Mlečni riž (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


MIN -> Mlečni riž (26.4.2006 22:23:11)

Kako naj ga naredim,skoraj vedno se mi prilepi.A imate kakšen predlog




Primoza -> RE: Mlečni riž (26.4.2006 22:33:55)

V vrelo soljeno mleko vsuj riž spran pod mrzlo vodo, kuhaj na zmernem ognju in mešaj..Na liter mleka damo kakih 120 g riža. Izboljšamo za malo masla in cimeta. Lahko posujemo na debelo s čokolado v prahu.




Maxica -> RE: Mlečni riž (3.5.2006 11:07:24)

Kot Primoza - je pa treba res dosledno mešati - jaz sem potem kr ene 20 minut "priklenjena" na štedilnik in mešam.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Nikoli se mi ne prilepi na posodo.




monja79 -> RE: Mlečni riž (5.5.2006 12:34:47)

Mlečni riž se mora kuhati počasi (res zelo zmerni ogenj), pa mešaj, mešaj, mešaj ...

Včasih tudi pomaga, da ga najprej pokuhaš v osoljeni vodi. Ko se zgosti, dodaš mleko in tako kuhaš naprej. Vendar pa tako kuhan riž ni tako kremast. Je boljši samo na mleku kuhan, pa z več potrpežljivosti.

Meni se vedno, ko se mi mudi, prižge. To pa zato, ker ga dam na ful, da bi se prej skuhal, pol pa mam ... žažgan riž.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




asso -> RE: Mlečni riž (11.5.2006 11:19:42)

Riž ni potrebno mešati. Ga streseš v zavreto mleko, premešaš in kuhaš zelo na malo, da komaj vre. Proti koncu (po ene 40 minutah ali prej) premešaš, daš na močno in mešaš še par minutk, da se zgosti.
Če vmes enkrat premešaš moraš pa non stop mešati, ker se prime - čim enkrat premešaš moraš do konca, če pa od začetka ne mešaš ti ni potrebno.
Ne vem kje je logika, ampak je tako in velja tudi za kakršni koli drugi riž-ot.




kapesanta -> RE: Mlečni riž (11.5.2006 11:42:12)

punce jst ga po 20 minutah dam še za nekaj časa v pečico, tolk da dobi tako zlato rjavo škorjico, pa še malo bolj se strdi. Pol ga pa po žlicah dam pa v mrzlo mleko in njami njami. Če ga kej ostane ga pa v vročem mleku pojem.
Pa na štedilniku ga nč ne mešam - sam not stresem, dodam sol, sladkor in margarino pa gaza.




nejča -> RE: Mlečni riž (11.5.2006 18:36:24)

Uporabi pisker z dvojnim dnom - tak ki je prav za mleko kuhat. Drugače ga pa lahko počasi skuhaš na el. plati na najmanjši stopnji moči, pa malo masla daj vmes.




Stran: [1]