darhaha84 -> RE: Moja taprva taprava (21.5.2013 9:12:44)
|
Upam, da te ne bom prestrašila ker je dol recept, vendar je samo bolj podrobno napisan, drugače je pa torta čisto enostavna in nam je najboljša Sadno-čokoladna torta Sestavine: Biskvit: 6 jajc 25 dag sladkorja 30 dag moke 1 pecilni prašek 1 dl vode 1 dl olja Za čokoladni nadev: 250 g mascarponeja 150 ml sladke smetane za stepanje 100 ml rastlinske smetane 4 žlice Nutelle Za sadni del: 250 g mascarponeja 150 ml sladke smetane za stepanje 100 ml rastlinske smetane Sadni kompot (jagode, marelice,…) – lahko tudi sveže sadje Postopek: Rumenjake in sladkor stepemo, dodamo vodo in olje, nato še moko s pecilnim praškom in na koncu vmešamo sneg vseh beljakov. Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinjah od 35 do 40 minut (mislim, da celo malo več – preverjaj). Ko je torta pečena in ohlajena, jo razrežemo na 3 plasti. Čokoladni nadev: V večji posodi z električnim mešalnikom zmešamo mascarpone, sladko smetano, rastlinsko smetano in Nutello, da dobimo gladko zmes. Dobro stepemo. Sadni del: V večji posodi z električnim mešalnikom zmešamo mascarpone, sladko smetano in rastlinsko smetano, da dobimo gladko zmes. Na pladenj, na katerem bomo torto servirali najprej postavimo prvi oblat in ga navlažimo s kompotom. Na oblat razporedimo čokoladni nadev in ga lepo pogladimo, nato nanj položimo drugi biskvitni oblat ter ga navlažimo. Na oblat razporedimo smetanov nadev, ga pogladimo ter nanj naložimo sadje. Nato nanj položimo tretji biskvitni oblat. Tudi ta oblat navlažimo. Torto okrasimo. Predlagam dva možna načina: 1. Torto na vrhu in ob straneh premažemo z masleno kremo (pripravimo jo tako, da z električnim mešalnikom dobro zmešamo maslo in sladkor v prahu). Obložimo jo z tičino maso in okrasimo. 2. Torto na vrhu in ob straneh oblijemo s temnim ali belim čokoladnim oblivom ter okrasimo. OPOMBA: Če boste torto oblekli v tičino maso, predlagam, da masleno kremo pripravite iz masla, ki ga kratek čas segrevate v mikrovalovni pečici (v moji mikrovalovki je zadoščalo 30 sekund pri polni moči) ali ga imate en dan na sobni temperaturi (zvečer ga vzamem iz hladilnika). Tako bo krema zelo mehka in jo boste lahko namazali zelo na tenko. Jaz sem jo pripravila iz 120 g masla in približno 3 zvrhanih žlic sladkorja v prahu, pa mi jo je še nekaj ostalo.
|
|
|
|