mojsoncek -> RE: Melancani - še kak nasvet za pripravo (6.9.2008 11:39:35)
|
S parmezanom: sestavine: 2 jajčevca olivno olje ena konzerva paradižnikovih koščkov 2 stroka strtega česna nariban sir 20g parmezana Jajčevce očistimo in narežemo po dolgem. Zložimo jih na pekač, eno rezino zraven druge in pokapamo z olivnim oljem. Pečemo v ogreti pečici na 200° 10 minut na vsaki strani, da se zmehčajo in zlato obarvajo. Medtem damo paradižnik in česen v kozico in zavremo. Nato zmanjšamo temperaturo in kuhamo 10 minut, nato začinimo s soljo in poprom. V ognjevarno posodo naložimo najprej paradižnik, nato jajčevce, šampinjone, sir. Nadaljujemo, dokler ne porabimo sestavin. Na koncu potresemo še s parmezanom in pečemo 30 minut na 180°. Zapeceni s skuto: sestavine: 1 velik jajcevec 25 dag skute sol 1 jajce petersilj 4 rezine sira 4 debele rezine svezega paradiznika olje za pomastitev pekaca priprava: Jajcevec olupimo in narezemo na pol cm debele rezine. 4 najvecje rezine osolimo in zlozimo drugo na drugo. Cez kake pol ure jih stisnemo, da oddajo grenikasto tekocino. V ponvi segrejemo olje in na njem po obeh straneh popecemo osusene rezine jajcevcev. Polozimo jih v pomasceno nepregorno posodo ali pekac. Skuto osolimo, primesamo jajce in petersilj. Na rezine jajcevca porazdelimo skutno zmes, pokrijemo s sirom in na sir polozimo se rezine paradiznika. Posodo damo v pecico, razgreto na 200 stopinj C, da se jed rumeno zapece. Postrezemo takoj. Polnjeni I: -melancane, -paradižnik, -sir, -sol, -poper, -origano, -timijan, -olje Pripraviš nadev: sredico melancan narežeš na kocke. Te prepražiš na olivnem olju, začiniš. Pražiš 10 minut (do mehkega). Paradižnik olupiš, narežeš na kolobarje. Vzameš polovice melancan, jih nadevaš z nadevom, nato položiš kolobarje paradižnika, ter na koncu posuješ z naribanim sirom. Pečeš v vroči pečici okoli 40 minut. Polnjeni II: Potrebujemo za 4 osebe 2 večja ali 4 manjše jajčevce 1 čebula 40 dag mletega puranjega mesa 1 jajce 50 g naribanega parmezana ali kateregakoli drugega trdega sira 4 večje mesnate paradižnike sol, poper, bazilika (najboljša je sveža ali zamrznjena ali vložena v olje), peteršilj olivno olje Priprava Najprej pripravimo jajčevce, tako da jih prerežemo in jim izdolbemo sredico. Dobljene skodelice nasolimo in jih damo v cedilo s prerezano stranjo navzdol, da odteče grenka tekočina. Sredico zrežemo na drobne kockice, prav tako čebulo in vse skupaj damo v hladno ponev z žlico olivnega olja. Malo podušimo in dodamo meso, sol in poper in pustimo, da izpari ves mesni sok. Na koncu vmešamo 1 na kockice narezan paradižnik, ki smo mu odstranili semenje in baziliko ter peteršilj. Odstavimo z ognja in pustimo, da se malo ohladi. Vključimo pečico na 200 stopinj. Zrežemo na kocke preostale paradižnike, ki smo jim prav tako odstranili semenje in jih potresemo na dno pekača v katerem bomo pekli. Zdaj speremo jajčevce in jih naložimo v pekač. V mesno maso vmešamo eno jajce (lahko ga tudi izpustimo, a masa ne bo kompaktna, ko bo pečena) in s to maso napolnimo polovice jajčevcev. V pekač nalijemo še približno 1.5dl slane vode, ga damo v pečico in pečemo cca 30 minut. Vmes malo prekontroliramo, če je potrebno dodat tekočino, da se nam paradižnik ne zasmodi. Ko mine pol ure, vzamemo pekač ven in na jajčevce posujemo sir in vse skupaj še malo zapečemo. (5 minut)
|
|
|
|