|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Musaka
2.9.2006 22:25:38   
Ni novih sporočil
N _ B
Ima katera recept za klasično musako.
Tako iz mletega mesa in krompirja. Ma se mi že kar sanja o njej, pa ne vem, kako jo naredit.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Musaka
2.9.2006 22:32:47   
Ni novih sporočil
cmokec
Ojla.

Krompir narežeš na lističe, in ga daš kuhat v slan krop. Kuhaš, dokler ni na pol kuhan. Medtem popražiš čebulo, dodaš mleto meso, sol, česen, mleto papriko in dušiš. Jaz dodam še čisto malo vode in kuham toliko časa, da voda izpari. Nato jensko posodo ali pekač namažeš z margarino in posuješ z drobtinami. Prva plast v posodi je krompir. Nato je meso, ki mu pred nalaganjem v posodo dodaj še naseklan svež peteršilj. Na vrhnjo plast krompirja polij zmes ene kisle smetane in jajca. Musaka se peče pri 180 stopinj cca. pol ure, da se na vrhu naredi lepa zapečena skorjica.

Lahko delaš plasti tudi s surovim krompirjem, samo se potem dalj časa peče.

Dober tek.

_____________________________

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Musaka
3.9.2006 2:33:22   
Ni novih sporočil
Anonimen
Enostavnejša varianta - greš v Spar in vzameš tisto "Pogrej in pojej". user posted image

(odgovor članu N _ B)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Musaka
3.9.2006 11:54:09   
Ni novih sporočil
bamby




Joj, joj, Kerensa, saj ni tako hudo nekaj spečt. Meni osebno je vse boljše doma pripravljeno, kot vsa tista hrana v konzervah.

Jaz bi dodala le to, da kisli smetani in jajcu jaz prilijem še kake 2 dcl mleka, da je musaka bolj sočna, pa sol in poper morat bit tudi prisotna, drugače nima dobrega okusa.
Če daš peč v teflonski pekač, potem ni treba mazat in posipat, ker se ne bo prijelo.

Pa dober tek!



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Musaka
3.9.2006 12:32:25   
Ni novih sporočil
Anonimen
Mi skuhamo krompir skoraj do konca in ga sele potem narezemo. Potem pa plast krompirja, smetana+jajce, meso .. itd. Pa nic petersilja ne dajemo v meso.

Lahko dodas zraven se zelenjavo - melancane, bucke ..

(odgovor članu bamby)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Musaka
3.9.2006 16:33:24   
Ni novih sporočil
Barbs
Pri nas pa čez meso na vsaki plasti posipamo še mal parmezana in mal naribane gaude.user posted image

_____________________________

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Musaka
3.9.2006 19:35:28   
Ni novih sporočil
DORI
MUSAKA:
na olivnem olju prepražiš čebulo, daš malo česna, nato prepražiš meso, da se malo zapeče, dodaš vegeto, malo majarona in vse skupaj dušiš kake pol ure. Krompir naribaš na lističe. V pekač daš plast surovega naribanega krompirja, malo posoliš in meso, nato spet krompir itd. Končaš z krompirjem. Pečeš v pečici pribl. tričetrt ure na 180 . Med tem segreješ malo mleka, daš malo putra, narediš z moko bešamel. To ohladiš, daš 3 jajca in kislo smetano. Vse skupaj lepo premešaš in poliješ po musaki. Daš nazaj v pečico še za toliko. dokler lepo skorja ne porjavi. Ko je pečena je boljše, če jo pustiš kake 20 min. počivat, ker ko jo boš razrezala, se ne bo razpadla.
Dober tek.

_____________________________

Čas ne čaka nikogar.
Uživaj vsak trenutek, ki ti ostane,
kajti ta ima vrednost

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pripravite dom na Veliko noč
Velika noč je posebna priložnost, ko otroke vzpodbujamo k sodelovanju pri okrasitvi doma s spomladanskim cvetjem in prip...
Zdrava orehova potica, ki ne potrebuje vzh...
Bližajo se velikonočni prazniki, ko poleg jajc, šunke, velikonočnega kruha in hrena, med dobrotami ne sme manjkati niti ...




Gospodinjska opravila.
пеперутка16

Katera gospodinjska opravila večinoma opravlja vaš mož?