Anonimen -> RE: Njoki, vlečeno testo, štruklji (12.2.2009 23:24:47)
|
IZVIRNO SPOROČILO: kjava Delam tud njoke iz bešamelnega testa-v mleko zakuham malo masla, sol in moko, ko se malo ohladi, dodam kakšno jajce in še moko po potrebi. Oblikujem svaljke in jih dam zamrznit. Vedno zamrzujem svaljke in štruklje vseh vrst. Decembrka a tebe zanima še kak nadev za štruklje? Jaz zmešam skuto, kislo smetano, jajce, vanilijev sladkor, limonino lupino in cimet. Pa obvezno rozine, ker mi vedno jemo sladko varianto. No, za slano dam pač samo skuto , kislo smetano in jajce. Potem mlete orehe zmešam s smetano, če jo mam, če na pa kar z mlekom in kako jajce še dam, pa malo sladkorja. Moja mami naredi super drobnjakove štruklje, samo ne vem točno kaj da-mislim, da kislo smetano, jajce, sol in drobnjak, pa malo drobtin. Če te točno zanima, lahko vprašam. So prima v juhi al pa kot priloga. Samo to te bi še prosila, kam dam to? V sladke štruklje? Ali to velja posebej za orehove štruklje? A ni z mlekom preveč tekoče?
|
|
|
|