violinski
|
Joj, Rainbow, pačenje! Ves čas se zgražam nad pačenjem Lane , ki cele stavke ponavlja za našim dvoletnikom. On že pridno vadi izgovarjavo šumnikov, ko njo tu pa tam opozorimo, R bo pa po moje tudi prej izgovoril kot ona. Črke je sploh ne zanimajo, ko sem se za krajšanje poti z avtomobilom hotela z njo igrati igrico:"povej čimveč stvari na črko 'L'" je po dveh besedah že rekla 'ne da se mi več'. Viv, vi pa že kar plavate? Jaz sem jo hotela dati enkrat aprila, pa je po dveh obiskih rekla, da ne bi več šla, če ne grem jaz zraven, potem sem se poleti temu izognila, mogoče jo bom dala h Ribi oktobra ali pa januarja, bomo videli, kdaj bo spet dovzetna. V morju je poskusila malo sama s črvom in ji je kar šlo. Upam samo, da je ne bo spet strah, ker se je pri enem zamahu prekucnila na glavo. Tudi za sestavljanke ni toliko, oziroma je, če sedim jaz zraven. Ampak to sem že napisala, ne? Vlakec Tomažek, ja - uživa ko se začne sestavljanje, potem gre v svojo sobo medtem ko midva z možem sestaviva progo, potem se pa vrne, ko je treba vlake gor postavit in po možnosti trčiti z njima . Vozila jo na sploh privlačijo - avti, vozički, vlaki, avtobus,.... Predstave se itak vrstijo, pa pesmice pojemo, pravljice beremo - saj vidim, da smo nazadnje čisto v 'sivem' povprečju. Le da je ves čas pisano in pestro. Joj seveda, še pogajanja - po moje ima diplomacijo v genih, po dediju . Trmarit pa tudi zna tako, da bi še brez večerje raje ostala, če ne bi bilo po njeno. Kako pa kaj hranjenje? Jejo zadovoljivo? Meni je všeč, ker če jo prepričam poskusi vse, potem se pa odloči, da ji je všeč ali pa ne. Ali pa reče "je dobro, ja, ampak ne bom več" . Pol že vem, da ji ni všeč. Čisto obratno od dvoletnika, ki za vsak slučaj raje nič ne poskusi. Pije ful vode, ampak zadnje čase se ji luštajo soki, pa ji jih malo omejujem. Je pa ful pridna kar se tiče oblačenja - jaz ji samo pripravim, le nogavice ji moram obuti, pa zobe si sama umiva in na WCju tudi vse sama opravi, le po veliki potrebi jo raje jaz obrišem, ker bi ona to raje tko mal na hitro. Aj, sem naložila. Grem delat! Mejte lep teden!
|