|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Mlečni riž
26.4.2006 22:23:11   
MIN
Kako naj ga naredim,skoraj vedno se mi prilepi.A imate kakšen predlog
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Mlečni riž
26.4.2006 22:33:55   
Primoza
V vrelo soljeno mleko vsuj riž spran pod mrzlo vodo, kuhaj na zmernem ognju in mešaj..Na liter mleka damo kakih 120 g riža. Izboljšamo za malo masla in cimeta. Lahko posujemo na debelo s čokolado v prahu.

(odgovor članu MIN)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Mlečni riž
3.5.2006 11:07:24   
Maxica
Kot Primoza - je pa treba res dosledno mešati - jaz sem potem kr ene 20 minut "priklenjena" na štedilnik in mešam.user posted image  Nikoli se mi ne prilepi na posodo.

_____________________________

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Mlečni riž
5.5.2006 12:34:47   
monja79
Mlečni riž se mora kuhati počasi (res zelo zmerni ogenj), pa mešaj, mešaj, mešaj ...

Včasih tudi pomaga, da ga najprej pokuhaš v osoljeni vodi. Ko se zgosti, dodaš mleko in tako kuhaš naprej. Vendar pa tako kuhan riž ni tako kremast. Je boljši samo na mleku kuhan, pa z več potrpežljivosti.

Meni se vedno, ko se mi mudi, prižge. To pa zato, ker ga dam na ful, da bi se prej skuhal, pol pa mam ... žažgan riž.user posted image user posted image

(odgovor članu MIN)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Mlečni riž
11.5.2006 11:19:42   
asso
Riž ni potrebno mešati. Ga streseš v zavreto mleko, premešaš in kuhaš zelo na malo, da komaj vre. Proti koncu (po ene 40 minutah ali prej) premešaš, daš na močno in mešaš še par minutk, da se zgosti.
Če vmes enkrat premešaš moraš pa non stop mešati, ker se prime - čim enkrat premešaš moraš do konca, če pa od začetka ne mešaš ti ni potrebno.
Ne vem kje je logika, ampak je tako in velja tudi za kakršni koli drugi riž-ot.

_____________________________

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

(odgovor članu monja79)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Mlečni riž
11.5.2006 11:42:12   
kapesanta
punce jst ga po 20 minutah dam še za nekaj časa v pečico, tolk da dobi tako zlato rjavo škorjico, pa še malo bolj se strdi. Pol ga pa po žlicah dam pa v mrzlo mleko in njami njami. Če ga kej ostane ga pa v vročem mleku pojem.
Pa na štedilniku ga nč ne mešam - sam not stresem, dodam sol, sladkor in margarino pa gaza.

< Sporočilo je popravil kapesanta -- 11.5.2006 11:43:19 >


_____________________________

l.p. Mateja

Rok 06.07.2006 in Sara 15.11.2010

(odgovor članu asso)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Mlečni riž
11.5.2006 18:36:24   
nejča
Uporabi pisker z dvojnim dnom - tak ki je prav za mleko kuhat. Drugače ga pa lahko počasi skuhaš na el. plati na najmanjši stopnji moči, pa malo masla daj vmes.

(odgovor članu kapesanta)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zdrava orehova potica, ki ne potrebuje vzh...
Bližajo se velikonočni prazniki, ko poleg jajc, šunke, velikonočnega kruha in hrena, med dobrotami ne sme manjkati niti ...
Jedi, ki ustavljajo drisko
Preverite, s katerimi jedmi lahko preženete drisko pri otroku, ki pogosto spremlja gripozna in virusna obolenja oziroma ...




Vprašanje.
пеперутка16

Ali ima kdo od vas doma krave? Če ima, kaj naredite z mlekom? Ne hecam se, resno sprašujem, ne vem kaj naj z mlekom?