Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Na kakšen način polenta? 3.9.2007 12:57:19
|
|
|
|
CUKRČEK
|
Enkrat sem videla recept, po katerem si skuhal polento. Potem si jo naložil v pekaček, gor zložil lisičke in parmezan in zapekel vse skupaj v pečici. Mislim, da mora bit to božansko dobro...samo nisem še sprobala. Imam pa namen v kratkem se lotit tega.
_____________________________
*prvič smo naredili enega otroka *drugič smo naredili dvojčke *sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo slučajno trojčki:))
|
|
|
|
RE: Na kakšen način polenta? 3.9.2007 13:02:24
|
|
|
|
muha1
|
Jaz jo velikokrat naredim takole. Najprej jo skuham, narežem tribarvno papriko na kocke, ki jo zmešam med polento. Dam v nepregorno posodo in vse skupaj zapečem v pečici. Je pa to kot priloga npr. k pečenki.
|
|
|
|
RE: Na kakšen način polenta? 3.9.2007 15:10:28
|
|
|
|
*Uršula*
|
vedno polento pripravim tako: najprej jo skuham na mleku in že v mleko dodam malo masla in soli, ko je skuhana pa vmešam še nariban parmezan in samo toliko pomešam da se parmezan stopi. Čisto na koncu pa še malo rukole. njami
|
|
|
|
RE: Na kakšen način polenta? 3.9.2007 18:50:29
|
|
|
|
Enolla
|
Največrat je kar priloga za golaže, vampe, brodet, .... ali pa z ocvrtimi jajci namesto kruha, lahko jo zabeliš samo z ocvirki in solata zdraven, pa polenta z mlekom npr.
_____________________________
Nič ni težjega od iskrenosti in nič ni lažjega od laskanja(Dostojevski).
|
|
|
|
RE: Na kakšen način polenta? 4.9.2007 9:22:51
|
|
|
|
Anonimen
|
Polento narežem na prst debele rezine,položim v namazan pekač,obložim z šunko,ali rezinami pršuta ali rezinami kraške pancete,ali klobasami,pokrijem z lističi sira,popopram in dam v pečico toliko časa.da se naredi zlatorumena skorjica na siru. Dobra je tudi z gobovo omakco.Ali pa stopiš dva do tri vrste sira(naj bo vmes gorgonzola)in stopljene sire polivaš po polenti.
|
|
|
|
RE: Na kakšen način polenta? 4.9.2007 12:25:00
|
|
|
|
honey
|
Njami, kakšni dobri recepti s polento, samo kaj, ko bi jo jedla sama - moja dva gospoda je namreč ne marata . Samo zase se mi pa ne da tega delat
|
|
|
|
RE: Na kakšen način polenta? 4.9.2007 12:41:55
|
|
|
|
Anonimen
|
Hvala vsem za super ideje! Če se še kakšna najde, se priporočam.
|
|
|
|
RE: Na kakšen način polenta? 4.9.2007 12:48:39
|
|
|
|
Tiamo
|
POLENTA Z MLADO ZELENJAVO V vodo, ki smo jo odmerili po navodilu za pripravo polente in ji dodali oljčno olje, damo eno žlico Začinke, zdrobljeno skuto in ko zavre, zakuhamo Polento. Zmanjšamo temperaturo in mešamo še 2 minuti. Nato zlijemo polento v model in pustimo, da se strdi, medtem pa na oljčnem olju na hitro popražimo (sotiramo) narezano zelenjavo: čebulo, por in papriko. Posebej prepražimo bučke in jih skupaj z olupljenim in na kocke narezanim paradižikom dodamo preostali zelenjavi, vse skupaj še malo popražimo, solimo in potresemo z baziliko in peteršiljem. Polento razrežemo na rezine in jo skupaj s pripravljeno zelenjavo še toplo ponudimo. POLENTA Z GORNONZOLO IN ŠPINAČO Špinačo dobro operemo. Damo jo v vrelo vodo za nekaj minut, toliko da prevre. Nato jo dobro odcedimo. V loncu zavremo 0.5 litra vode, dodamo malo soli in 1 žlico masla. Dodamo koruzni zdrob ter kuhamo 5 min. Med kuhanjem polento ves čas mešamo. Nato lonec odstavimo in pustimo polento stati približno 20 minut. V polento nato vmešamo jajce in maso vlijemo v pekač, obložen s prozorno folijo. Poletno lepo poravnamo in počakamo da se strdi. Špinačo dobro odcedimo in jo sesekljamo. Dodamo ji strta česna, na kocke narezano gorgonzolo, sol in poper. Ko se je poletna strdila, jo zvrnemo iz pekača, ji odstranimo folijo in jo narežemo na kose. Kose polente polagamo v namaščen pekač. Na vsak kos damo nekaj špinače z gorgonzolo. Polento damo v pečico in jo pečemo približno 10 minut, da postane lepo hrustljava.
|
|
|
|
RE: Na kakšen način polenta? 4.9.2007 21:17:10
|
|
|
|
purple
|
Jaz polento skuham, dam v pekač, gor pa naribam veliko sira. Otroci, pa tudi midva, zmažemo vse.
_____________________________
Život ide dalje, život brzo odlazi...
|
|
|
|
RE: Na kakšen način polenta? 6.9.2007 12:26:41
|
|
|
|
mojsoncek
|
PECENA POLENTA (po receptu iz ene fine italijanske kuharice) Skuhas polento po navodilu iz embalaze. Kuhano polento namazes na kuhinjsko desko in jo z lopatko razmazes na 1-2 cm debelo. Polento ohladis in pustis, da se strdi. Medtem ocistis cebulo in cesen in ju na tanko narezes. Ostrgas korenje ter ocistis in operes zeleno. Klobaso in zelenjavo narezes zelo na drobno. V ponvi najprej poprazis cebulo in cesen nato pa dodas se zelenjavo in klobaso in na hitro poprazis. Dodas mleto meso in ga prazis tako dolgo, da ni vec grudasto in izgubi rdeco barvo. Pelate narezec na drobno in jih skupaj s paradiznikovim sokom in rdecim vinom prilijes k mesu. Dodas posusene feferone, ki jih prej zdrobis. Mesno omako osolis, primesas timijan in nepokrito pocasi dusis se 15 minut. Pecico segrejes na 200, naoljis nepregorno posodo in narezes polento na 2 cm siroke rezine. V posodo nalagas plas polente in plast mesne omake. Po vrhu posujes sveze nariban parmezan in pokapas z oljem. Cas priprave: 45 minut, od tega je 35 minut sproscanja med pecenjem v pecici. Tale je res malo pikantna, ampak z malo domisljije, lahko naredis bolj po svojem okusu.
_____________________________
Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)
|
|
|
| Stran: [1] |
Jaslice ali varuška
пеперутка16
Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?