Tiamo -> RE: Na kakšen način polenta? (4.9.2007 12:48:39)
|
POLENTA Z MLADO ZELENJAVO V vodo, ki smo jo odmerili po navodilu za pripravo polente in ji dodali oljčno olje, damo eno žlico Začinke, zdrobljeno skuto in ko zavre, zakuhamo Polento. Zmanjšamo temperaturo in mešamo še 2 minuti. Nato zlijemo polento v model in pustimo, da se strdi, medtem pa na oljčnem olju na hitro popražimo (sotiramo) narezano zelenjavo: čebulo, por in papriko. Posebej prepražimo bučke in jih skupaj z olupljenim in na kocke narezanim paradižikom dodamo preostali zelenjavi, vse skupaj še malo popražimo, solimo in potresemo z baziliko in peteršiljem. Polento razrežemo na rezine in jo skupaj s pripravljeno zelenjavo še toplo ponudimo. POLENTA Z GORNONZOLO IN ŠPINAČO Špinačo dobro operemo. Damo jo v vrelo vodo za nekaj minut, toliko da prevre. Nato jo dobro odcedimo. V loncu zavremo 0.5 litra vode, dodamo malo soli in 1 žlico masla. Dodamo koruzni zdrob ter kuhamo 5 min. Med kuhanjem polento ves čas mešamo. Nato lonec odstavimo in pustimo polento stati približno 20 minut. V polento nato vmešamo jajce in maso vlijemo v pekač, obložen s prozorno folijo. Poletno lepo poravnamo in počakamo da se strdi. Špinačo dobro odcedimo in jo sesekljamo. Dodamo ji strta česna, na kocke narezano gorgonzolo, sol in poper. Ko se je poletna strdila, jo zvrnemo iz pekača, ji odstranimo folijo in jo narežemo na kose. Kose polente polagamo v namaščen pekač. Na vsak kos damo nekaj špinače z gorgonzolo. Polento damo v pečico in jo pečemo približno 10 minut, da postane lepo hrustljava.
|
|
|
|