Musaka (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


N _ B -> Musaka (2.9.2006 22:25:38)

Ima katera recept za klasično musako.
Tako iz mletega mesa in krompirja. Ma se mi že kar sanja o njej, pa ne vem, kako jo naredit.




cmokec -> RE: Musaka (2.9.2006 22:32:47)

Ojla.

Krompir narežeš na lističe, in ga daš kuhat v slan krop. Kuhaš, dokler ni na pol kuhan. Medtem popražiš čebulo, dodaš mleto meso, sol, česen, mleto papriko in dušiš. Jaz dodam še čisto malo vode in kuham toliko časa, da voda izpari. Nato jensko posodo ali pekač namažeš z margarino in posuješ z drobtinami. Prva plast v posodi je krompir. Nato je meso, ki mu pred nalaganjem v posodo dodaj še naseklan svež peteršilj. Na vrhnjo plast krompirja polij zmes ene kisle smetane in jajca. Musaka se peče pri 180 stopinj cca. pol ure, da se na vrhu naredi lepa zapečena skorjica.

Lahko delaš plasti tudi s surovim krompirjem, samo se potem dalj časa peče.

Dober tek.




Anonimen -> RE: Musaka (3.9.2006 2:33:22)

Enostavnejša varianta - greš v Spar in vzameš tisto "Pogrej in pojej". [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




bamby -> RE: Musaka (3.9.2006 11:54:09)





Joj, joj, Kerensa, saj ni tako hudo nekaj spečt. Meni osebno je vse boljše doma pripravljeno, kot vsa tista hrana v konzervah.

Jaz bi dodala le to, da kisli smetani in jajcu jaz prilijem še kake 2 dcl mleka, da je musaka bolj sočna, pa sol in poper morat bit tudi prisotna, drugače nima dobrega okusa.
Če daš peč v teflonski pekač, potem ni treba mazat in posipat, ker se ne bo prijelo.

Pa dober tek!






Anonimen -> RE: Musaka (3.9.2006 12:32:25)

Mi skuhamo krompir skoraj do konca in ga sele potem narezemo. Potem pa plast krompirja, smetana+jajce, meso .. itd. Pa nic petersilja ne dajemo v meso.

Lahko dodas zraven se zelenjavo - melancane, bucke ..




Barbs -> RE: Musaka (3.9.2006 16:33:24)

Pri nas pa čez meso na vsaki plasti posipamo še mal parmezana in mal naribane gaude.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




DORI -> RE: Musaka (3.9.2006 19:35:28)

MUSAKA:
na olivnem olju prepražiš čebulo, daš malo česna, nato prepražiš meso, da se malo zapeče, dodaš vegeto, malo majarona in vse skupaj dušiš kake pol ure. Krompir naribaš na lističe. V pekač daš plast surovega naribanega krompirja, malo posoliš in meso, nato spet krompir itd. Končaš z krompirjem. Pečeš v pečici pribl. tričetrt ure na 180 . Med tem segreješ malo mleka, daš malo putra, narediš z moko bešamel. To ohladiš, daš 3 jajca in kislo smetano. Vse skupaj lepo premešaš in poliješ po musaki. Daš nazaj v pečico še za toliko. dokler lepo skorja ne porjavi. Ko je pečena je boljše, če jo pustiš kake 20 min. počivat, ker ko jo boš razrezala, se ne bo razpadla.
Dober tek.




Stran: [1]