|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Melancani - še kak nasvet za pripravo
4.9.2008 10:06:18   
cuddy
Ojla.
Ker je letos kar dobra letina na vrtu in k sreči ni bilo nobenih neurij, imam veeelllliiikkkkoooo melancanov.
No jaz jih vlagam (sicer letos prvič, tako da ne vem kako zelo okusno je to), v lazanji, pečene s sirom in česnom.
Ali jih katera še kako drugače pripravi? Ker drugače bom kar pustila, da jih hrošč poje user posted image .
Sej malo jih nosim sodelavkam, samo jih je še vseeno velik. Pa samo 2 sadiki sem posadila.

Hvala za nasvete in recepte!


_____________________________

I'm not always RIGHT, but I'm never WRONG!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Melancani - še kak nasvet za pripravo
4.9.2008 10:17:07   
Maxica
Jaz dostikrat TOLE naredim, moja mama pa naredi brez riža, samo melancane kot prilogo, je tudi fino. Lahko jih tudi opohaš.

_____________________________

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu cuddy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Melancani - še kak nasvet za pripravo
4.9.2008 10:17:44   
naja17
Jest jih ponavadi oz. najrajši poham (čisto na tenke rezine narezane) in pol tko pečene položim v pekač in mal zapečem, prelijem z slatko smetano v katero vmešam še malo kisle in to je meni  super s kruhom. Lahko pa daš kot prilogo, samo je ful nasitno.

Pol pa še filane: jih daš na pol, meso ven in ga zmešaš z faširanim mesom in začimbami, pečeš v pečici, na koncu daš še na vsako polovico rezino sira ali pa rezino paradajza...

Ful rada jih dajem čez musako (ponovno tenke rezine), pred tem jih pomočim v moko in jajce.

Eksperimentiraš uglavnem... Za točne količine kolk česa in na kolk se peče, me pa ne vpraši, ker jest to vse tko delam "na oko".

(odgovor članu cuddy)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Melancani - še kak nasvet za pripravo
4.9.2008 10:41:56   
muki1
soliš, ožameš in narežeš na kocke. Kockice prepraži na olivnem olju, na katerega si vrgla malo česna, dokler se ne zmehčajo, na koncu dodaš še baziliko, origano in s tem posuješ testenine. Simpl in okusno.

_____________________________

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Melancani - še kak nasvet za pripravo
4.9.2008 12:34:28   
pikecpokec
Narežeš na kolobarje, popečeš po eni strani, obrneč, gor daš rezino paradižnika ali sira (ali oboje), potreseš z začimbami, pokriješ da se sir razleze. veri gud!

_____________________________

Vsak igralec mora sprejeti karte, ki mu jih dodeli življenje.
Ko pa so v rokah, se mora sam odločiti, kako bo igral, da bo zmagal. (Voltaire)

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Melancani - še kak nasvet za pripravo
4.9.2008 12:44:49   
muška
jaz dostikrat naredim kot prilogo ali pa samostojno jed:
-na enake krhlje narežem krompir, melancane, bučke, paradižnik, dodam papriko in kakšno drugo zelenjavo(če jo imam), prelijem z olivnim oljem, začinim, dodam še origano, in pečem v pokritem pekaču v pečici skoraj 2 uri. na koncu lahko še preliješ z mešanico kisle smetane in jajca - ampak jaz tega ne delam, ker moj mož tega ne je user posted image

(odgovor članu pikecpokec)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Melancani - še kak nasvet za pripravo
4.9.2008 12:49:15   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: pikecpokec

Narežeš na kolobarje, popečeš po eni strani, obrneč, gor daš rezino paradižnika ali sira (ali oboje), potreseš z začimbami, pokriješ da se sir razleze. veri gud!


Njami jauser posted image .  Jaz jih tudi tako delam, samo da dam mozzarelo in jih zavijem. Potem jih še filam z omako iz mletega mesa, posujem s sirom ter spečem. Ali spečem na žaru in namažem z olivnim oljem in česnom. Drugače pa na koščke narezane dam v vse mogoče omake za testenine in  tudi v rižoto. Tanke rezine malancanov pa uporabim tudi v lazanji namesto testenin. Zadnjič pa sem še jedla eno jed. Na kocke narežeš rumeno, rdečo in pekočo papriko, bučko in malancan, vse to spečeš v ponvi, kjer se je prej peklo meso/čevapi/ pleskavice..., dodaš pe malo olivnega olja ter sol  in pečeš ter dušiš vso zelenjavo skupaj. Ko je pečeno stisneš še strok česna.



< Sporočilo je popravil Hope2 -- 4.9.2008 12:52:29 >

(odgovor članu pikecpokec)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Melancani - še kak nasvet za pripravo
4.9.2008 14:17:35   
cuddy
No super, pa še ene par idej.
No sej to z mletim mesom sem pozabla naštet. Tudi sestra dela to.
Sam moj user posted image ni ne vem kolk navdušen nad zelenjavo, ker jo je zdele res veliko.

Najrajš bi melancan razrezala na kockice, tako kot ponavadi bučke, in jih zamrznem.
Tale recept od Muki1 bi lahk porabila tudi za čez leto, za zamrznjene.
Muška, mamo pa zbirčne metke doma a ne?

hvala

_____________________________

I'm not always RIGHT, but I'm never WRONG!

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Melancani - še kak nasvet za pripravo
4.9.2008 14:25:16   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: Maxica

Jaz dostikrat TOLE naredim, moja mama pa naredi brez riža, samo melancane kot prilogo, je tudi fino. Lahko jih tudi opohaš.



Maxica hvala za ta recept. Bo v kratkem na jedilniku.

_____________________________

Je** se mi za vse in vsakogar.
_____________________________

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Melancani - še kak nasvet za pripravo
6.9.2008 9:23:20   
Anonimen
Pečena peperonata
Za pet oseb potrebujemo: 1 kg zrelega paradižnika, 2 mesnati papriki, 2 olupljeni melancani, malo sveže bazilike, majarona in origana, morsko sol, 2 žlici oljčnega olja, 1 glavico česna, 1 čebulo, 10 dag pršuta.
Noben recept ni tak, da ga ne bi smeli narediti tudi po svoje. Prav v tem je čar ustvarjalnega kuhanja. Tudi s peperonato je tako. Skoraj vsaka gospodinja jo pripravi drugače. Lahko jo kuhamo  dušimo tudi v pečici. Pekač namažemo z oljčnim oljem. Zrele, mesnate paradižnike zlagamo v plasteh, dodamo narezano papriko, melancane, sesekljane sveže začimbe in sol. Posebej na oljčnem olju podušimo na lističe narezan česen in čebulo. Po želji dodamo na kocke narezan pršut. Potresemo po zloženi zelenjavi in dušimo v pečici, približno 20 minut na 200 stopinj Celzija. Zraven ponudimo kuhan krompir s peteršiljem in oljčnim oljem in zeljnato ali kakšno drugo solato.
Dobro zrele paradižnike lahko v pečici z ventilatorjem na nizki temperaturi posušimo in shranimo za zimske mineštre.





Ocvrte melancane
Za 5 oseb potrebujemo: 3 melancane, sol, 2 jajci, 3 žlice koruzne in 3 žlice črne moke, 5 žlic oljčnega olja.
Melancane naj bodo čimbolj sveže. Če so mlade, jih ne lupimo. Narežemo jih na rezine, malo posolimo in obtežimo. Čez približno pol ure jih stisnemo, povaljamo najprej v jajcu, nato pa v mešanici koruzne in polbele moke. Cvremo jih deset minut v ne prevročem oljčnem olju.



Solata s feto, bučkami, jajčevci in olivami
Sestavine2 jajčevca2 večji bučki3 paradižniki30 zelenih oliv4 lepi listi ledenke300 g fete2 žlici olivnega olja2 stroka česna Solatni preliv0,6 dl olivnega olja0,15 dl balzamičnega kisasolčrni poper v zrnu Predpriprava
V posodi pristavimo vodo za blanširanje paradižnika. Jajčevca in bučki operemo, obrišemo in narežemo na nekoliko debelejše podolžne rezine. Česen olupimo. Priprava
V ponvi segrejemo olivno olje, na katerega stresemo olupljen česen. Nato na segretem olju postopoma po obeh straneh zlato rjavo zapečemo rezine jajčevcev in bučk. Pečene odlagamo na pladenj in ohladimo. Paradižnik položimo v vrelo vodo in blanširamo 30 sekund. Nato ga olupimo, razkosamo na četrtine, razsemenimo in narežemo na drobne kockice. Feto narežemo na podolgovate, približno centimeter in pol debele koščke. Vsak košček ovijemo v rezino hladnega jajčevca, potem pa še v rezino bučke. Liste ledenke operemo in temeljito odcedimo.
Solatni preliv: V skodelici gladko razžvrkljamo balzamični kis in sol, da se slednja stopi. Nato med mešanjem postopoma prilijemo olivno olje, nazadnje pa začinimo s sveže mletim črnim poprom.

Vir: Društvo Gurman
 

< Sporočilo je popravil neva6 -- 6.9.2008 9:29:46 >

(odgovor članu tanikaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Melancani - še kak nasvet za pripravo
6.9.2008 9:39:30   
Anonimen
Jaz jih ponavadi naredim v juhi ali v omaki (tako kot bučke) ... ali pa jih narežem na približno pol cm debele kolobarje, posolim in počakam, da spustijo malo vode ... jih popivnam in nanje položim kolobar paradižnika in košček sira (lahko mocarelo), posujem z baziliko, naložim na pekač in jih v pečici pečem toliko časa, da se sir lepo raztopi. Mi je ful dobro to.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Melancani - še kak nasvet za pripravo
6.9.2008 11:39:35   
mojsoncek
S parmezanom:

sestavine:
2 jajčevca
olivno olje
ena konzerva paradižnikovih koščkov
2 stroka strtega česna
nariban sir
20g parmezana

Jajčevce očistimo in narežemo po dolgem. Zložimo jih na pekač, eno rezino zraven druge in pokapamo z olivnim oljem. Pečemo v ogreti pečici na 200° 10 minut na vsaki strani, da se zmehčajo in zlato obarvajo.
Medtem damo paradižnik in česen v kozico in zavremo. Nato zmanjšamo temperaturo in kuhamo 10 minut, nato začinimo s soljo in poprom.
V ognjevarno posodo naložimo najprej paradižnik, nato jajčevce, šampinjone, sir. Nadaljujemo, dokler ne porabimo sestavin. Na koncu potresemo še s parmezanom in pečemo 30 minut na 180°.

Zapeceni s skuto:

sestavine:
1 velik jajcevec
25 dag skute
sol
1 jajce
petersilj
4 rezine sira
4 debele rezine svezega paradiznika
olje za pomastitev pekaca

priprava:
Jajcevec olupimo in narezemo na pol cm debele rezine. 4 najvecje rezine osolimo in zlozimo drugo na drugo. Cez kake pol ure jih stisnemo, da oddajo grenikasto tekocino. V ponvi segrejemo olje in na njem po obeh straneh popecemo osusene rezine jajcevcev. Polozimo jih v pomasceno nepregorno posodo ali pekac.

Skuto osolimo, primesamo jajce in petersilj. Na rezine jajcevca porazdelimo skutno zmes, pokrijemo s sirom in na sir polozimo se rezine paradiznika.

Posodo damo v pecico, razgreto na 200 stopinj C, da se jed rumeno zapece. Postrezemo takoj.

Polnjeni I:

-melancane,
-paradižnik,
-sir,
-sol,
-poper,
-origano,
-timijan,
-olje

Pripraviš nadev: sredico melancan narežeš na kocke. Te prepražiš na olivnem olju, začiniš. Pražiš 10 minut (do mehkega).
Paradižnik olupiš, narežeš na kolobarje.
Vzameš polovice melancan, jih nadevaš z nadevom, nato položiš kolobarje paradižnika, ter na koncu posuješ z naribanim sirom. Pečeš v vroči pečici okoli 40 minut.

Polnjeni II:

Potrebujemo za 4 osebe

2 večja ali 4 manjše jajčevce
1 čebula
40 dag mletega puranjega mesa
1 jajce
50 g naribanega parmezana ali kateregakoli drugega trdega sira
4 večje mesnate paradižnike
sol, poper, bazilika (najboljša je sveža ali zamrznjena ali vložena v olje), peteršilj
olivno olje

Priprava

Najprej pripravimo jajčevce, tako da jih prerežemo in jim izdolbemo sredico. Dobljene skodelice nasolimo in jih damo v cedilo s prerezano stranjo navzdol, da odteče grenka tekočina. Sredico zrežemo na drobne kockice, prav tako čebulo in vse skupaj damo v hladno ponev z žlico olivnega olja. Malo podušimo in dodamo meso, sol in poper in pustimo, da izpari ves mesni sok. Na koncu vmešamo 1 na kockice narezan paradižnik, ki smo mu odstranili semenje in baziliko ter peteršilj. Odstavimo z ognja in pustimo, da se malo ohladi. Vključimo pečico na 200 stopinj. Zrežemo na kocke preostale paradižnike, ki smo jim prav tako odstranili semenje in jih potresemo na dno pekača v katerem bomo pekli. Zdaj speremo jajčevce in jih naložimo v pekač. V mesno maso vmešamo eno jajce (lahko ga tudi izpustimo, a masa ne bo kompaktna, ko bo pečena) in s to maso napolnimo polovice jajčevcev. V pekač nalijemo še približno 1.5dl slane vode, ga damo v pečico in pečemo cca 30 minut. Vmes malo prekontroliramo, če je potrebno dodat tekočino, da se nam paradižnik ne zasmodi. Ko mine pol ure, vzamemo pekač ven in na jajčevce posujemo sir in vse skupaj še malo zapečemo. (5 minut)



< Sporočilo je popravil mojsoncek -- 6.9.2008 11:40:40 >


_____________________________

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako pripraviti popolno pokovko?
photo
Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...
Magnezij in železo v nosečnosti
V nosečnosti se poveča potreba po določenih mineralih v telesu in med njimi sta zelo pomembna magnezij in železo. Ali mo...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?