|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nedeljsko kosilo
24.2.2008 8:44:11   
Jessy
Kaj bo dobrega?

Jaz že skoraj 1 uro kuham govejo juho. Vanjo bom zakuhala vlivance, ki jih bom sama  naredila. Za glavno jed bodo pa polpeti in pire krompir, pa mešan radič s krompirjem. Sladice pa najbrž ne bo. user posted image

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nedeljsko kosilo
24.2.2008 8:48:40   
pikalonca
Pri nas bo tudi goveja juhica z gresovimi cmočki. Tenstan krompir in govedina, ter regrad z jajčkom in koruzo. Za sladico pa palačinke s skuto. (Mi jih je od včeraj kar nekaj ostalo in je ta varjanta najbolj sigurna, da bodo šle ponovno v promet user posted image ).

Pa dober tek vsem čvekam.user posted image

_____________________________

Kdor hoče videti, mora gledati s srcem.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Nedeljsko kosilo
24.2.2008 8:56:56   
Jessy
A regrat raste kljub suši??? Mi smo se prejšnji dan pogovarjali, da ga nimamo kaj hoditi nabirat, ker potrebuje dež. In zdaj ti praviš, da ga boste pa kar jedli??? user posted image  Na katerem koncu SLO pa si ga nabrala?

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu pikalonca)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Nedeljsko kosilo
24.2.2008 9:06:39   
pikalonca
Ja pri nas na dolenjskem ga je kar nekaj. Sploh med vinogradi se ga da kar veliko nabrat. Res da je bolj majhen, ampak počasi kar gre. Saj veš za gurmanske užitke se človek zna potrudit user posted image .

_____________________________

Kdor hoče videti, mora gledati s srcem.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Nedeljsko kosilo
24.2.2008 9:11:50   
Spark
Za glavno jed bodo pa polpeti in pire krompir, pa mešan radič s krompirjem.

Oj, a mi poveš kako narediš polpete. Jaz sem jih delala samo 1x pa mi niso bili nekaj dobri.
Aja in kako zgleda mešan radi s krompirjem? Kako to pripraviš?
Jaz nisem neka dobra kuharica in imam večni problem, kaj skuhati in občutek imam da jemo vedno isto hrano, zato sem se odločila da si napišem na list čim več glavnih jedi in da potem  delam kosila po tem. Ampak sedaj zbiram  predloge za kuhanje. Mal osem skrenila s teme.
No mi bomo imeli: juho, riž in pečeno piščančje mese + zelena solata. Posladka ne bo ker pojemo preveč sladkarij.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Nedeljsko kosilo
24.2.2008 9:13:35   
noe
Mi bomo tudi govejo juhico, restan krompir, dunajske(danes lahko , ker ni tamalga), pa rdečo peso.
Bi pa tud jaz že ful jedla regrat, sam ga ne morem nabirat, ker mi trebuh napotiuser posted image .

(odgovor članu pikalonca)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Nedeljsko kosilo
24.2.2008 10:00:21   
pikalonca
IZVIRNO SPOROČILO: noe


Bi pa tud jaz že ful jedla regrat, sam ga ne morem nabirat, ker mi trebuh napotiuser posted image .

Ha to sem se spomnila nase pred tremi leti, ko sem bila noseča s tavečjo. Bil me je en sam trebuh,ampak bilo je proti koncu marca, jaz pa rok za rodit čez 14 dni, ampak sem si noroooo zaželela regrada. Nekaj sosedov se mi je kar mal nasmihalo, ker sem se kot nasedli kit vlekla po travniku, ampak potem sem se jim pa jaz smejala, ker sem regrad jedla samo jaz (še moj ga je lahko samo od daleč gledal user posted image )

_____________________________

Kdor hoče videti, mora gledati s srcem.

(odgovor članu noe)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Nedeljsko kosilo
24.2.2008 10:12:45   
noe
user posted image , sem že razmišljala , da bi pručko nesla s sabo, sam mi je nerodn.
Bom kar mojga zraven vzela in mu kazala kaj naj odreže, bo boljeuser posted image

(odgovor članu pikalonca)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
24.2.2008 10:30:04   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu noe)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Nedeljsko kosilo
24.2.2008 10:39:28   
Jessy
IZVIRNO SPOROČILO: Spark

Za glavno jed bodo pa polpeti in pire krompir, pa mešan radič s krompirjem.

Oj, a mi poveš kako narediš polpete. Jaz sem jih delala samo 1x pa mi niso bili nekaj dobri.
Aja in kako zgleda mešan radi s krompirjem? Kako to pripraviš?
Jaz nisem neka dobra kuharica in imam večni problem, kaj skuhati in občutek imam da jemo vedno isto hrano, zato sem se odločila da si napišem na list čim več glavnih jedi in da potem  delam kosila po tem. Ampak sedaj zbiram  predloge za kuhanje. Mal osem skrenila s teme.
No mi bomo imeli: juho, riž in pečeno piščančje mese + zelena solata. Posladka ne bo ker pojemo preveč sladkarij.



Za polpete potrebuješ mešano mleto meso (pol govejega in pol svinjskega). Za cca 5 polpet je dovolj 1/2 kg mesa.
Torej:
- 1/2 kg mešanega mletega mesa
- 1 jajce
- sol
- poper
- 3 stroki česna (ali česen v prahu)
- krušne drobtine (te daš po potrebi toliko, da je masa kompaktna a ne trda)
- lahko dodaš tudi malce drobno nasekljanega peteršilja in vegeto, če jo uporabljaš, vendar moraš potem temu primerno manj dati soli - jaz sem danes delala brez obojega
To potem dobro zmečkaš z roko, da postane zmes voljna. Zatem samo oblikuješ polpete ter jih daš peči na žlico vročega olja. Jaz jih pečem tako, da jih najprej na močnem ognju popečem iz obeh strani, nato pa prilijem vodo in zmanjšam ogenj na številko 4 in pokrite pečem do 2 uri. Vmes, ko voda izpari, pustim, da se vsakič še malce zapeče, saj s tem dobiva omaka barvo in okus. Na koncu pa prilijem toliko vode, kot potrebujem omake, nato pa v lončku zmešam vodo in moko, da s tem nato zgostim. Če je omaka premalo slana, ji dodam malo goveje jušne kocke, lahko bi tudi solila.

Mešan radič pa je pri meni rdeč radič (glavnat) in štrucar (ta je zeleno rumene barve). Oba radiča pripravim v enaki količini, operem in ko okisam, dodam še kuhan krompir, da je tako še boljši.
Včasih mešam tudi radič in endivjo, pa nekaj listov zeljnate solate zrežem zelo na tanko in vsakič dodam krompir. Meni je taka solata najboljša.

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Nedeljsko kosilo
24.2.2008 13:53:36   
Naja30
Pri nas bo popečen piščanček s papriko in bučkami. Zraven pa riž. In goveja juha in skleda solate user posted image

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Nedeljsko kosilo
24.2.2008 22:41:11   
Spark
Jessy hvala ti. Bom ta teden probala narediti polpete. 

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Magnezij in železo v nosečnosti
V nosečnosti se poveča potreba po določenih mineralih v telesu in med njimi sta zelo pomembna magnezij in železo. Ali mo...
Gluten oziroma žitarice uvajajte postopoma
Marsikateri starš je v dilemi, kako zgodaj lahko žita, ki vsebujejo gluten ponudi svojemu otroku, ki se na gosto hrano š...




Ime
samma

rzanima me vaše mnenje o imenih za fantka

Staš (30%)

Tej (17%)

Svit (50%)

Pij (3%)


Število vseh glasov: 274

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!