Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Mesna polivka za testenine 13.3.2006 14:07:31
|
|
|
|
CatJa
|
Prepražiš čebulo, dodaš mleto meso (goveje ali mešano), origano, bazilika, sol (popra ne, če je za Vasjo), pelati in to je to.
|
|
RE: Mesna polivka za testenine 13.3.2006 14:08:59
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja, kupiš mleto meso, najbolje kar smao goveje, lahko pa mešano pol svinjskega, pol govejega. Prepražiš čebulo, malo pražiš, dodaš meso in naprej pražiš. Kaj pa vem koliko časa, toliko da voda, ki jo da meso, izpari, da je meso "suho" in se fino prepeče. Lahko takoj že čebulo posoliš, da prej odda vodo. Potem, ko je meso suho, jaz malo pomokam, spet malo prepražim in nato zalijem z vodo. Potem dodaš želene začimbe ali zelenjavno kocko, če prej nisi solila. Nato dodaš še malo mlete paprike in paradižnikovega koncentrata oziroma pelatov. Lahko pa namesto moke menda dodaš pasirane pelate in nato začimbe. Še malo pokuhaš in je.
|
|
|
|
RE: Mesna polivka za testenine 13.3.2006 14:11:36
|
|
|
|
miševi
|
Meso lahko kupiš že zmleto ali pa mesarju rečeš, da bi npr. 10 dag (za malega bo to več kot dovolj) mletega mesa. Jaz ne vzamem mešanega, ker ne jemo toliko pujska. Potem pa delaš lahko takole: Posodo pogreješ in na toplo posodo zliješ olivno olje. Dodaš nasekljano čebulo, prepražiš in zatem mleto meso. Jaz potem to kar nekaj časa "packam", da postane vse rjave barve. Nato zalijem z nekaj vode in dodam: strt česen, baziliko, paradižnikovo mezgo, papriko v prahu, malo zenfa in vegeto (zadnje čase dajem samo sol, pa je enako dobro). In to je to. Ker imamo radi grah, skoraj vedno vržem notri še nekaj graha, ni pa nujno. Upam, da bo malemu teknilo. LP
|
|
|
|
RE: Mesna polivka za testenine 13.3.2006 14:18:28
|
|
|
|
Marogica
|
IZVIRNO SPOROČILO: CatJa Prepražiš čebulo, dodaš mleto meso (goveje ali mešano), origano, bazilika, sol (popra ne, če je za Vasjo), pelati in to je to. Jaz delam enako, za odrasle dam še kozarec rdečega vina noter. Kar se pa dolžine kuhanja tiče je tako, mesna omaka je gotova tudi v 20 min, če pa hočeš, da je res okusna in da dobi rjavo-rdečo barvo, jo je treba delati ca. 2 uri na malem ognju (recept stare prijateljice-Italijanke). Zato jo jaz ponavadi naredim kar večjo količino in si jo porazdelim v porcije, pa v zmrzovalnik. Mogoče še to, zadnje čase ne dajem pelatov(otročki znajo komplicirat), temveč kupim paradižnikov sok v tetrapaku), lahko pa pelate tudi spasiraš.
|
|
RE: Mesna polivka za testenine 13.3.2006 14:59:35
|
|
|
|
kalbo
|
Podobno kot zgoraj, sam da daš notri takoj po praženju mesa konzervo pelatov, ali pa sveže olupljene paradižnike. Zalivat niti ni treba, moka je pa tudi odveč. Malo frišnega peteršilja poleg bazilike tud ne škodi. Je pa boljše na olivnem kot na navadnem olju.
|
|
|
|
RE: Mesna polivka za testenine 13.3.2006 19:21:52
|
|
|
|
Jančika_
|
Vsem najlepša hvala za nasvete! Bom naredila verjetno večjo količino in dala po porcijah v zmrzovalnik (mali poje vsake zadeve približno tri žlice, tako da se mi ne splača kuhati ene porcije).
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcuMarjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?