pa malo sladkorja. Moja mami naredi super drobnjakove štruklje, samo ne vem točno kaj da-mislim, da kislo smetano, jajce, sol in drobnjak, pa malo drobtin. Če te točno zanima, lahko vprašam. So prima v juhi al pa kot priloga.
|
|
|
|
RE: Njoki, vlečeno testo, štruklji 10.2.2009 19:35:43
|
|
|
|
bamby
|
IZVIRNO SPOROČILO: neva6 IZVIRNO SPOROČILO: decembrka Pa moram imeti tisto napravo za krompir (da stisneš) ali je v redu tlačilka kot za pire? Ker se mi je ne da kupovati, še ena ropotija več. Če boš tlačila kot za pire, bodo ostale grudice.Saj napravica ne zavzame velik prostora.Sicer pa ni važno, saj ne kuhaš za fine gospode Jaz pa kar s tlačilko zmečkam krompir. Ga pa raje nekaj prej skuham, da ga medtem ko se ohlaja vmes večkrat pretlačim in je brez grudic, lep gladek krompir. Aha, pa obvezno kuham že olupljen krompir
< Sporočilo je popravil bamby -- 10.2.2009 19:36:54 >
|
|
|
|
RE: Njoki, vlečeno testo, štruklji 12.2.2009 13:56:01
|
|
|
|
Čupka
|
IZVIRNO SPOROČILO: neva6 IZVIRNO SPOROČILO: Mišni U, Neva, tole s peki papirjem je pa super ideja. Jaz sem vedno z moko posipala krožnik oz. desko, pa sem potem morala vseeno lulčke dol drzat. Res tisočkrat hvala. Kaj pa s krompirjem, a se ne bi dalo, da bi ga človek že prej olupil? Ker jaz ponavadi naredim krompirjeve+o testo kar iz pireja, če mi ostane. Dam notri jajce in moko, pa je. Meni je laže lupit surov krompir, kot pa vročega. Lahko tudi povoščen papir, pa obvezno mal pomokat. Tko bom rekla, krompir mora biti obvezno vroč za taprave njoke, da niso pocasti.Lahko ga že prej olupiš pa tazga celga skuhaš, če ga narežeš prej se bo preveč vode napil, skratka preveč voden bo. Jaz uporabim vilico, naobodem vroč krompir pa lupim, oziroma roke so se že navadile vročine. No, jaz pa lahko iz prve roke povem, da so njoki fantastični tudi iz ohlajenega krompirja. In se absolutno nič ne popajo. Pa tlačilka za pire je OK. Se da povsem gladko speštat, če je krompir dovolj kuhan.
|
|
|
|
RE: Njoki, vlečeno testo, štruklji 12.2.2009 14:03:06
|
|
|
|
alenkica
|
Moja mama pa ima že dolgo nek recept, ki svetuje,da se njoke, ko jih odcedimo na hitro da pod mrzlo vodo. Zaradi tega so njoki fajn trdljavi in taki tudi ostanejo. Drugače pa mama naredi super njoke, pa še mene ja naučila.
|
|
|
|
RE: Njoki, vlečeno testo, štruklji 12.2.2009 23:24:47
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: kjava Delam tud njoke iz bešamelnega testa-v mleko zakuham malo masla, sol in moko, ko se malo ohladi, dodam kakšno jajce in še moko po potrebi. Oblikujem svaljke in jih dam zamrznit. Vedno zamrzujem svaljke in štruklje vseh vrst. Decembrka a tebe zanima še kak nadev za štruklje? Jaz zmešam skuto, kislo smetano, jajce, vanilijev sladkor, limonino lupino in cimet. Pa obvezno rozine, ker mi vedno jemo sladko varianto. No, za slano dam pač samo skuto , kislo smetano in jajce. Potem mlete orehe zmešam s smetano, če jo mam, če na pa kar z mlekom in kako jajce še dam, pa malo sladkorja. Moja mami naredi super drobnjakove štruklje, samo ne vem točno kaj da-mislim, da kislo smetano, jajce, sol in drobnjak, pa malo drobtin. Če te točno zanima, lahko vprašam. So prima v juhi al pa kot priloga. Samo to te bi še prosila, kam dam to? V sladke štruklje? Ali to velja posebej za orehove štruklje? A ni z mlekom preveč tekoče?
|
|
|
|
RE: Njoki, vlečeno testo, štruklji 13.2.2009 9:57:03
|
|
|
|
kjava
|
To je nadev za sladke orehove štruklje, ki jih skuhaš. Mleka ali smetane daš pač glih tolk, da se lepo maže po testu, ne da je tekoče. Če ga preveč vliješ, pa dodaš še malo drobtin.
|
|
|
|
RE: Njoki, vlečeno testo, štruklji 14.2.2009 22:21:25
|
|
|
|
Anonimen
|
Kjava, še to me zanima. Kako jih daš kuhati? Če jih dam v prtiček imajo okus po prašku in to me moti.
|
|
|
|
RE: Njoki, vlečeno testo, štruklji 14.2.2009 23:46:16
|
|
|
|
kjava
|
Aja, mene to ne moti tok in jih še najraje tako kuham. Sem jih že poskusila v alu foliji, pa se niso fajn skuhali. Ne vem, mogoče bi jih morala dlje kuhati. Pa tud ni mi blo preveč apetitlih, ko je tista folija črna ratala in sem si mislila, bogve kaj vse je šlo z nje, pa zdele jemo Ene pravjo, da je fajn v foliji za živila-uni prozorni- Poskusi.
|
|
|
|
RE: Njoki, vlečeno testo, štruklji 15.2.2009 12:08:37
|
|
|
|
Anonimen
|
No, jaz pa lahko iz prve roke povem, da so njoki fantastični tudi iz ohlajenega krompirja. In se absolutno nič ne popajo. Pa tlačilka za pire je OK. Se da povsem gladko speštat, če je krompir dovolj kuhan. Babica me je učila, v receptu piše, moja hči študira za kuharja, povsod je vroč krompir naveden.
|
|
|
| Stran: [1] |
Jaslice ali varuška
пеперутка16
Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?