ronja -> RE: Na pomoč, kaj naj naredim z bobom? (19.9.2012 9:44:09)
|
Vijoličarka, mi smo sicer jedli svež bob (če ti je kaj v uteho - tvoj dragi je bob samo kupil, moj ga je v navdihu posejal! in je prišel s svežim bobom[sm=smiley36.gif]. No, je pa res, da ga je potem 1x on skuhal[sm=smiley1.gif]. In je bil prav dober), enkrat pa smo svežega zamrznili in smo potem jedli takega, ampak se bom potrudila, če ti lahko kako pomagam. Ja, suhega definitivno namoči čez noč in potem JA, VSAKO ZRNO MORAŠ OLUPIT. Sliši se grozno, vem, pa ni tako hudo, ker je to tako kot recimo lupit blanširane mandlje, lupine kar same lepo dol skočijo, če ga lepo stisneš med prsti. LUpine so zanič, tako da to priporočam. Svež je bil v bistvu zelo hitro kuhan, suhi bo gotovo rabil dlje, vendar če bo prej namočen, verjetno to ne bo 2 uri, saj se bob kuha precej manj časa kot fižol (ima drugačno sestavo - se ne spomnim zdaj, česa ma več, vprašam lubija, česa ma že bob veliko, pa pravi: "Uši" - se vidi, da ga je prideloval[sm=jezicek.gif]). Tudi mi smo ga jedli s testeninami in je bilo res dobro, priporočam:).
|
|
|
|