|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Langaš
13.12.2007 12:01:13   
Mlada mamica
Prosim recept za Langaš...Hvala!

_____________________________

Bodi to kar si in ne to kaj si želijo drugi!!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Langaš
13.12.2007 12:23:25   
Peteršilj
kaj pa je touser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Mlada mamica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Langaš
13.12.2007 12:35:15   
Tanik
                                                                                                                              
50 dag moke
1,5 dl mleka
1 jogurt
1 jajce
1 mala žlička soli
1 mala žlička sladkorja
1 pecilni prašek
približno 2 dag kvasa
olje za cvrenje

Zamesimo kvašeno testo in ga pustimo vzhajati. Nato vzamemo za pest testa in ga oblikujemo kakor za majhno pizzo. Nekaj časa naj počiva, nato ga prebodemo z vilicami. Ocvremo ga v vrelem olju, posodo pokrijemo. Ko langoš obrnemo, posode ne pokrijemo.
Še tople langoše namažemo s kislo smetano in jih potresemo z naribanim sirom.

2.recept

Lahko naredite tudi polivko iz 11/2 dl vode ,5 strokov česna in 1/2 žličke soli -zmešamo in polijemo po ocvrtem langašu.PRI NAS DOMA JE TO ZELO PRILJUBLJENA JED ,BODISI S SOLATO ,ALI KOT PRILOGA K MESNIM JEDEM Z OMAKO ,ALI PA TESTO NADENEM Z MLETIM MESOM JIH OBLIKUJEM KOT ŽLINKROFE IN JIH HRUSTLJAVO OCVREM .POIZKUSITE ,NEBO VAM ŽAL.

kaj je langoš:
Jogurt v langoših je "osrednjeslovenska" različica. V pravih langoših je kuhan in zmečkan krompir.
Za na langoše paše prav vse; sir se lahko potrese s sladko (ali tudi manj sladko) zmleto papriko, ali na rezance narezana sveža paprika, parmezan, sladka ali kisla smetana...
To je super stvar za zabave. Cvrenje je malo zoprno zaradi vonja in vročine, je pa pripravno, ker si gostje sami izbirajo priloge.


3.recept

1/2 kg ostre moke ,20 dak kuhanega pretlačenega krompirja ,2 dak kvasa ,3 dl mlačne vode ,1 mala žlička soli -krompirjevo testo za langaš.

_____________________________

Žan
4.10.2009:50 cm, 3050 g
6.11.2009:55 cm, 4320 g (1 mesec)
30.11.2009:58 cm,5080 g (2 mesec)
11.1.2010:63,5 cm,6140 g(3 mesec)

(odgovor članu Peteršilj)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Langaš
13.12.2007 12:46:57   
Peteršilj
hvala, zanimivo. Za to pa res še nisem čula. Spet vem nekaj več. Čao

(odgovor članu Tanik)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Langaš
13.12.2007 12:50:42   
Enolla
Zanimiva zadeva!user posted image

_____________________________

Nič ni težjega od iskrenosti in nič ni lažjega od laskanja(Dostojevski).

(odgovor članu Peteršilj)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Langaš
13.12.2007 12:58:00   
Tanik
meni osebno je najboljše gor potresen riban sir brez smetane, ker česna ne maram user posted image

_____________________________

Žan
4.10.2009:50 cm, 3050 g
6.11.2009:55 cm, 4320 g (1 mesec)
30.11.2009:58 cm,5080 g (2 mesec)
11.1.2010:63,5 cm,6140 g(3 mesec)

(odgovor članu Enolla)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Langaš
13.12.2007 18:41:42   
Gordana-3
drugače pa je to iz madžarske user posted image

(odgovor članu Tanik)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Langaš
13.12.2007 19:33:43   
Olivija
IZVIRNO SPOROČILO: Gordana-3

drugače pa je to iz madžarske user posted image


Res je, mi mu pravimo Langoš in ga vedno jemo v Bratislavi ali na Dunaju. Je pa res dober ...

(odgovor članu Gordana-3)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Langaš
13.12.2007 21:19:58   
eya
user posted image

(odgovor članu Olivija)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Langaš
13.12.2007 23:04:59   
Mlada mamica
Ej HVALA zlata si!Spet bo moj vesel...samo on ga je s česnom!Hvala,hvala!

_____________________________

Bodi to kar si in ne to kaj si želijo drugi!!!

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Trije RECEPTI za puhaste praznične sladice
Preveri tri recepte za puhaste sladice, ki bodo poskrbele za nežen in angelski prehod v novo leto.
Recepti: Potica na sedem načinov
Preverite sedem receptov za praznično potico nekoliko drugače.




Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?