|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Mesto - podeželje
14.6.2007 8:56:30   
sončnica24
Trenutno s fantom živiva v mestu, vendar njegova mama, bi po sili rada da bi se preselila na podeželje, še včeraj je rekla da bi lahko vprašala soseda, če prodaja eno zapuščeno hišo, zraven njih da bi si tam začela graditi.

Vem da si moj fant želi iti tja, je pred kratkim rekel da se tam v bližini ena hiša prodaja in da bi on to kupil, vendar jaz ne želim odidti iz mesta, pa ne zato ker ne bi bila navajena delati pa saj nimajo kmetije, samo vsak svoj vrt, vendar si jaz ne predstavljam vsak dan vožnje v mesto in nazaj pa še otroci, pa nikjer nobenega vrtca in šole - doma pa tako kot so vsi sorodniki tam okrog in vse ženske tudi ne bi rada bila, ker so vse odvisne od svojih možev.

Drugače je njegova mama full fajn vse se da z njo zmenit, razen včasih ima take čudne finte kot jih imamo vsi.

Stvar je v tem da se nočem z mojim spet skregat zaradi tega ker jaz ne odstopim od tega on pa ne od svojega, čeprav sva se že pogovarjala da ne bova ne pri enih in ne pri drugih, samo tam doli se vedno kaj prodaja.

Kako bi ve to na en diplomski način to rešile?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Mesto - podeželje
14.6.2007 9:03:46   
Zahi
vožnja ni noben problem.. vrtcov in šol najdeš precej.. tako, da.. to ni nek argument.

argument najdem samo v tem, da se sin hoče preselit k mamici.. to ni nikoli dolgoročno dobra stvar..

nadzor in kontrola mame se zna spremenit v teženje ipd..

(odgovor članu sončnica24)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.6.2007 9:11:44   
Anonimen
takoj bi šla na deželo stanovat...sploh ne bi kaj premišljevala... ni boljšega.  otroke pa itak lahko pelješ v vrtec v šolo jih pa itak vozijo iz vsakega zakotnega kraja kje.

tako, da punca nič ne premišljuj. pa tut  za otroke bo raj, ker bodo lahko letali pa divjali po travnikah, sploh ne boš rabla varstva.pa še otroci iz podeželja so bolj samostojni kot mesti.

(odgovor članu Zahi)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
14.6.2007 9:16:28   
Taula
Pa naredita kompromis...ne preselita se prav na podeželje, ampak nekam na obrobje mesta. Drugače pa jaz ne bi nikoli kupila hiše prav poleg tašče. Tudi če se lepo z njo razumeta, je lepo da imata kot družina svoj mir.

Če se kdaj odločita za podeželje je dosti hiš na voljo..ki niso poleg tašče.user posted image

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.6.2007 9:18:16   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Taula

Drugače pa jaz ne bi nikoli kupila hiše prav poleg tašče.

Jst tud ne..!!!!  Taula.. strinjava se..  he he.. Koncno enkrat.. user posted image user posted image  

(odgovor članu Taula)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
14.6.2007 9:29:56   
tanikaa
Jaz podeželja ne bi zamenjala za mesto za nič na svetu. Pa je moj otrok tudi hodil v vrtec, zdaj hodi v šolo, udeležuje se raznih dejavnosti...in kar je najpomembneje, rasel je v naravi. In še danes, ko pravi da gre malo ven, to pomeni, da gre na travnike, v gozd...v naravo.

Podeželje ni bogu za hrbtom. Podeželje je mir in narava. In ne menjam za blok, niti za obrobje mesta.

Glede vprašanja, blizu tašče ali ne..kaj jaz vem. Dobra stran je ta, da ti kadarkoli popazi otroke, slaba stran pa, da pride v copatih na obisk. user posted image

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 6
14.6.2007 9:59:56   
Anonimen
Vožnja pa res ni problem. Pa vrtci in šole so pa tud povsod. Pač ne glih za vogalom, ma....

Sam jaz se tud strinjam z Taulo. Ni šans da se vselim k tašči al pa v hišo poleg njene. Mam preveč rada svoj oz. najin mir.

(odgovor članu tanikaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
14.6.2007 10:06:04   
maruškaŠ
Sama se selim iz podeželja v malo mesto (kraj), ker mi samostojno življenje pomeni več kot kaj drugega (pa imamo dobre odnose z obojimi starši). Bližina tašče je pa malo vprašljiva - torej odvisna od tega kaj lahko pričakuješ. Če te je strah vmešavanja, potem raje ne. Če pa si prepričana, da boste imeli dobre odnose, potem pa ni problema, saj kot razumem boste tako in tako na svojem.

Je pa sigurno lažje se seliti v bližino svoje mame (njej lahko brez problema postaviš meje). Če pa je tvoj fant takšen, da jih zna postavit tudi svoji mami potem pa tudi ni problem.

Torej odvisno od vseh podvprašanj.

Je pa definitivno vredno vse tiste vožnje dejstvo da lahko živiš na podeželju. Za otroke je to najbolj prijetno okolje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
14.6.2007 10:08:04   
Anuška79
NO, jaz sem se v svojih nekaj manj kot tridesetih letih selila: podeželje - mesto - večje mesto - podeželje in lahko rečem le eno: 'podeželje je zakon'.

Sedaj me noben bog ne spravi več v mesto oz. blok.

(odgovor članu maruškaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 9
14.6.2007 10:16:29   
orhideja75
ja kot so ti že ostale povedale, je podeželje nekaj najlepšega in varnega za odraščajočega otroka. pa še mir imaš, pa naravo, pa čist zrak.
moram rečt, da imamo mi na podeželju vikend in otroka vedno komaj čakata, da gremo. res uživata. ni treba opozarjat - pazi avto, glej na cesto, ...
ja, da bi pa čist skoz tam živela pa tudi jaz ne vem, če bi. vsaj zaenkrat pri 32 letih še ne razmišljam o tem.
pa otroci zahtevajo, da jih vedno nekam voziš (tečaji, krožki,..) in potem si lahko po cele dneve od doma.
pretehtaj kaj bo za tebe v tem dobro in kaj slabo. dobro premisli. ko enkrat greš in se nekje ustališ, potem ni dobro, da se skoz seliš, že zaradi otrok ne.
LPuser posted image user posted image user posted image

Moji fantje so moj zaklad. :) Brez njih bi bil svet prazen.

(odgovor članu sončnica24)
Neposredna povezava do sporočila: 10
14.6.2007 10:19:02   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anuška79

Sedaj me noben bog ne spravi več v mesto oz. blok.

sam res...se nikoli nisem v mestu videla nobene hise user posted image

(odgovor članu Anuška79)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
14.6.2007 10:20:26   
Anonimen
no, mene pa noben bog ne spravi na podezelje ali v blok (pa nej bo na podezelju al pa v mestu)

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
14.6.2007 10:25:35   
Taula
IZVIRNO SPOROČILO: Taula

Drugače pa jaz ne bi nikoli kupila hiše prav poleg tašče.

Jst tud ne..!!!! Taula.. strinjava se.. he he.. Koncno enkrat..

Čudeži se dogajajo.user posted image

Pa tudi v mestu so hiše madona, niso samo bloki.user posted image

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
14.6.2007 11:36:20   
Anonimen
Meni je pa bolše živet na podeželju.. Je res, da se ni fajn voziti do mesta, ampak tudi tukaj imaš trgovine, .... Sicer je pa najbolj pomembno, kje živiš, ne kako se voziti od tja do tja... Če si pa bolj navajena mesta, pa se probajta nekako zmeniti.. Imaš tudi hiše v mestih, uhh jih je kar dosti.. user posted image

(odgovor članu Taula)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
14.6.2007 12:05:40   
Bejba
Jaz sem večino svojega življenja preživela v mestu, v bloku. Mož je iz podeželja in ko sva se odločala kje bova živela sem se komaj dala prepričat, da bova na podeželju.
Tudi, ko sva vse sezidala, uredila in se preselila, sem bila še vedno skeptična. Ni mi bilo to to. Po kakšnem letu sem se navadila in sedaj ti rečem: NE MENJAM PODEŽELJA ZA MESTO. Ko so prišli otroci, pa sem šele videla v kakšnem raju smo. Otroci so lahko cele dneve zunaj, na travniku, v naravi, ni betona kamorkoli pogledaš, polomljenih igrišč, pokakanih in polulanih peskovnikov, kjer moraš imeti otroka non stop na očeh, ni prometne ceste, ....skratka za nas zakon. Tudi odnosi med sosedi so bolj pristni, umirjeni.
Resnično si ne predstavljam, da bi bila sedaj z dvema malima vražičkoma v bloku. Pri nas je cel kažin, če jih hočem gor spravit. Samo zunaj bi bila. Kakšna televizija, narava je zakon. A imaš kaj boljšega?
No, to je moje mnenje.

Kar se pa tiče tega kako blizu enih ali drugih staršev bosta bila, pa je seveda čisto vajina odločitev. Moja tašča je zlata in zato s tem nimamo problemov, težko pa si predstavljam, da bi živela čisto blizu mojih staršev. Tako, da vsak po svoje. Pa srečno user posted image !

LP; B

Odločitev, da boš mati, je usodno pomembna.
Takrat izbereš, da bo tvoje srce
za zmeraj hodilo po svetu zunaj tvojega telesa.
(Elizabeth Stone)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
14.6.2007 12:20:25   
Anonimen
Aja, glede tašče... Tudi če se super razumete, ni fajn živeti tko blizu.. Kot pravijo: staro in mlado ne gre skupaj, nekaj takega user posted image

(odgovor članu Bejba )
  Neposredna povezava do sporočila: 16
14.6.2007 12:28:05   
david
IZVIRNO SPOROČILO: Zahi
argument najdem samo v tem, da se sin hoče preselit k mamici.. to ni nikoli dolgoročno dobra stvar.. nadzor in kontrola mame se zna spremenit v teženje ipd..

Zanimivo, da moški opozarjamo na ta problem. Se pa strinjam 100%.

"vendar njegova mama, bi po sili rada da bi se preselila na podeželje"
" Vem da si moj fant želi iti tja, je pred kratkim rekel da se tam v bližini ena hiša prodaja in da bi on to kupil"

Hmmm.

d.

(odgovor članu Zahi)
Neposredna povezava do sporočila: 17
14.6.2007 12:29:07   
Magi*
hehe, moje sanje so tudi imet hišo v Rožni, pa z velikim vrtom. jap, sanjam lahkouser posted image

avtorici posta: na deželo že, sam ne k tašči.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
14.6.2007 12:45:45   
Zahi
IZVIRNO SPOROČILO: david

argument najdem samo v tem, da se sin hoče preselit k mamici.. to ni nikoli dolgoročno dobra stvar.. nadzor in kontrola mame se zna spremenit v teženje ipd..

Zanimivo, da moški opozarjamo na ta problem. Se pa strinjam 100%.

"vendar njegova mama, bi po sili rada da bi se preselila na podeželje"
" Vem da si moj fant želi iti tja, je pred kratkim rekel da se tam v bližini ena hiša prodaja in da bi on to kupil"

Hmmm.

d.

ja no.. mamin sinko hoče nazaj k mamici user posted image

to zna bit velik problem.. ne za njega.. temveč zanjo.. tašča bo visela konstantno pri njih.. in pol se bo začela spet ena tema "moja tašča"...

(odgovor članu david)
Neposredna povezava do sporočila: 19
14.6.2007 12:51:54   
_andreja_
jz ti pa pravim na obrobje esta v hiško, s svojim vrtom in svojim igriščem...

jaz naprimer živim na podeželju in se vsak dan sprehajam po eni in isti cesti, že sinko je ugotovu da je zelo dolgočasno...sosedou ravno ni blizu in vem da ko bo sinko tako velik da bo lahko hodil da bo drugače...ko greva pa kam v trgovino pa vživa ko gleda avtomobilčke ki drvijo mimo...sam to mu nebo dolgo zanimivo...

selita se na podeželje vendar ne k tašči, tašče imajo tisoč in en obraz vsaj moja tašča jih  ima

Kadar človek stori dobro delo, ne da bi mu bilo treba, se Bog ozre navzdol in pravi: ŽE SAMO ZA TA TRENUTEK JE BILO VREDNO USTVARITI SVET.

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 20
15.6.2007 7:39:49   
sončnica24
Sej to je ravno to, meni je tam zelo všeč, pa tako kot je večina rekla je fajn ker je narava pa živali in ni hrupa kot je v mestu, samo ravno mene ta bližina njegove mame moti, pa res ne rečem je full dobra ženska pa vse, samo s svojimi parimi fintami in jaz se bojim da ne bo mira pred njo pa še enim delom sorodstva, ki živi tudi tam, so navajeni biti nonstop skupaj, meni pa to ne bi pasalo.

Jaz navijam za en kompromis, ki sva se ga že kdaj zmenla pa bo upam da obveljal da sva od mojih in njegovih oddaljena najmanj 30 min z avtom. Da lahko imava svoj mir, upam pa da bodo kdaj finance tako dobre, ker hišo si oba želiva, sem tudi jaz sedaj v hiši doma pa si življenje v bloku malce težko predstavljam.

(odgovor članu _andreja_)
Neposredna povezava do sporočila: 21
15.6.2007 7:54:03   
rija

vožnja ni noben problem.. vrtcov in šol najdeš precej.. tako, da.. to ni nek argument.

vse to je še prekleto dober argument. sploh, če nisi vajen živeti na podeželju. jaz sem se iz mesta preselila na podeželje, saj mi v bistvu tukaj res nič ne manjka RAZEN: teh prekletih vsakodnevnih voženj, kaj bo šele, ko bo otrok večji user posted image  vrtec in šola v skrajno neugodnem kraju in še in še....niti ene ferdamane štacune ni kje blizu, da si kupiš liter mlekauser posted image

tak da: navkljub vsemu luksuzu, ki ga imamo tukaj, se pakiramo nazaj v mesto...

sončnica: poslušaj svoje želje. če si že zdaj ne moreš predstavljati življenja na podeželju, se ne preseli. boljše da pokne zdaj, ko pa pozneje.....če že mora......

...vox populi...

(odgovor članu Zahi)
Neposredna povezava do sporočila: 22
15.6.2007 10:01:17   
Zahi
IZVIRNO SPOROČILO: rija

vse to je še prekleto dober argument. sploh, če nisi vajen živeti na podeželju. jaz sem se iz mesta preselila na podeželje, saj mi v bistvu tukaj res nič ne manjka RAZEN: teh prekletih vsakodnevnih voženj, kaj bo šele, ko bo otrok večji user posted image  vrtec in šola v skrajno neugodnem kraju in še in še....niti ene ferdamane štacune ni kje blizu, da si kupiš liter mlekauser posted image

tak da: navkljub vsemu luksuzu, ki ga imamo tukaj, se pakiramo nazaj v mesto...

sončnica: poslušaj svoje želje. če si že zdaj ne moreš predstavljati življenja na podeželju, se ne preseli. boljše da pokne zdaj, ko pa pozneje.....če že mora......

ah ah ah .. ne poj user posted image

vajen živet.. se navadiš.. cel življenje sem živel v centru.. bloki, beton, promet, štacuna 2m stran.. zdaj živim 45km od LJ.. ZMAGA!!!

mir.. vse je počasi.. urejeno.. prijazno.. vse se pozdravlja.. vse se smeji..

vožnje se navadiš.. brez problema..

razvajene riti se hitro navadijo men vrjem user posted image  otroc pa tut..

ni pa lepšega kot živet v naravi.. v miru.. tut 100km stran od šihta mi ni problem.. sam da ne gledam mestni drek..

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 23
15.6.2007 10:13:41   
rija
čuj ti....user posted image user posted image user posted image

ne širi krive vere.....to si se mogoče ti navadil.....jaz nas poznam kar nekaj, ki se nismo.....

...vox populi...

(odgovor članu Zahi)
Neposredna povezava do sporočila: 24
15.6.2007 10:16:06   
Zahi
IZVIRNO SPOROČILO: rija

čuj ti....user posted image user posted image user posted image

ne širi krive vere.....to si se mogoče ti navadil.....jaz nas poznam kar nekaj, ki se nismo.....

še vsak se je.. tut ti bi se.. sej sm napisu.. razvajene rite se hit prilagodijo.. z malo potrpežljivosti .. pa gre user posted image

sploh če nebi imela izbire.. ampak.. ko bi vidla kako je.. ti nebi blo nč jasn.. jebeš mesto in gužvo v njemu.. promet, smog..

narava, travniki, gozd, svoboda.. tega se ne da niti malo primerjat..

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?