|
RE: Na pomoč, kaj naj naredim z bobom? 20.9.2012 19:32:24
|
|
|
|
Vijoličarka
|
Evo mene, preživela. Že včeraj mi je postalo jasno, da bo dovolj samo pol vrečke boba. Namaknje je potekalo normalno in brez problemov. Sem pa včeraj nekje na netu staknila pričevanje vdanega vnuka, katerega babica je pripravljala najboljši bob na svetu in ga je potem, ko ga je namočila, pred kuhanjem tudi olupila, splaknila in dobro osušila. Prepričana sem, da se je babica malo pohecala s svojim vnučkom ali pa jo je za recept povprašal šele takrat, ko ji je že malo spomin nagajal. Možno je tudi, da je vnuk v glavi pomešal navodila za sveži in sušeni bob. Lupljenje mi je kar šlo, sem iznašla svoj sistem in bila sem vsa ponosna sama nase, ko sem ga dala kuhat. Ne maram lupiti vročih stvari. Po cca eni uri sem dobila nekakšen pire, v katerem plavajo delčki boba. Prepražila sem čebulo in česen, vrgla gor ta pire in še cca 2 dl vode, nekaj soli, petršilja in muškatnega oreščka ter vse skupaj cmarila kakšne pol ure. Rezultat je bila ena taka zanimiva omaka z delčki boba, ki se je čisto lepo prilegla k pire krompirju. Najdražji me je medtem klical vsake po ure, ker ga je zanimalo, kako poteka operacija 'recimo bobu bob'. Četudi je bil videz malce hecen, pa je bilo čisto spodobno užitno. Zanimiv okus. V glavnem, porabiti moram še preostalo polovico vrečke in tokrat bom šla po mateykinem nasvetu, skuhala bom olupljenega in bom videla, kaj bo. Kot sem prebrala, je bob prav kvalitetno živilo, vsebuje veliko koristnih snovi. Za trud sem dobila eno veliko Milka čokolado.
|