Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Namastite tudi obod pekača? 4.6.2009 10:31:47
|
|
|
|
donat
|
jaz vse namestim, pa je ok
|
|
|
|
RE: Namastite tudi obod pekača? 4.6.2009 10:45:44
|
|
|
|
MAŠKA
|
Tudi jaz sem prebrala, da zaradi tega na sredini nastane hrib in ga v soboto, ko sem pekla torto nisem. In temperaturo sem zviševala postopoma, pa je hrib vseeno zrastel, ampak ne takšen kot prej, ko sem namazala obod in vse skupaj dala kar takoj na 180 st. Če ima še katera kakšen čudežen recept kako se rešiti hriba na sredini, se tudi jaz priporočam!
|
|
RE: Namastite tudi obod pekača? 4.6.2009 11:24:47
|
|
|
|
Tanchy
|
Hribček lahko nastane iz dveh razlogov 1. v testo ni vmešano dovolj moke 2. zaradi namaščenosti oboda, ker potem ob robu testo ne more narasti (ni nujno, da vedno) Jaz vedno namastim vse, tudi obod in tudi vse potem posujem s krušnimi drobtinami - vedno uspe. Krušnih drobtin dam pa toliko, da jih kar posipam in se po večini prime povsod, potem pa ostanek pretresem nazaj v posodo za drugič. Prijetno peko !
|
|
RE: Namastite tudi obod pekača? 4.6.2009 11:44:46
|
|
|
|
kasso
|
Oboda nikoli ne namestim, na dno pa dam peki papir. Hribčka ni. Biskvit pa delam po receptu za torto nutello KLIK ali pa po receptu za biskvit, ki nikoli ne pade KLIK . Ko oblikujem torto s plastmi pa polagam tako, da je spodnji del biskvita vedno na vrhu, da mi uspe narest lepo ravno torto.
|
|
|
|
RE: Namastite tudi obod pekača? 4.6.2009 11:45:05
|
|
|
|
Splišni
|
Mislim, da je Kind Lady enkrat že povedala, kaj je treba narest, da ne nastane hribček. Pa sem že pozabila. Drugače jaz vedno namažem tudi obod in še vse skupaj posujem z moko, ki jo potem potresem lepo sem in tja, povsod, ostanek stresem v lijak. Mi pa vedno rata hribček, ja ...
|
|
|
|
RE: Namastite tudi obod pekača? 4.6.2009 12:58:30
|
|
|
|
Felicita
|
mela enak problem, oz. ga še mam, pri meni je očitno kriv pekač: http://www.ringaraja.net/forum/m_3579234/mpage_1/tm.htm#3581195
Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize that when you were young prices were reasonable, politicians were noble and children respected their elders.
|
|
|
|
RE: Namastite tudi obod pekača? 4.6.2009 13:00:38
|
|
|
|
Anonimen
|
Tudi jaz delam tako!
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 4.6.2009 13:05:18
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 4.6.2009 13:05:48
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: Namastite tudi obod pekača? 4.6.2009 13:10:57
|
|
|
|
baja*
|
IZVIRNO SPOROČILO: kasso Biskvit pa delam po receptu za torto nutello ravno to torto delam prvič in upam, da ne zadnjič no tak je na stvari... ravnokar sem vzela biskvit iz pečice in valda imam hrib, kaj hrib, temu bi lahko rekla že gora obod sem (malo) namazala, dala pečt na 170 st. in po 10 minutah se mi je naredilo ravno obratno - namesto hribčka je na sredini ratala jama. Ko sem povečala na 180 st. pa je pa hrib kar naenkrat butnil gor. Zdaj sem biskvit obrnila, da ga probam zravnat, potem bom pa delala po tem nasvetu. IZVIRNO SPOROČILO: kasso Ko oblikujem torto s plastmi pa polagam tako, da je spodnji del biskvita vedno na vrhu, da mi uspe narest lepo ravno torto. eh, za pojest bo sigurno sicer pa hvala vsem za odgovore in tebi felicita za klik Zaključek: očitno moraš dat pravo količino pecilnega, moke in sladkorja, pečt na pravi temperaturi in v pravem pekaču - zdaj pa trofi zmagovalno kombinacijo
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 4.6.2009 13:28:03
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: Namastite tudi obod pekača? 4.6.2009 13:47:57
|
|
|
|
kasso
|
IZVIRNO SPOROČILO: baja* IZVIRNO SPOROČILO: kasso Biskvit pa delam po receptu za torto nutello ravno to torto delam prvič in upam, da ne zadnjič Nazadnje sem naredila torto nutello ne s tem biskvitom ampak po receptu biskvita, ki nikoli ne pade, z razliko, da sem odvzela 2 žlici moke in dodala 2 žlici kakava. Za moj okus boljši kot tisti, ko dodaš nutello, pa še veliko lepše je narastel. verjemi pa, da ne delaš zadnjič te torte...pri nas je na vsakem rojstnem dnevu, ker so vsi nori nanjo...zraven pa naredim še eno sadno, da ni vedno isto
|
|
|
|
RE: Namastite tudi obod pekača? 4.6.2009 14:59:25
|
|
|
|
kajajaka
|
IZVIRNO SPOROČILO: donat jaz vse namestim, pa je ok jaz tudi
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?