|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Moja taprva taprava
20.5.2013 14:19:00   
Tippi
Ok. Odločila sem se, da bom naredila svojo prvo tapravo torto za hčerin rojstni dan. Zadeve se moram lotit takoj, to pomeni, čim prej kupit vse potrebno, ker bo vikend, ko naj bi bila moja taprva torta na mizi, tik tak tukaj. Prebrskala sem že kar nekaj receptov, ampak vsi se mi zdijo fuuuuuuuuuul zakomplicirani user posted image in so iz rok mojstrov, to se mi zdi pa za prvo torto čist preveč težko.
Torej, zaželjeno je, da je priprava čim bolj enostavna. Prva tortica mi enostavno mora uspet user posted image Enostavno ne upam si preveč tvegat s kakšnimi zapletenimi postopki in mi na koncu ne rata.

Fajn je, da je okrogla. Po možnosti jagodna ali čokoladna, še najboljše bi bilo da bi bila jagodno-čokoladna. user posted image ok, če je kakšna zelo enostavna, potem tud ni mus da je glih čokoladno sadna. je lahko tudi kaj deset__ega. tokrat bom prilagajala okus bolj znanju, kot željam user posted image
Tudi okrasila bi jo s ticino maso, če jo bom dobila, če ne pa kako drugače.
Aja, pa zelo zelo je zaželjeno, da ni sladka. pa če bi bila kremasta...mmm to bi bilo fajn! user posted image

Prosim za ideje! hvala v naprej!

< Sporočilo je popravil Tippi -- 20.5.2013 14:25:33 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Moja taprva taprava
20.5.2013 14:25:31   
witch
Jaz sem zadnjič delala čokoladno torto in je bila odlična. Biskvit jaz naredim pač en. Bom probala najti recept od njega. Kremo pa sem naredila 500 g mascarponeja, 500g sladke smetane in 100 g čokolade. Meni je bila super, pa ne maram čokoladnih tort. Ker v kremo ne daš niti grama sladkorja (razen kaj je pač v čokoladi in smetani) je bila zakon. Tak dober pek, da bi ti vedela povedati kako zmešaš v to jagode pa nisem user posted image to prepustim bolj izkušenim.
Aja pa za prvič ne delaj kakih hudih krem. Jaz sem naredila že nekaj tort (ok, manj kot 20) pa ne uapm. Ostajam pri preprostih, tistih, ki ne vsebujejo surovega jajca.
Upam, da sem ti pomagala. Pa želim ti, da bo torta super user posted image

_____________________________

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Moja taprva taprava
20.5.2013 15:30:43   
susica
nutelina torta, po želji lahko dodaš tudi jagode.

recept

Testo:
6 jajc
12 dag sladkorja (če želiš manj sladko daš malo manj sladkorja)
18 dag moke
1 pecilni prašek
1 vanilijev sladkor
4-5 žlic Nutelle (4 žlice preko dovolj)

Nadev:
0,5 l sladke smetane (jaz vzamem 1l pa 2 dcl)
5 žlic Nutelle (lahko tudi tri velike, je čisto ok)

Preliv:
2 dcl vode
5 žlic sladkorja
3 žlice ruma (če je za otroka pač ne daš ruma, se ga pa ne čuti)



Jajca ločimo. Rumenjake in polovico sladkorja penasto vmešamo. Beljake z drugo polovico sladkorja stolčemo v trd sneg. V rumenjake vmešamo nutello, dodamo 1/3 snega in postopoma presejano moko zmešano s pecilnim praškom; nato dodamo preostali sneg in narahlo premešamo vse skupaj.
Pečemo pri 180 stopinjah približno pol ure.

Ko je torta pečena in ohlajena, jo razrežemo na 3 plasti.
Stolčemo stepeno smetano in dodamo nutello. (pazi, da se smetane se sesiri, ko dodaš nutelo ne mešaj več dolgo, ker se drugače sesiri)
V lončku zavremo vodo ( ni potrebno vret, dovolj je topla voda iz pipe), kateri smo dodali sladkor in rum, nato jo ohladimo in z njo navlažimo vsako plast torte posebej.

Vsako plast torte namažemo z 1/3 kreme
(zadnja tretjina je za premaz torte po vrhu) - če delaš tično ne daš na vrhni sloj smetane, ker smetano tično topi.

upam, da ti pride prav.

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Moja taprva taprava
20.5.2013 17:07:50   
Anonimen
Evo, tole je "moja" torta ... simpel pa vedno uspe:

Biskvit, po temle receptu (pečemo v ogreti pečici na 180 stopinjah od 35 do 40 minut):
5 jajc (sneg posebej, rumenjaki posebej)
25 dag sladkorja
20 dag moke
5 dag kakava
1 pecilni prašek
1 dl vode
1 dl olja

Ena plast in okoli in okoli sem jo pomazana s čokoladno kremo (recept od Jessy):
0,33 rastlinske smetane (Pomurske mlekarne)
100g jedilne čokolade (ali nutele)
0,6dl mleka

Ena plast je bila pa namazana z marelično marmelado.
Plasti biskvita sem pa dodatno še namočila z mlekom v katerega sem zamešala par kapelj višnjeve arome.

Zdaj te nadeve lahko poljubno menjaš ... fin je tudi nadev iz recimo vanilijevega pudinga skuhanega na jagodnem kompotu namesto na mleku in pol daš noter še koščke jagod ... al pa enostavno dobre sladke jagode zmiksaš in dodaš mal želatine pa namažeš ... pač poljubno.

(odgovor članu susica)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Moja taprva taprava
21.5.2013 9:12:44   
darhaha84
Upam, da te ne bom prestrašila ker je dol recept, vendar je samo bolj podrobno napisan, drugače je pa torta čisto enostavna in nam je najboljša

Sadno-čokoladna torta

Sestavine:

Biskvit:
6 jajc
25 dag sladkorja
30 dag moke
1 pecilni prašek
1 dl vode
1 dl olja

Za čokoladni nadev:
250 g mascarponeja
150 ml sladke smetane za stepanje
100 ml rastlinske smetane
4 žlice Nutelle

Za sadni del:
250 g mascarponeja
150 ml sladke smetane za stepanje
100 ml rastlinske smetane
Sadni kompot (jagode, marelice,…) – lahko tudi sveže sadje

Postopek:
Rumenjake in sladkor stepemo, dodamo vodo in olje, nato še moko s pecilnim praškom in na koncu vmešamo sneg vseh beljakov. Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinjah od 35 do 40 minut (mislim, da celo malo več – preverjaj). Ko je torta pečena in ohlajena, jo razrežemo na 3 plasti.

Čokoladni nadev: V večji posodi z električnim mešalnikom zmešamo mascarpone, sladko smetano, rastlinsko smetano in Nutello, da dobimo gladko zmes. Dobro stepemo.

Sadni del: V večji posodi z električnim mešalnikom zmešamo mascarpone, sladko smetano in rastlinsko smetano, da dobimo gladko zmes.

Na pladenj, na katerem bomo torto servirali najprej postavimo prvi oblat in ga navlažimo s kompotom. Na oblat razporedimo čokoladni nadev in ga lepo pogladimo, nato nanj položimo drugi biskvitni oblat ter ga navlažimo. Na oblat razporedimo smetanov nadev, ga pogladimo ter nanj naložimo sadje. Nato nanj položimo tretji biskvitni oblat. Tudi ta oblat navlažimo.

Torto okrasimo. Predlagam dva možna načina:
1. Torto na vrhu in ob straneh premažemo z masleno kremo (pripravimo jo tako, da z električnim mešalnikom dobro zmešamo maslo in sladkor v prahu). Obložimo jo z tičino maso in okrasimo.
2. Torto na vrhu in ob straneh oblijemo s temnim ali belim čokoladnim oblivom ter okrasimo.

OPOMBA:
Če boste torto oblekli v tičino maso, predlagam, da masleno kremo pripravite iz masla, ki ga kratek čas segrevate v mikrovalovni pečici (v moji mikrovalovki je zadoščalo 30 sekund pri polni moči) ali ga imate en dan na sobni temperaturi (zvečer ga vzamem iz hladilnika). Tako bo krema zelo mehka in jo boste lahko namazali zelo na tenko. Jaz sem jo pripravila iz 120 g masla in približno 3 zvrhanih žlic sladkorja v prahu, pa mi jo je še nekaj ostalo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Moja taprva taprava
21.5.2013 15:14:00   
Tippi
ooooooooooo super! vse bom poskusila. vsak mesec eno user posted image
Hvala punce!user posted image

(odgovor članu darhaha84)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Moja taprva taprava
21.5.2013 15:53:20   
mateyka
dej nehi - se boš še zdebelila user posted image

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
21.5.2013 16:32:50   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Moja taprva taprava
22.5.2013 8:18:51   
Tippi

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

dej nehi - se boš še zdebelila user posted image


U bistvu mam srečo, da se znam pri slaščicah brzdat, in gre bolj zato, da rada pacam, potem pa jedce okrog zbiram hahahahuser posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Moja taprva taprava
22.5.2013 8:19:22   
Tippi

IZVIRNO SPOROČILO: Ankica*

Haha, Tippi bo izgubila tortno nedolžnost. Prve torte nikoli ne pozabiš user posted image . Fajn peči!


Sem že pozabila kako se jumfr zgubi user posted image zdaj bom spet vse podoživela. ful fajn! user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Moja taprva taprava
24.5.2013 17:53:48   
Najaa

IZVIRNO SPOROČILO: Tippi


IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

dej nehi - se boš še zdebelila user posted image


U bistvu mam srečo, da se znam pri slaščicah brzdat, in gre bolj zato, da rada pacam, potem pa jedce okrog zbiram hahahahuser posted image



Kdaj boš to pekla? Da se najavim na obisk. user posted image

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Moja taprva taprava
25.5.2013 16:32:19   
Shorty_
uuuuu koliko super receptov, ste jih že objavile in z njimi sodelovale v žrebanju za vikend paket in druge lepe nagrade?

Z objavo recepta sodelujete v nagradni igri za enkraten kulinarični vikend v Termah 3000 Moravske Toplice, kjer boste lahko z vso družino brezplačno bivali 3 dni in 2 noč in kuhali s kuharskim mojstrom Chefom Jovanom.

Več informacij najdete na: http://www.ringaraja.net/clanek/objavi-recept-in-osvoji-vikend-v-termah_6104.html
Recepte objavite na: http://www.ringaraja.net/kuharska-druzina-meseca/
Konkurenco pa si lahko ogledate na: http://www.ringaraja.net/kuharska-druzina-meseca/recepti

Ne odlašajte in si prislužite prijetne počitnice! user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Shorty RR -- 25.5.2013 21:10:01 >

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Moja taprva taprava
27.5.2013 9:59:59   
Tippi

IZVIRNO SPOROČILO: Najaa


IZVIRNO SPOROČILO: Tippi


IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

dej nehi - se boš še zdebelila user posted image


U bistvu mam srečo, da se znam pri slaščicah brzdat, in gre bolj zato, da rada pacam, potem pa jedce okrog zbiram hahahahuser posted image



Kdaj boš to pekla? Da se najavim na obisk. user posted image

en košček je ostal user posted image

Drugač pa torta bila ful dobra, o obliki pa raj ne bi user posted image user posted image

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Magnezij in železo v nosečnosti
V nosečnosti se poveča potreba po določenih mineralih v telesu in med njimi sta zelo pomembna magnezij in železo. Ali mo...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?